Федерер признао: Још волим да се доказујем!

"Уживам да играм против нове генерације", рекао је 37-годишњи Швајцарац, рекордер са освојених 20 гренд слем трофеја.

Тенис 09.09.2018 | 15:30
Федерер признао: Још волим да се доказујем!
Роџер Федерер има 37 година, али и даље игра на врхунском нивоу. Каже да још има мотива, упркос томе што мало-мало јавност постави питање о томе када ће завршити каријеру.

Неки сматрају да Швајцарац игра још увек како би обезбедио своје рекорде на дуже стазе у конкуренцији великих играча и својих љутих противника Рафаела Надала и Новака Ђоковића, док други верују да и даље ужива у тенису.

Федерер је признао да и даље жели да се доказује.

"Још имам мотива, али се они, како године, пролазе, мењају", рекао је.

"Између 18. и 23. године, и касније од 27. до 32, а и након тога пролазио сам кроз различите фазе своје каријере. После тога је лакше јер не морате да се пробијате. Али морате стално да се доказујете људима и да их подсећате колико можете", навео је рекордер по броју освојених гренд слем трофеја.

Он има још много мотива.

"Желим и себи да се докажем. Ако уживате у свом послу, што јесте случај са мном, и ако сте здрави, физички спремни, онда знате да можете да урадите још много великих ствари", додао је Федерер и објаснио да и даље ужива у путовањима и наступима на турнирима.

Изазов му представљају и нови, млади играчи.

"Волим да играм против нове генерације, младих тенисера и оних који можда и нису више тако млади, али раде одлично. Мислим да је здраво време у тенису. Било је сјајно и када сам почињао, ту су били Андре Агаси, Пит Сампрас, Тим Хенман, Ричард Крајичек, Горан Иванишевић, а времена су се променила и играте против различитих играча. Уживам у томе. Волим да играм против тих момака, да се докажем и покажем колико сам заиста добар. То је забавно. То је оно због чега радим напорно ван сезоне, како бих се показао у најбољем светлу на терену", рекао је Федерер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар