ЛШ: Не баш лака група за Звезду!

Ватерполисти Црвене звезде у групној фази ЛШ играће у А групи против Про Река, Барселонете, Егера, Динама, Стеауе из Букурешта и два тима из квалификација.

Остали спортови 05.09.2018 | 16:15
ЛШ: Не баш лака група за Звезду!
Звезда опет са Про Реком! Црвено-бели добили имена ривала у најјачем такмичењу. Велики број бивших играча Звезде долази у Београд, као и капитен "делфина" Филип Филиповић и Душан Мандић.

У Б групи налазе се загребачка Младост, Хановер, Шпандау 04, Солнок, Југ, Олимпијакос и два квалификанта.

Тим Дејана Савића играће у Лиги шампиона први пут од 2013. када су и освојили ово такмичење, а у 1. колу угостиће италијански Про Реко, са Филипом Филиповићем и Душаном Мандићем.

Занимљиво, ривали црвено-белима биће и чланови шампионског тима из 2013. године Марко Аврамовић и Страхиња Рашовић (Егер), односно Никола Рађен и Душко Пијетловић (Динамо Москва).

БВК Црвена звезда вратио се у Лигу шампиона и ове среде сазнао имена противника у групи.

Српски представник, шампион Европе из 2013. године, играће против славног Про Река, са којим се на јесен 2013. срео и у баражу и био елиминисан драматично, на пенале.

Осим италијанског клуба, који води хрватски стручњак Ратко Рудић и чији су носиоци игре златни "делфини" - капитен Србије Филип Филиповић и Душан Мандић, ривал црвено-белима биће и мађарскиЕгер, чију капицу носи тандем играча који су учествовали у Звездином тријумфу пре пет година - Страхиња Рашовић и Марко Аврамовић.

Такође, у Београд ће доћи и Барселонета, као и руски представник Динамо Москва, за који такође играју чланови најуспешније генерације црвено-белих, Душко Пијетловић и Никола Рађен.

Преостала три Звездина ривала биће румунска Стеауа, као и два квалификанта.

Група А: Про Реко, Барселонета, Егер, Динамо Москва, Стеауа, Црвена звезда, квалификант Д, квалификант А.

Група Б: Олимпијакос, Југ, Солнок, Шпандау, Хановер, Младост Загреб, квалификант Ц, квалификант Б.

Подсетимо, екипа Дејана Савића је добила шансу да наступи после Партизановог одустајања средином августа. Две недеље касније, Звезда је формирала потпуно нову екипу, након одласка великог броја играча из такмичарске 2017/18. Црвено-бели су "потписали" седморицу новајлија и тако направили "костур" тима са којим ће заиграти уз најбоље клубове Европе.

Нова сезона Лиге шампиона почеће 17. октобра, а титулу ће бранити Олимпијакос.

Црвено-бели ће управо у првом колу играти против Про Река, пред својим навијачима.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар