Србија из "Борика" у Јапан: Аригато, Бањалука!

Одбојкашице Србије у склопу припрема за наступ на Свјетском првенству у Јапану у Бањалуци декласирале Бугарску 3:0. Репрезентативке Србије презадовољне одлазе из највећег града Републике Српске.

Остали спортови 08.09.2018 | 11:30
Србија из "Борика" у Јапан: Аригато, Бањалука!
Први пут одбојкашице Србије биле су домаћини у Републици Српској, а из бањалучке дворане "Борик" одлазе пуне утисака.

Србија се бањалучкој публици одужила убједљивом побједом против Бугарске 3:0 у пријатељском мечу, који је одигран у склопу припрема за наступ на Свјетском првенству, кој ће од 29. септембра до 20. октобра бити одржано у Јапану.

Брчанка Бранкица Михајловић била је међу најбољим на вечерашњем мечу, у којем је српски тим доминирао у сва три сета.

"Било је супер. Сама идеја и организација је дивна и нама је задовољство што смо овдје. Надам се да ћемо и убудуће имати прилику да се дружимо", истакла је српска репрезентативка.

Ближи се Свјетско првенство, а Михајловићева се нада да и на овом турниру Србија може много.

"Као и на свако такмичење, на првенство свијета идемо са великим амбицијама. Осим нас, доста је ту екипа које су фаворити, односно у позицији да узму медаљу. Али, искрено се надам да и овај пут можемо доћи до неке од медаља. Дуг је систем такмичења, треба проћи групу, па још једну, тако да је рано још говорити. Битно је само да смо здраве."

Михајловићева гдје год да дође, осјећа се као на домаћем терену. Тако је било вечерас у "Борику", а слично ће бити и у Јапану, гдје наступа за ЈТ Марвелус, па ће јој сигурно домаћа публика на СП бити наклоњена.

"Од Јапанаца очекујемо спектакл и одличну организацију, јер су они познати по томе. Дефинитивно ћу и тамо бити на домаћем терену, уживаћу и једва чекам почетак првенства", истакла је некадашња одбојкашица Јединства из Брчког.

Иако се још опоравља од операције, одиграла је већи дио меча против Бугарске и евидентно је да се полако враћа у стару форму.

"Није ово још мој максимум и ја то најбоље могу да видим. Али, прошла су тек два и по мјесеца од операције и до почетка СП мислим да ће све бити у реду и да ћу спремно дочекати наступ у Јапану", рекла је на крају Михајловићева, која се бањалучкој публици захвалила на јапанском језику:

"Аригатогозаимас, Бањалука!"

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ја

08.09.2018 09:43

Милорад Додик је најпостенији политицар. Хвала му сто је ово организовао. Поздра из Београда.

ОДГОВОРИТЕ