Олимпијакос "пресјекао" и промијенио скоро све!

Представницима најтрофејнијег грчког клуба на крају лета је сигурно тешко и да наброје ко је све дошао у Пиреј током прелазног рока.

Фудбал 05.09.2018 | 09:15
Олимпијакос "пресјекао" и промијенио скоро све!
После најлошије сезоне у овој деценији и губитка титуле, пресељене у витрине АЕК-а, Олимпијакос је у претходна три месеца направио радикални рез и велике промене у екипи.

Тешко је на један списак навести и разврстати играче који су дошли за обештећење, који су стигли на позајмицу, који су враћени са позајмице, а који су купљени, па послати на позајмицу, попутЛазара Ранђеловића из Радничког из Ниша.

У финишу прелазног рока Пирејом је најјаче одјекнуо трансфер Јаје Туреа (35), који се вратио у Пиреј после 12 година, током којих је играо за Монако, Барселону и Манчестер сити.

Својевремено најбољи задњи везни на свету дочекан је спектакуларно и ставио је у други план доласке осталих играча који су потписали за Олимпијакос на крају августа.

Хронолошки посматрано уназад, дошли су позајмљени голман Портоа, Португалац Жозе Са (25), позајмљено крило Виљареала Матијас Науел (21), центарфор Браге, Египћанин Ахмед Хасан(25), централни везиста Депортива, Бразилац Гиљерме (27), везиста ЦСКА из Москве, ИзраелацБибрас Наткхо (30)...

Такође, вратио се дефанзивац Василис Торосидис (33) из Болоње, из Туниса је стигао такође дефанзивац Јасин Мерија (25), из АЕК-а је дошао крилни нападач Лазарос Христодопулос (31), из Ларисе је стигао десни бек Јанис Масурас (21) са позајмице се вратио српски штопер Јагош Вуковић (30)...

Сви заједно чине потпуно нови тим, а дошли су и Димитриос Клингопулос (20), задњи везни Ариса,Мигел Анхел Гереро (27) нападач Леганеса, Мади Камара (21), задњи везни Ажаксија...

Испод подвучене црте, на специјализованом сајту трансфермаркт пише да је Олимпијакос платио новајлије 6,14 милиона евра, као и да је са друге стране продао чланове старог тима за укупно 13,4 милиона евра. Најскупље су плаћени штопер Бруно Вијана који је отишао у Брагу, лево крило Себа који је отишао у Кину (обојица за по три милиона евра), затим Урош Ђурђевић који је отишао за два и по милиона у Хихон и нови центарлни везиста Гента, Вадис Ођиђа Офое, 2,2 милиона евра.

Штопер Костантнинос Лаифис је прешао у Стандард за 1,5 милиона евра, а српски "вечити" ривали су откупили уговоре двојице. Партизан је и формално учинио Сашу Здјелара својим играчем за 500.000 евра, а Марко Марин је прешао у Звезду за 700.000 евра.

Учинак на крају сезоне показаће да ли су оволике промене биле довољне да се титула врати у Пиреј и да се Олимпијакос из Лиге Европе "пребаци" у такмичење у којем је годинама био - Лигу шампиона.

Пред екипом Педра Мартинса је сезона пуна изазова и императива. У Групи Ф Лиге Европе играће против Милана, Бетиса и Диделанжа, а у домаћем првенству Пирејци су ухватили леп залет - минималном победом против Левадијакоса и "петицом" против Јањине.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар