Умро пацијент од опасног вируса?

Из Универзитетско-клиничког центра Републике Српске пријавили су данас Институту за јавно здравство РС да је преминула особа која је 20. августа примљена у бањалучку болницу, а код које је, између осталих обољења, утврђено позитивно присуство антитијела на вирус грознице западног Нила.

Република Српска 04.09.2018 | 19:20
Умро пацијент од опасног вируса?
"Овај случај није пријављен као смрт од заразне болести, јер је особа преминула од посљедица тешких кардиоваскуларних обољења те појаве симптома хируршког обољења", саопштено је из Института.

Сви наведени симптоми су, како додају, претходили појави грознице западног Нила, а који су и били назначени приликом пријаве позитивног случаја као коморбидитети.

"Смрт овог пацијента неће бити евидентирана као смрт од заразне болести", прецизирали су из Института за јавно здравство РС.

Осим овог, у РС је евидентиран још један случај оболијевања од грознице западног Нила. Пријављен је 15. августа, а ради се о старијој мушкој особи са подручја Дервенте која је била хоспитализована у Универзитетско-клиничком центру РС са симптомима акутног менингоенцефалитиса.

(Агенције) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Босна

04.09.2018 18:52

Прскајте комарце ста чекате бре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.09.2018 19:39

Свакакве, вирусе, епидемије и болештине ће нама ти мигранти са Блиског Истога и из Африке пренети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

04.09.2018 23:10

У Србији има болесних од тог вируса вец 9 година...тад није било емиграната. Вец је Вирус доњео неко ко је био у Африци..од тад до данас је у Србији умрло стотињак становника.

Name

Циник

05.09.2018 04:57

Плеоназам унаслову господо.Цим је умро мора да је опасан вирус,не умире се од безопасног.

ОДГОВОРИТЕ