Циљ је да будемо први у групи!

Марко Дмитровић и Немања Максимовић, пред старт Лиге нација, истичу да је главни циљ освајање првог места групе испред Црне Горе, Румуније и Литваније.  После Стојковића - Дмитровић: "Спреман сам"! "Владимир овог пута није ту, а сви који јесмо спремни смо да играмо. Уосталом, ко није - не би ни требало да буде овде", порука је новог чувара мреже Србије.

Фудбал 04.09.2018 | 20:45
Циљ је да будемо први у групи!
Србија у петак гостује Литванији у Виљнусу, а три дана касније дочекује Румунију у Београду на стадиону Партизана.

Фудбалска репрезентација Србије припрема се за нови почетак, у новом такмичењу УЕФА.

Септембар је донео и почетак новоформиране Лиге нација, у којој ће "орлови" играти у петак у Литванији, а у понедељак у Београду, јер ће на стадиону Партизана дочекати Румунију. Обе утакмице почеће у 20.45 часова и у обе ћемо видети нову екипу Младена Крстајића, без неколико носилаца.

Уочи овог циклуса, Крстајић је изабрао да НЕ позове квартет искусних играча, међу којима је и дугогодишња прва "јединица" Србије - Владимир Стојковић.

У његовом одсуству, за место пред стативама конкурисаће Марко Дмитровић (Еибар), Предраг Рајковић (Макаби Тел Авив) и Александар Јовановић (Уеска), с тим да је утисак да је Дмитровић ипак најближи стартној постави.

Разлог је и искуство и то што се прошле сезоне потпуно афирмисао у Примери. Уосталом, његов клуб га је одабрао за играча године и ове сезоне му такође поверио мрежу.

"Срећни смо што смо поново на окупу у репрезентацији, јер увек је посебан осећај када се игра за национални тим. Почео је нови циклус, ново такмичење и прилика да се оствари пласман на Европско првенство. Имамо довољно времена да се припремимо за први меч са Литванијом, утакмицу која нема префикс пријатељска, све су такмичарске", рекао је Дмитровић новинарима у Кући фудбала у Старој Пазови.

Голман шпанског Еибара јасан је да је челна позиција групе императив.

"Циљ је да будемо први у групи, идемо корак по корак, да победом у Литванији најавимо наше амбиције у овом такмичењу".

Након што позив није добио Владимир Стојковић, Дмитровић и Предраг Рајковић бориће се за "јединицу".

"Сваки играч који је овде заслужује позив. Сви смо мотивисани да дамо максимум и да се наметнемо селектору. Спремам се као да ћу да почнем, сваки спортиста треба тако да се понаша. Овде смо да урадимо све како би репрезентација остварла успех, није важно ко је на терену, а ко на клупи или трибинама, морамо бити сви заједно тим. Селектор је тај који одлучује".

Крстајић о Стојковићу...

"О Стојкету је сувишно коментарисати, врхунски момак, професионалац, играли смо заједно и у Партизану и у репрезентацији и он је свестан да је и Србија дала њему много и он њој. Немамо неспоразум. У ова три кола по две утакмице имамо прилику да и млађи голмани покажу квалитет. Нема сујете са моје стране", рекао је селектор о досадашњој "јединици".

Нови везиста Хетафеа Немања Максимовић поново је у националном тиму после изостанка са Мундијала у Русији.

"Пред нама су нови циклус, изазови, такмичење и велика жеља да се добро припремимо и остваримо добар резултат. Желимо на Европско првенство, а ово је прилика да се у сваком мечу боримо за победу, хоћемо свих шест тријумфа. Хоћемо да вратимо веру у репрезентацију и стекнемо победнички менталитет", поручује Максимовић.

Максимовић се, пред дуел са Литванијом у Виљнусу, присетио да је баш у тој земљи постао првак Европе са омладинском селекцијом пре три године.

"Тада нам је Литванија била срећна, надам се да ће тако и сада бити, да ћемо забележити победу".

Нагласио је и да би све сем првог места групе био неуспех, али да је сада фокус на Литванији.

"За нас је сада у фокусу Лига нација, постоји притисак јер смо фаворити у групи, али само је важно да свако од играча да максимум и онда ће доћи резултати", закључио је Максимовић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар