Мариновић: Морамо бити опрезни против Швајцарске!

"Морамо се поставити да можемо одговорити у сва четири момента игре. Играћемо и са посједом лопте, добром одбраном, затим квалитетном транзицијом, поготово према напријед", рекао је Винко Мариновић.

Фудбал 06.09.2018 | 20:45
Мариновић: Морамо бити опрезни против Швајцарске!
Након четвородневних припрема у Тренинг центру Ногометног савеза БиХ у Зеници младу бх. репрезентацију сутра у 17 часова на истом мјесту очекује врло важан сусрет против Швајцарске у оквиру 8. кола и квалификацијске групе 8 за европско првенство 2019. године.

Швајцарска је у првом мечу на свом терену славила побједу 1:0, а у Зеницу гости стижу и потпуно растерећени, јер имају само седам бодова и практично су већ отписани. У међувремену су промијенили и селектора те систем игре.

Репрезентација БиХ је са 15 бодова те, као и Швајцарци, с утакмицом више од осталих ривала у групи, у овом тренутку водећа, а има и два бода предности испред Португала.

"Никола Дујаковић је отишао одмах првог дана, али смо се надали да ће Иван Јукић моћи наступити у једној од ове двије утакмице, али данас је, послије прегледа, донесена одлука на ни он неће моћи играти ни другу утакмицу. Оно што је добро јесте да имамо Демира Пецу, који је, за сада, добро и надам се да ће сутра бити у конкуренцији", рапортирао је у уводу данашње прес-конференције селектор Винко Мариновић.

Што се тиче састава, истиче Мариновић, има адекватна и квалитетна рјешења за настале празнине због повреда и одласка Дарка Тодоровића и Елдара Чивића у А селекцију.

"Морамо се поставити да можемо одговорити у сва четири момента игре. Играћемо и са посједом лопте, добром одбраном, затим квалитетном транзицијом, поготово према напријед, гдје смо играли доста добро у досадашњем току квалификација", напомиње Мариновић, који позива на опрез због добре транзиционе игре гостију.

Селектор је опрезан и у погледу прогноза по којима би побједа у овом мечу осигурала, с великом сигурношћу, барем то друго мјесто и бараж нашем тиму, мада се сви надају првом мјесту и директном пласману.

"Фокус је прва утакмица, то говорим и играчима. Најбитније је ући и одиграти квалитетну утакмицу. То су квалитетни противници. Ми смо, након двије утакмице и пораза против њих, практично, били у ситуацији да смо отпали из борбе за сами врх. Сада смо дошли у ситуацију да се боримо за врх, али колико ћемо у томе успјети сутра зависи и од играча. Колико ће моћи испоштовати договор. Међутим, не зависи све од нас, зависи и од квалитета противника. Наравно да је притисак на нама, јер Швицарска нема шта изгубити", истиче Мариновић, који напомиње како они требају одиграти квалитетну уаткмицу.

Са сигурношћу се, каже Мариновић, не може рећи да ће се било ко побиједити у Европи, поготово што је с друге стране добра екипа, која је у ближој прошлости имала јако пуно успјеха у омладинској конкуренцији те да, по квалитету, заслужују више и од садашњих само седам бодова.

Опрез, али и оптимизам исијава и из играчког табора. Керим Мемија и Марко Михојевић не желе гледати далеко, занима их само наредна утакмица па су новинарима и говорили само о сутрашњем дуелу. Поготово што би им, ако се поклопе и остали резултати, могао бити и меч генерације, у којем би побједом били врло близу циља.

"Сви играчи су свјесни колико нам мало треба. Зато сутра треба изаћи на терен, дати максимум и испоштовати све договоре и онда се не требамо бојати. Можемо се надати позитивном резултату", казао је Мемија, који је позвао навијаче да их сутра подрже на утакмицу у ТЦ ФСБиХ.

Михојевић је истакао како сваки играч који игра за национални тим и своју репрезентацију мора бити свјестан да је то велика част.

"Надам се да ће сваки играч дати свој максимум, као што смо и до сада то радили. Надам се најбољем могућем резултату", казао је Михојевић.

Новинарима је било дозвољено да прате и првих 15-ак минута задњег тренинга, након чега су селектор и његови сарадници наставили с играчима уигравати тактику за сутрашњи меч.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар