Премијер лига тестира ВАР већ ОВЕ сезоне!

Да ли ће Енглези увести технологију у своје најјаче такмичење?

Фудбал 07.09.2018 | 12:00
Премијер лига тестира ВАР већ ОВЕ сезоне!
За разлику од италијанског, немачког, холандског и шпанског првенства, енглеска Премијер лига није донела одлуку да ове сезоне уведе "Видео ассистент реферее" (ВАР) технологију, примењену и на недавном Мундијалу.

У Енглеској верују тамошњим судијама и још се супротстављају тако радикалној новини, али би то могло да буде промењено већ следећег лета.

Британски "Скај спортс" објавио је у среду да да ће Премијер лига пробати ВАР технологију на 15 утакмица ове сезоне и да ће то урадити одмах после септембарске паузе због утакмица репрезентација.

Надлежно тело Премијер лиге, задужено за суђење у енглеском фудбалу, почеће тестове са намером да докаже да је ВАР систем спреман за употребу, пре него што закључке представи власницима акција Премијер лиге следећег лета.

Предлог ће бити формулисан најконкретније могуће, да би клубови власници већином гласова прихватили увођење ВАР технологије.

Прва проба биће изведена 15. септембра у Стокли парку близу Хитроу аеродрома. Током тестирања ће бити представљене ситуације из утакмица, али неће бити директног контакта тимова и арбитара.

ВАР технологија се увелико користи у енглеском Лига купу, а ове сезоне биће испробна и на мечевима ФА Купа.

Према сазнању "Скај спортса", Премијер лига жели да судије буду што боље упознате са ВАР технологијом, после неколико недоумица које су остале после Мундијала у Русији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар