Хрватски коментатор "муљао" са улазницама на СП?!

Драго Ћосић, хрватски телевизијски водитељ, који је из Русије за ХРТ извјештавао са Свјетског првенства, наводно је учествовао у продаји улазница за утакмице на црном тржишту.

Фудбал 06.09.2018 | 16:45
Хрватски коментатор "муљао" са улазницама на СП?!
Цијена једне такве нелегално продане улазнице за финале између Француске и Хрватске износила је готово 20.000 евра, а прича се да су на црном тржишту нуђене чак четири карте за ту утакмицу, пренио је загребачки "Јутарњи лист".

Карте, како сазнаје хрватски дневни лист, ипак нису биле продане, јер је њихова продаја била у посљедњи трен блокирана од Свјетске фудбалске федерације (ФИФА).

Цијела прича закотрљала се захваљујући (ФИФА), која је од Удружења јавних ТВ кућа у Европи (Еуропеан Броадцастинг Униона - ЕБУ) затражила оглашавање о томе због чега се улазнице које су додијељене ЕБУ на црном тржишту продају по вртоглавим износима. ЕБУ је потом затражио и став ХРТ-а, јер су, према серијским бројевима, то биле улазнице које је добио ХРТ, која је проносила спортски спектакл из Русије. ЕБУ је потом контактирала руководство ХРТ-а, тражећи објашњење.

Чланови руководства ХРТ-а у први тренутак нису могли да повјерују шта чују, јер појма нису имали да је неко у име куће затражио и добио улазнице. Одмах је покренута истрага те су на разговор позвана два ХРТ-ова запосленика. Ради се о спортском коментатору и међународном координатору, а незванично "Јутарњи лист" је навео да је ријеч о Драги Ћосићу и Саши Дедићу.

"Прозване колеге руководству су рекли да су улазнице за утакмице на Мундијалу подијелили својим пријатељима те да појма немају јесу ли их ти њихови пријатељи искористили за одлазак на стадионе или су их продавали. Међутим, даља истрага показала је да је у име ХРТ-а чак четрдесет улазница за СП затражено неколико мјесеци прије почетка спортског догађаја, као и да нико званично с ХРТ-а није знао да је неко улазнице тражио. Сигурно је надаље да карте нису добили радници ХРТ-а, нити пословни партнери", рекао је поментом листу извор из ХРТ-а, који је додао да је овај скандал огромна мрља на угледу Хрватске и ХРТ-а.

"Преко ЕБУ и ФИФА сазнали смо да су два наша запосленика у име ХРТ-а, без нашег знања, тражила и добила укупно четрдесет улазница, којима су потом располагали према властитом нахођењу", додао је извор са загребачког Присавља и напоменуо да је у току дисциплински поступак против ових радника, који би могао да буде завршен и отказом.

На ХРТ-у засад званично нису жељели да коментаришу овај скандал.

"Немамо коментара, али можемо потврдити да је интерни поступак у току", рекли су из ХРТ-а и нагласили да је о цијелој причи обавијештен и државно тужилаштво (ДОРХ).

Познати спортски новинар Драго Ћосић такође је био уздржан.

"Жао ми је, али баш ништа на ову тему не могу рећи, нити коментарисати", рекао је Ћосић, а пренио "Јутарњи лист".

Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дзосуа

06.09.2018 15:22

Теслиц родно мјесто. И будали јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

06.09.2018 15:37

Овај дрекавац је од Теслица. Није то цудно сто је лопов, некако када се помене Теслиц и лоповлук, свима нам прво на памет падне Богданиц.

ОДГОВОРИТЕ