Божинов: Саша Илић за спортског директора Партизана!

Увек занимљиви бугарски нападач о актуелном тренутку црно-белих, Звезди, напуштању Ријеке и одлуци да настави каријеру.

Фудбал 05.09.2018 | 15:00
Божинов: Саша Илић за спортског директора Партизана!
Тешко време за навијаче Партизана. Нема Лиге Европе, нема игре која гарантује бољитак, нема баш ни много вере да би овај тим могао да стигне Црвену звезду...

Забринутог лица црно-беле посматра и човек који је прирастао за срце Гробарима, односом, борбеношћу и љубави према клубу. Приметило се то и у недељу вече, кад је публика на источној трибини стадиона у Хумској топло поздравила Валерија Божинова, доживљавајући га као свог.

Био је то један од снажнијих аплауза пред утакмицу са ОФК Бачком, на којој је актуелна генерација наставила да се мучи.

"Нико не може да ми одузме љубав према Партизану. Волим клуб, Београд и Србију, то не кријем, увек сам јавно говорио и зато ми ово тешко пада. Није пријатно. Као навијачу, жао ми је да гледам овакву ситуацију", уздише бугарски нападач, ових дана стациониран у Београду.

Поглед из ложе био би куд и камо пријатнији да је екипа Зорана Мирковића минулог четвртка направила подвиг у Истанбулу.

"Имао је Парни ваљак несрећу на жребу, извукао Бешикташ, да је било другачије прошао би. На пример, за турски клуб игра Рикардо Кварежма, кошта Португалац као цео наш тим. Могло је да буде другачије".

ЦРНО-БЕЛИ, БИЋЕ БОЉЕ! ЗВЕЗДО, ЧЕСТИТАМ!

Жал у Хумској већи је услед сазнања да је Црвена звезда други пут узастопно изборила јесен под капом УЕФА. Чак направила искорак.

''Било би лепо за српски фудбал, за Београд, за све заједно, да је и Партизан прошао. Ето, наш вечити ривал је ушао у Лигу шампиона. Морамо да будемо спортисти, да честитамо Црвеној звезди, велики је успех направила. Надао сам се и веровао да ће Партизан у Лигу Европе, било би то сјајно и за једне и за друге, да се сваке седмице гледају утакмице уторком, средом, четвртком... То је прави доживљај. Није лепо што смо испали, међутим, морамо да верујемо да ће доћи бољи дани".

Кад? Како? С ким? Много је питања... Одговори се не назиру. Или их, ипак, има?

"Сваки дан навијам и волим Партизан. На пример, ако Саша Илић прекине да игра фудбал, требало би да буде спортски директор. Да му дају озбилну функцију. Заслужио је. Да буде главни човек за спорт".

Легендарни капитен је, иначе, крочио са Божиновим у ложу, али је на полувремену одлутао, па није чуо како га је некадашњи нападач Партизана (јун 2015. - фебруар 2017) уздизао на пијадестал.

"Чудно ми је кад видим да Саша не игра у Партизану! На пример, овакве утакмице као што су против Бачке. Ма, Сале њих може жмурећи да игра, само да стоји, дели лопте и намешта голове. Не знам какав договор има са управом и стручним штабом, али... Извините, људи, ко воли фудбал, разуме га и драг му је Партизан, мора да позове Илића на терен. Био би грех да такав мајстор, стручњак за асистенције, заврши каријеру“.

КАД ВИДИМ КО СВЕ ИГРА БИО БИ ГРЕХ ДА ЗАВРШИМ КАРИЈЕРУ

Илић ће у децембру прославити 41. рођендан, Валери у фебруару 33, па се и њему још „тера лопта“.

"Тренутно сам у Београду, чекам да видим хоће ли се нешто десити ових дана, надам се да ће да буде то што сам наумио. Одлучио сам још да играм, не пада ми на памет да завршим каријеру. Поготово кад видим какви играчи, на ком нивоу и како играју. Стварно би била гре'ота да фудбалери попут Саше Илића и мене престанемо. Не би било лепо с моје стране. Ма, Бог би ме казнио кад бих то сад прекинуо каријеру. Морам да наставим".

Било где да се скраси, некадашњи шпиц Лећеа, Парме, Фјорентине, Јувентуса, Манчестер Ситија, Спортинга учиниће то као слободан играч, пошто је 20. августа раскинуо уговор са Ријеком.

"Нисам у Хрватској имао проблема, али нисам ни добио минутажу, иако сам био професионалац. Тренер Матјаж Кек ми је рекао да се спремим, што сам и учинио, међутим, нисам добио шансу. Отишао сам код челника, договорили смо разлаз на најбољи начин. Са 32 године била би штета да више не играм, желим да покажем квалитете".

Можда у домовини, јер је један од првих позива после мисије на Јадрану стигао из Ботева, са занимљивом позадином.

"Мој очух води Ботев, као тренер изразио је жељу да му помогнем. Рекао ми је: ‘Валери, ако не нађеш ништа, радовао бих се да дођеш код мене, одиграш до децембра, останеш у ритму’. Обећао сам да ћу, ако не пронађем други ангажман, доћи у Бугарску. Видећемо, има још нешто на видику... Помогао бих им искуством, квалитетом, иако не зависи све од једног играча“, завршио је Божинов, уз уверавање да и његовом земљаку Ивану Бандаловском (Берое) тешко пада тренутно стање у Хумској.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар