Тровање агента порука Русима

Тровање бившег руског двоструког агента и његове ћерке у Солзберију вероватно је била порука другим Русима који живе у иностранству, изјавила је британска премијерка Тереза Меј.

Свијет 05.09.2018 | 17:18
Тровање агента порука Русима
Мејова је у парламенту рекла да сумња да су "они желели да пошаљу поруку Русима који живе негде другде, а који су били умешани у ствари повезане са руском државом", пренела је агенција Ројтерс.

"Ипак, на Русима је да објасне шта се догодило у Солзберију", навела је Мејова.

Она је претходно изјавила да су двојица главних осумњичених за тровање бившег руског двоструког агента и његове ћерке у Солзберију, на југу Енглеске, агенти руске војнообавештајне агенције.

Тереза Меј је рекла да су британске обавештајне службе закључиле да су Александер Петров и Руслан Боширов радили за агенцију ГРУ, преноси АП.

Британско тужилаштво је оптужило двојицу Руса за тровање нервним агенсом новичоком бившег руског двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије у Солзберију, али је и навело да их Русија неће испоручити.

Тужилаштво је напоменуло и да се верује да су њихова имена највероватније лажна.

Тужилац Су Хеминг изјавила је да Велика Британија не тражи од Москве да изручи двојицу оптужених, јер руски закон забрањује екстрадицију својих држављана.

Полиција је саопштила да су двојица мушкараца стара око 40 година допутовали из Москве у Лондон с руским пасошима два дана пре него што су Скрипаљеви били отровани 4. марта.

Потом се огласило и руско Министарство иностраних послова наводећи да имена двојице оптужених Руса не значе ништа Москви, јавио је Ројтерс позивајући се на агенцију РИА Новости.

Александер Петров и Руслан Боширов оптужени су у одсуству за ковање завере за убиство, покушај убиства и употребу нервног агенса новичок.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Xx

05.09.2018 16:21

Незнам ср.та ова луда зели покри се по глави да нестрасис дјецу јос боље нека иде у Африку мозда це науцити плесати аффе од зене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јооооој

05.09.2018 18:04

Колико си ти неписмен, то је за озбиљну дијагнозу... Не дај боже ни највећем душманину.

Name

Лудница

05.09.2018 19:34

Ови Енглези отровасе Махатму па Арафата па нема кога они отровали нису и сад фрку дизу. Ста је ово.

Name

Мишо

05.09.2018 17:55

Ова је изгледа фасовала неки нервни агенс прије много љета....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

05.09.2018 20:20

Занимљиво је да зна да су лажна имена, али су сигурно Руски шпијуни. Баш јој је добар доказ!

ОДГОВОРИТЕ