Крстајић: Доста приче! Матић: Не питајте мене...

Селектор без одговора на поруке Миливојевића и Настасића. Немања Матић каже да "он није особа за разговор о томе".  Селектор зна тим: Желимо да дођемо до краја! Селектор Србије Младен Крстајић и репрезентативац Немања Матић појавили се на конференцији за медије пред сутрашњи дуел против Литавније у групи 4 Лиге Ц.

Фудбал 06.09.2018 | 21:15
Крстајић: Доста приче! Матић: Не питајте мене...
Фудбалска репрезентација Србије затворила је један циклус и почела други у стилу који је неретко красио - скандалима.

Светско првенство у Русији ни овог септембра није била до краја испричана прича, јер је помоћник Младена Крстајића Милан Обрадовић недавно рекао да је Лука Миливојевић покушао у Русији пуч у корист свог менаџера Фалија Рамаданија. Селектор "орлова" је рекао у понедељак у Пазови да стоји иза те изјаве свог асистента, а скрајнути Миливојевић је реаговао оштро, поруком да селектор лаже.

Стога, репрезентација није (најблаже речено) у лепом амбијенту отишла у Литванију, где ће у петак почети учешће у новом такмичењу, УЕФА Лиги нација.

Селектор Крстајић је на стадиону у Виљнусу изашао пред новинаре први пут од Миливојевићеве оптужбе и поруке Матије Настасића да до даљег не жели да сарађује са актуелним шефом струке "орлова".

"Мислим да смо доста причали о нефудбалским стварима", рекао је Крстајић.

"Можда их је било превише, важно је да се окренемо следећим утакмицама. Ми смо у таквом послу и морамо да се носимо с тим. Причао ја једно и сутра изашло нешто друго, ја не могу да утичем на то", додао је он.

Упитан да конкретно одговори на оптужбе Миливојевића и Настасића, Крстајић је одабрао да ћути.

"Не, концентрисан сам на утакмицу".

На питање да ли се лично променио од бурне конференције у Пазови, селектор је одговорио одрично.

"Ништа се није променило, ми смо јавне личности и носимо се с тиме".

Ни Немања Матић, један од лидера репрезентације, није хтео да говори о нарушеној атмосфери.

"Наравно да о тим стварима треба прицати, али бојим се да ја нисам права особа са којом мозете на ту тему да разговарате", био је коментар једног од тројице играча које је Крстајић назвао "јединим незанимљивим репрезентативцима Србије".

Србија прву утакмицу после неславног завршетка Светског првенства у Русији и пораза од Швајцарске и Бразила, игра у првом колу Лиге нација против Литваније у Виљнусу.

У оквиру групе 4 Лиге ц, "орлови" ће од 20.45 часова гостовати у Виљнусу.

Атмосфера у националном тиму нарушена је непозивањем неколицине репрезентативаца који су бранили боје Србије на Мундијалу и који су од стручног штаба оптужени да су "спремали пуч" у репрезентацији за време Мундијала.Пре свих - Лука Миливојевић.

Капитен Кристал Паласа је имао шта да кажеповодом свих оптужби из ФСС, али и Матија Настасић, кога селектор након Светског првенства није позвао ни на прво наредно окупљање, иако се одавно опоравио од повреде.

Крстајић је причао и о тим сукобима, али је углавном избегавао да говори на ту тему концентришући се на сутрашњи меч са Литванијом.

"Очекује нас тешка утакмица јер је прва у групној фази Лиге нација. Могу да кажем да су играчи спремни и да су радили добро. Концентрисани смо за овај меч. Литванци су компактни, има неколико непознаница јер су неки нови играчи у тиму. Верујем у тим Србије, али биће неизвесно. Желимо да уз добру игру остваримо добар резултат, а то је победа. Уз дужно поштовање Литванији, уздам се у наш квалитет", рекао је селектор Србије.

Гол репрезентације Србије неће чувати Владимир Стојковић. Голман који је 84 пута бранио за државни тим овај пут није позван. Крстајић није желео да открије ко ће заменити Партизановог чувара мреже. На располагању има Марка Дмитровића, Предрага Рајковића и Николу Васиљевића.

"Не могу да кажем ко ће бити први голман, али сам одлучио. Стојковић није отписан као голман, него желимо да дамо шансу и млађим голманима. Стојковић свакако није голман за клупу, него голман који брани".

На питање новинара да ли би после утакмица са Литванијом и Румунијом био задовољан са четири бода, односно ремијем и победом, Крстајић је кратко одговорио: "Никад не размишљам два меча унапред."

Око стартне постане нема недоумица.

"Знали смо тим још у понедељак. Само смо кроз тренинге потврдили ко ће почети утакмицу."

Србија против Литваније има улогу фаворита.

"Носимо се онако како треба. Респектујемо све и знамо свој квалитет. Желимо да дођемо до краја."

О улози фаворита говорио је и Немања Матић.

"Мислим да је нормално што нас сви гледају као фаворите у овом такмичењу. Ми смо једина екипа која је била на СП, то је природно.

Ас Манчестер јунајтеда причао је и о повреди.

"Имао сам ту повреду која ме је мучила шест месеци, мислио сам да ће проћи после летњег одмора, али када сам почео припреме имао сам велике болове у трбушном делу. Доктор је препоручио да се оперишем и да тако решим проблем. Пре месец и по сам имао ту операцију."

Србију у Виљнусу чека терен са вештачком травом. Матић дуго није имао прилику да игра на таквој подлози.

"Нисам дуго играо на вештачком терену, али када сам почињао да се бавим фудбалом јесам… Баш осам-девет година нисам играо. Није исто играти на природној и вештачкој, али видећемо после тренинга. Видећемо како лопта иде спорије, што је некад случај. Мислим да неће бити никаквих проблема", подвукао је Немања Матић.

Новинари су на пресс конференцију селектора Младена Крстајића поранили пола сата раније, а с обзиром на то да је за то време тренирала репрезентација Литваније - представницима "седме силе" није био дозвољен излазак из собе за конференције, како не би "скаутирали" и "шпијунирали" нашег ривала на почетку квалификација за Лигу нација.

Утакмица између Литваније и Србије игра се у петак од 20.45. У другом мечу, у истом термину, играју Румунија и Црна Гора.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боље

08.09.2018 08:04

да нисте излазили пред медије. Овај не смије да прица, а тренер неце да одговара на питања. Брука !

ОДГОВОРИТЕ