ЕП до 21: Тешко с Македонцима, али нова побједа "Орлића"!

Млада репрезентација Србије уписала и седму узастопну "тројку" у квалификацијама за ЕУРО 2019. године.  Србија са плус пет иде у Русију, ЕП на видику! Македонци пали уз доста муке, из преостала три меча шест бодова гарантује пласман у Италију. . .

Фудбал 07.09.2018 | 20:20
ЕП до 21: Тешко с Македонцима, али нова побједа "Орлића"!
Селекција Србије под вођством Горана Ђоровића и после дуела са Македонијом је остала на идеалном путу ка Европском првенству, које ће се идуће године одржати у Италији и Сан Марину.

"Орлићи" су задржали максималан бодовни учинак, тако што су уз много муке, срећним голом Лазара Ранђеловића у 80. минуту, славили резултатом 2:1.

Иван Шапоњић погодио је са "беле тачке" у 28. минуту, затим пропустио шансу да у финишу првог полувремена отклони све дилеме, што је казнио Тихомир Костадинов, изједначујућим поготком у 64. минуту.

Није деловало да Србија има игру да изврши континуиран притисак на одбрану гостију, али је Ранђеловић после слободног ударца Данила Пантића, уз асистенцију Филипа Ступаревића, некако успео да смести лопту иза леђа голмана Стевковског.

Млада селекција Србије три кола пре краја квалификација има чак пет бодова више од другопласиране Русије, којој гостује већ у уторак у Нижњем Новгороду.

Млада репрезентација Србије направила је још један корак ка Европском шампионату у Италији. У доста тужном амбијенту новосадаског стадиона Карађорђе, пред готово празним трибинама, Орлићи су славили из доста муке против најлошијег тима у групи - селекције Македоније са 2:1. Гости су добрано намучили лидера, на десетак минута пре краја имали чак реми у џепу, али захваљујући Данилу Пантићу и врло добром Лазару Ранђеловићу изабраници Горана Ђоровића дошли су до врло важних бодова. 

С овом "тројком" Србија не само да је задржала прво место у групи, испред Русије, већ је уочи гостовања у Новгороду побегла највећем конкуренту на плус пет, па сада, у теорији, може себи да дозволи луксуз и да изгуби кроз четири дана, јер ће сачувати лепу залиху уочи два последња кола. Наш тим после гостовања у Русији два пута заредом игра код куће. Прво против Аустрије, а онда квалификације затвара против Јерменије. Са шест бодова из преостала три кола сигурни смо путници на ЕП. 

Није Србије одиграла вечерас на свом нивоу, али треба имати на уму да Ђоровић није могао да рачуна на најјачи тим. Што због тога што су поједини играчи прекомандовани у А тима, што због обавеза у клубовима(Грујић замолио да остане да тренира са Хертом, како би се што пре уклопио у новом клубу), па и повреда. Како било, бодови су најважнији, а ова три су нам обезбедила миран пут у Русију. 

Да је Иван Шапоњић био мало концентрисанији у одсудним моментима Србија вероватно не би дрхтала до последњег минута. Некадашњи нападач Партизана донео предност нашем тиму у 28. минуту са беле тачке, али онда је два пута промашивао у смирај првог дела. Да је само једном погодио тешко да би се Македонци дигли из нокдауна. Шапоњић је потом имао добру шансу и у 67. минуту, међутим са четири метра тукао је главом преко гола, иако готово неометан.

У тим моментима било је 1:1, пошто је три минута раније Тихомир Костадинов успео да савлада Бориса Радуновића, тако да се нервоза осећала и на терену и на трибинама. Да би тако нешто могло да се догоди наговестио је Милан Ристовски, када је са 10 метара имао зицер. Орлићи су били врло лоши у наставку, па овај резултат заиста представља праву премију.  

Горан Ђоровић на неки начин награђен је у 80. минуту јер је само неколико минута раније Луку Илићазаменио нападачем Филипом Ступаревићем. Данило Пантић је центрирао, а Лазар Ранђеловић, нови фудбалер Олимпијакоса, само "креснуо" лопту главом и променио јој правац - 2:1. 

Србија - Македонија 2:1 (1:0)
/Шапоњић 28п, Ранђеловић 80 - Костадинов 64/

САСТАВИ

СРБИЈА: Радуновић - Гајић, Марковић, Јовановић, Богосавац - Рачић, Л. Илић (од 76' Ступаревић), Пантић - Аџић (од 63' Златановић), Ранђеловић, Шапоњић (од 83' Машовић).

МАКЕДОНИЈА: Стевковски - Јованов, Трајановски, Амановић, Маневски - Костадинов, Атанасов (од 74' Чурлинов), Здравковски - Гјоргјев, Петковски (од 61' Фазлагић), Ристовски (од 86' Крстовски).

РЕЗУЛТАТИ:

Аустрија - Јерменија 2:1 (1:0)

ТАБЕЛА: Србија 21 (из седам мечева), Русија 16 (7), Аустрија 15 (7), Јерменија 7 (8), Македонија 3 (7), Гибралтар 3 (8).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар