Звездин приход од улазница - око 4.000.000 евра!

Црвено-беле чека нови финансијски ударац!

Фудбал 08.09.2018 | 20:00
Звездин приход од улазница - око 4.000.000 евра!
Црвена звезда је почела са продајом комплета улазница за мечеве Лиге шампиона против Наполија, Ливерпул и ПСЖ. Још прецизније: почела је да убира плодове великог спортског успеха. Само на име пласмана у елитно клупско такмичење Црвена звезда ће приходовати нешто мање од 18.000.000 евра. Али српском шампиону озбиљан бенефит донеће и приход од продаје улазинца.

Под претпоставком да ће сви комплети бити продати – а све указује да хоће – Црвена звезда би могла да инаксира око 4.000.000 евра. Благо речено – озбиљна цифра за овдашње услове, готово еквивалентна трансферу Александра Пешића у Арабију.

Маракане има нешто више од 50.000 столица, а црвено-бели неће моћи да рачунају на сто посто зараду. УЕФА је скратила Звезду за ВИП и остале галерије, јер по пропизицијама такмичења ти сектори припадају званичницима европске куће фудбала који их распоређују пријатељима и спонзорима. Дакле, УЕФА је ту скратила Црвену звезду за неких 200 или 300.000 евра.

Западна трибина Маракне има капацитет од 17.000 места. Централни делови коштају 18, а бочни 15 хиљада динара. Постоје и ту љууди који могу да рачунају на попуст као власници сезонских улазница. Међутим, на том сектору Црвена звезда би могла да инакасира око 200 милиона динара. Цифра би била нешто већа да српски клуб није дужан да Гаспрому и осталим спонзорима подели улазнице.

Источна трибина има капацитет од 13 хиљада столица. На том делу стадиона такође постоји одређени број спонзорских улазница. Такође, на том сектору је значајан број људи са годишњим улазницама. На том делу стадиона биће и тампон зона због присуства гостујућих навијача.Узимајућу и обзир цену од 15 хиљада динара, исток, би требало да донесе профит од 150 милиона динара.

Према ономе што се може чути у Љутице Богдана прво би требало да плану улазнице за јужну и северну трибину. Управо би јужна трибина морала да донесе озбиљне новце у Љутице Богдана. За тај сектор који прима око 11 хиљада људи не постоје годишње улазнице. Профит би могао да буде око 75 милиона евра.

Нешто већи ће бити на северу. Јер сектор који припада најватренијим присталицама црвено-белих може да прими близу 14 хиљада навијача. Тамо је концентрисан и највећи број власника сезонских карата. Када се подвуче црта север би могао да донесе 78 милиона динара.

Када саберемо профите са свих трибина  требало би да износи 503 милиона динара, или око 4,2 милиона евра. Уз додатне трошкове и ограду да ће црвено-бели морати да одступе некад од пуног капацитета долази се до цифре од четири милиона евра.

Сасвим довољно за осмехе руководиоца Црвене звезде.. Али ту није крај потенцијалним приходима. Мечеви против Наполија, Ливерпула и ПСЖ-а требало би да представљају гејзир из којег ће се напајати каса српског шампиона. Доћи ће много навијача из дијаспоре и провинције који ће желети да пазаре навијачке реквизите и одећу у клупском шопу.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар