Већа излазност - рецепт за побједу

”У Бањалуци и Српској имамо убиство младића Давида Драгичевића, премлаћивање и покушај убиства новинара, мафијашки обрачун. Паралелно с тим МУП РС по експресној процедури за два или три дана одобрава држављанство и издаје документе сину Насера Кељемендија, Елвису. Насер Кељеменди је човјек који слови за пресуђеног криминалца и којем је забрањен улазак у БиХ”, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић у интервјуу за портал Вијести.

Република Српска 07.09.2018 | 17:57
Већа излазност - рецепт за побједу
Он је рекао да је страшно да “обичан“ човјек те документе чека данима, а пресуђени кримималци их добију за један или два дана и да то најбоље говори о стању безбједности.

”Додик бјежи од тих ствари и зато пушта бесмислене бомбастичне политичке приче. Увјерен сам да људи то виде, без обзира на сву медијску халабуку и притисак, те злоупотребу јавног сервиса Републике Српске. Свједочимо његовом невиђеном страху од избора”, каже Иванић.

Он је рекао да Додикове бомбастичне приче о прислушкивању постају излизане и помало досадне.

”Нема ништа озбиљније да нађе у кампањи, па таквим измишљотинама покушава да подигне ауторитет. Осим тога, некоректно је да у нашу интерну борбу увлачи предсједника Србије. Препричавање неких прича је потпуно бесмислено и непотребно и то је приступ који потпуно осуђујем”, каже Иванић.

Јасно је, каже Иванић, да Додику његове властите ријечи нису довољне, па покушава да их ојача са стране.

”Цијела прича је јавности позната и то је тема о којој је својевремено расправљала парламентарна комисија на челу са Николом Шпирићем и закључила да није било прислушкивања. Више пута сам позивао Додика да достави доказе. За мене је то питање завршено, а ако мисли да приче ипак има, онда нека се обрати Шпирићу који је случај закључио”, рекао је Иванић.

Он је рекао да је Срба у Српској мање од милион, млади одлазе, нема нових радних мјеста, нема ниједне озбиљне инвестиције, траје невиђено задуживање, а да је Милорад Додик својом политиком изоловао Републику Српску и да је Српска најизолованији простор на Балкану.
Рекао је да је поносан што за његовог мандата Српска није изгубила ни милиметар надлежности.

”Одбранио сам Дан Републике, одбранио Српску и српски интерес у Хагу, сачувао образ српском војнику и официру, унио бадњак у Предсједништво, православни Божић направио пријемом на који долазе сви. Личним везама са свјетским фунцкионерима обезбиједио сам неколико озбиљних инвестиција. Требињу скоро четири милиона КМ, Котор Варошу милион и по марака. Сачувао сам Републику Српску и афирмисао српску политику, и у Предсједништву БиХ у међународним односима”, рекао је Иванић.

Он је рекао да су, захваљујући министрима из Савеза за побједе, корист од извоза воћа на тржиште Русије, млијека и меса у земље Европске уније, осјетили наши људи.

”Осјетили су то и пољопривредници и у Семберији и у Лијевче пољу и цијелој Републици Српској и то су ствари које смо ми урадили”, рекао је Иванић.

Он је нагласио да се Српска чува у институцијама БиХ и да Срби немају нити један разлог да се одричу заједничких институција.

”Ја сам човјек који ће чврсто бранити интересе Републике Српске, али ће истовремено показати и интерес за сарадњу. Ја не видим непријатеље у сваком моменту, али чувам своје”, рекао је Иванић.

Говорећи о евентуалној ТВ дебати са Додиком, Иванић је рекао да ће се радо одазвати дебати, на којој би било присутно више новинара и медијских кућа.

Иванић је нагласио да предизборне анкете намјерно није објављивао, али да и Додик зна да Иванић има предност.

”Због механизама које власт има мимо регуларних избора, врло је важно да гласачи изађу у већем броју. Велика излазност је рјешење за изборе”, рекао је Иванић.

(Вијести)

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Прц

07.09.2018 16:00

Цеститам докторе,изгубио си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

07.09.2018 16:32

Ово је говор онога ко зна да је изгубио!Инвестиције од 4 милиона у Требиње и милион и по у Котор Варос.За једног Предсједника државе пресмијесно!Пола ваших викоких функционера већ договара прелазак код Миле.Листа чекања је већ дугачка.

Name

Марко

07.09.2018 16:38

Иваниц је побједник на овим изборима,зиви били па видјети!

Name

Дечко са улице

07.09.2018 17:09

Тако је, како рече Рајко Васић, којег не морам нити волити нити поштовати, али је у праву када каже да је ово последњи кампања у којој неки из опозиције учествују. Да нам је богдо опозиција способнија. Додик се понаша како се понаша јер жена шта неуки народ воли.

Name

Ре

07.09.2018 17:18

Сто је баби мило то јој се и снило. Проф др Младен Иваниц це да пониједи бакинацког месара. Зиви били па видјели

Name

Лука

07.09.2018 18:11

Стално тврди да сигурно побједује,а цега се лаца у пропаганди,говори ми да интимно не вјерује у то.Ста Кељменди?Бас му је Додик дао пасос.Бња Лука град опасног зивљења.Па преселите се у БГ,тамо нема пуцњаве и мртвих.Ионако сви имате тамо јел станове,јел куце или виле.

Name

самy

07.09.2018 19:18

Глупост која никад нико није доказао је да веца излазност руси резим,то сам само цуо овде и у Србији.

Name

Анти-СНСД

07.09.2018 16:22

Иваниц је културан цовјек, није кабадахија као сировина из Лактаса. Сколован, одмјерен цовјек. Све анкете говоре да Вукота и Иваниц добијају и да свиЦЕ Републици Српској. Први цовјек који је унио бадњак у Предсједниство, први цовјек коме нико нема ниста замјерити. Додик је свјестан да губи, а ко се дави хвата се за сламку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прц

07.09.2018 16:51

Које анкете

Name

Прц теби

07.09.2018 17:19

Све анкете, цак и оне које додик посједује а он прица да це добити изборе и да је толика разлика да би неопредјељени народ остао куци, да мисле да не могу ниста уцинити својим гласом али дзаба му сада

Name

Ре : Прц

07.09.2018 17:51

Ето спроведи ти анкету за себе па цес видјети да Иваниц и Говедарица добијају, ако не вјерујес постојецим анкетама. Разлика је око 4 посто за Говедарицу и око 2 посто за Иваница. Мозда ти се то не свидја, али стање на терену је тако. Цињеница је да овога пута нису сви исти и да се господину Иваницу и господину Говедарици нема дословно ниста замјерити. Зиви били па видјели осмог октобра, ако мени не вјерујес!

Name

@Прц

07.09.2018 18:29

Ја сам исто чуо од једне особе која је члан једне мање странке која не припада ни једнима ни другима. Раде људи за себе,па их сматрам јединим релевантним. Вукота води за неких осам хиљада,а Младен за три хиљаде

Name

ааа

07.09.2018 16:34

С господином Говедарицом и господином Иванићем до слома режима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

08.09.2018 06:18

Крај је близу!!

Name

Дедо

07.09.2018 17:01

Резултати докторе резултати. Ко боље плати победио је. Од те прице овај ово онај оно нема ниста мој постени докторе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.09.2018 18:03

За један глас Додик плаца 100 км и то је то за цетири године. Ја за Иваница и Говедарицу гласам безплатно ја нисам стока која се продаје за један дан...А ти незнам ста си преиспитај се ако си за продају има јос месара у Бањалуци није само један који има то звање ал се тиме не бави он те само препродаје и на таквима се богати.

Name

гергелy

07.09.2018 17:10

Господине Иваницу захвалите Вуцицу сто сте кандидат за Предсједниство.У оптицају је била опција Саровиц кандидат за цлана Предсједниства и то је било позељно за СДС.Вуциц је донио одлуку да ви будете кандидат јер Београдска политика зна да би Саровиц глат добио изборе сви Босњаци би гласали за Саровица,а то Србији и њеној политици не одговара.СДС се моро с овим слозити.Тако и даље народ РС це бити у сфери Српске политике и никаквог напретка неце бити.Све се одлуцује у Београду ви сте сви марионете те политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АНТИБОТ✊

07.09.2018 18:00

Глупа анализа. А ко би онда био кандидат за предсједника РС? Не могу оба кандидата бити из СДСа. Уствари, ти си бот.

Name

Нострадамус

07.09.2018 18:20

А сто ако Срби подрзавају Саровица па га подрзавају и босњаци па зар то није за похвалу. Добар и Србима и босњацима вјероватно би био добар и хрватима. Знаци ако је неко добар хајмо га избацити. Зато и јесмо данас ту гдје јесмо логор за будале у миру. Хвала богу да сам отисао и да нисам доле. Мозда вас и посјетим ако се опаметите па несто доле и инвестирам али док су доле будале на цијени попут ових Снсд Днс и Сп остајем овде сретан и задовољан. А ви сваке двије или цетири године поједите по мало богатији сендвиц и попите једно пиво и онда се лијеците код ветеринара или неких доктора курсадзија. То сте одавно заслузили.

Name

аналитицар

07.09.2018 18:39

Иваниц је требо да иде са кандидатуром за Предсјеника РС.Изборна кандидатура је скројена у Београду,опозиција да не таласа,а подрска Вуцица је неупитна за Додика,јос нико из опзиције нема ону ствар да казе Вуцицу да се не мијеса у изборе,цак долази на крај кампање на позив Додика.Гергелy је потпуно у праву

Name

ре Нострадамус

07.09.2018 18:46

Овдје,код нас је то подвала.Када ти неко други изабере предсједника.Као сто ви то радите.Напримјер изабрали сте нам Богица Богицевица.И стално би то радили,али висе не мозете.

Name

Голенс

07.09.2018 17:20

У што већем броју подршка за професора Иванића и Вукоту! До побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

07.09.2018 17:22

Изаци це људи висе него икада добице прави људи овај пут

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

07.09.2018 17:22

Треба изаци и гласати по савјести а то је свакако глас за професора Иваница!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

07.09.2018 17:22

Излазе људи масовно ове године. Иваниц и Вукота да побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

07.09.2018 17:43

Господине Иванићу, овај народ Вам вјерује и у Вама, заједно са г. Говедарицом, види спас од овог очаја, биједе и корупције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ооо

07.09.2018 17:47

Браво, професоре. Ово смо тражили од вас, да се истакнете, а ипак задржите достојанство. Ову причу треба понављати чешће, свијет заборави. Не дозволите да лајање лоше утиче на кампању. Моја подршка и заједничким снагама до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

07.09.2018 18:08

Иваниц је културан,води разговоре аргументовано,не псује,не вредја,прави господин и једини је који мозе извуци РС из изолације у којој нас је увео Додик! Фор Иваниц онлy!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геро

07.09.2018 18:16

Моци цес да се сликас са тих твојих 317000 гласова од прослих избора које стално спомињес.Ако вец и ниси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

07.09.2018 19:37

Спашавај се ко може.... Што прије то боље..... Што даље још БОЉЕ.....ГРАДИШКА...ЗАГРЕБ...ЉУБЉАНА ..........БЕЧ....МИНХЕН...КОПЕНХАГЕН...ОСЛО......Као у оној здравици за КРСНУ СЛАВУ......ШТО ДАЉЕ СВЕ БЛЉЕ...

ОДГОВОРИТЕ