Ево колико кошта "из кеца у кец и три плус" у БиХ...

Познато колико су новца фудбалери Звијезде 09 нудили свом голману како би им помогао да намјесте резултат утакмице. За посљедњу утакмицу против Тузле појединим играчима понуђено да меч иде "из кеца у кец и три плус". Тако је и било!

Фудбал 04.09.2018 | 21:15
Ево колико кошта "из кеца у кец и три плус" у БиХ...
Дебитант у Премијер лиги БиХ екипа Звијезде 09 уписала је три ремија и пет пораза у првенству, а након серије лоших резултата и много индивидуалних грешака одбране послије којих су падали голови сумња се да је било и намјештања резултата у дослуху са особама које су се кладиле на њихове мечеве.

Предсједник Звијезде 09 Станишић Борис поднио је пријаве против неколико играча у МУП РС, пријавио их Фудбалском савезу БиХ и предочио доказе о намјештању утакмица, о чему је МОНДО писао у недјељу.

Станишић тада није желио да за наш портал коментарише аферу док све не буде званично, али данас је у за "ЕуроБлиц" истакао да је огорчен због чињенице да су поједини фудбалери његовог клуба учествовали у нечасним радњама, али каже да у циљу истраге не жели пуно тога да износи у јавност.

"Поднио сам пријаве против неких играча и предочио писмене доказе о свему, а имамо и свједоке. Међутим, у циљу што бржег расвјетљавања цијеле ствари и ефикасније истраге не бих да говорим о детаљима. Жао ми је због свега што се десило и што смо ми у клубу били слијепи код очију, а нажалост све се дешавало од првог кола", рекао је Станишић за "ЕуроБлиц".

Станишић у недјељу није желио да откирва имена играча који су умијеђани у аферу намјештања резултата, али није ни демантовао да су као коловође означени штопери Немања Вејовић и Ибрахим Шкахић који су у протеклих неколико дана остали недоступни медијима.

Портал "Српска инфо" је из извора блиског екипи Звијезде 09 сазнао да су једном од голмана овог тима поједини фудбалери неколико пута нудили зараду како би им помогао да намјести резултат утакмице.

Почетна цифра је била 2.000, а порасла је на 5.000 КМ.

За посљедњу утакмицу, против Тузле ситија на „Тушњу“ појединим играчима Звијезде понуђено да кладионачарским ријечником меч иде "из кеца у кец", те да се заврши са три и више голова (3+), а тако је и било.

Један од фудбалера тима из Етно села „Станишићи“, који је затражио анонимност из разумљивих разлога, потврдио је да постоји сумња у одређене играче с обзиром на велики број индивидуалних грешака послије којих је Звијезда 09 примала голове.

"Дуго сам у фудбалу и неке грешке су ми несхватљиве. Једноставно, дјеловало је као да сте кошаркаша или рукометаша убацили у наш тим. Наравно, не треба упирати прстом у било кога без доказа, а сви једва чекамо да се ова ствар оконча и да можемо мирно да играмо фудбал", рекао је првотимац Звијезде 09 за "ЕуроБлиц".

Према Дисциплинском правилнику Фудбалског савеза БиХ предвиђене казне за фудбалере који учествују у нечасним радњама и намјештању резултата могу да буду кажњени суспензијом од шест мјесеци до двије године.

Спортски радник или службено лице може да буде кажњено забраном вршења функције у периоду од једне до двије године дана, а клуб одузимањем од шест до 18 бодова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар