Сјајан интервју: Меси се отворио о Роналду и себи...

Лионел Меси ретко говори о Кристијану Роналду, али је овог пута показао колико поштује свог архи-ривала.

Фудбал 05.09.2018 | 23:10
Сјајан интервју: Меси се отворио о Роналду и себи...
Лионел Меси (31) не налази се међу финалистима у ФИФА избору за фудбалера године први пут од 2007. године.

У међувремену, пет пута проглашаван је за најбољег на свету, баш као и његов архи-ривал Кристијано Роналдо (33), који се и ове сезоне нашао међу тројицом финалиста у трци за престижну награду, уз Луку Модрића (33) и Мохамеда Салаха (26).

Догодило се, такође, да је исто лето обележио и Роналдов одлазак из Шпаније, Ла Лиге, Мадрида и Реала, а то значи и из спектакла званог "Ел Цласицо", после девет незаборавних година надметања са Барселоном и њеном највећом звездом, Месијем.

Први пут од када је за 125 милиона евра прешао у Јувентус и представио се некада најјачој лиги света, Серији А, о Роналду је говорио и Меси, а то је права реткост утолико што Португалац и Аргентинац један о другоме нису говорили често, али јесу штуро и нерадо. И увек са великим поштовањем.

"Очигледно је да су они један од најбољих тимова света, имају велике играче и озбиљан тим, али да, одлазак Кристијана из екипе их је учинио слабијим", рекао је Меси и онда показао колико поштује две године старијег Португалца…

"То је учинило Јувентус јасним фаворитом за освајање Лиге шампиона, уколико погледамо какав су састав имали и сада још додали и њега. Био сам изненађен његовом одлуком, нисам веровао ни да ће напустити Мадрид, ни да ће отићи у Јувентус. У таквим ситуацијама често се помињу други клубови, ретко чујете за Јуве, али то је заиста добар тим", додао је Аргентинац.

Он је нагласио да ће Барселона покушати да се поправи у Лиги шампиона, након што је прошле сезоне неочекивано испала у четвртфиналу од Роме, упркос победи од 4:1 у Каталонији.

"То је неопходно, јер су иза нас три године у којима смо испадали у четвртфиналу, а последња је најгора ако се сетимо како се све догодило", истакао је Меси управо пораз од 3:0 на "Олимпику" као тачку после које би морало бити само боље.

"Концентрисани смо на то, јер је могуће, имамо добар тим и можемо да се боримо за ту титулу. И претходних година нам је измицала Лига шампиона, у ери Пепа Гвардиоле догодио се Интер и Челси, све због ситних детаља. Сваке године такмичење је све озбиљније, јер је све више клубова који улажу новац и доводе одличне играче. Два клуба из Манчестера, Челси, Мадрид, Пари Сен Жермен, неколико италијанских клубова, ми...", набрајао је Меси, али случајно или намерно заборавио Бајерн Минхен.

Признао је да и даље поразе доживљава јако тешко и да га они фрустрирају.

"Од када се родио мој први син покушавам да гледам на то другачије, али и даље јако патим када изгубимо и тешко ми је да подигнем главу и наставим даље. Свлачионица сваки пут тражи реакцију, али тамо знају да је потребно да прође неколико дана да бисте разговарали са мном после пораза. Тијаго разуме, познаје ме већ... после пораза не причамо о томе, научио је већ да тада причамо о другим стварима", отворио се Меси, а онда се насмејао:

"Увек волим да побеђујем, мада некада пустим да и моја деца победе".

Да ли би и сам могао да оде из шпанског фудбала, као што је то урадио Роналдо?

"Овде имам све. Дошао сам кад сам имао 13 и ово је мој живот. Играм за најбољи клуб на свету, а ако град није најбољи онда је један од најбољих на свету. Моја деца су рођена у Каталонији и немају разлога да иду било где", рекао је Меси и унапред охладио било какав трач који би у будућности могао да се појави везан за његов одлазак.

Додуше, било је тренутака када се говорило о томе и најчешће је као могући разлог истицано незадовољство појачањима које је Барселона доводила.

"Веома су добри, они који су дошли. Нарочито ме је изненадио Артур, јер га заиста нисам познавао. Јако ме подсећа на Ћавија, јер увек тражи лопту, одигра кратко, не губи је, веома је сигуран. Он ме је највише изненадио, али су ми се допали сви. Артур више од других, јер има стил који овде гајимо, брзо је разумео све на тренингу. Навијачи Барселоне воле играче који су добри с лоптом у ногама, јер су се навикли да је она код нас. Али, мислим и да је важно имати играче као што је Видал, јер је фудбал у исто време и тактика и физика", причао је отворено и истакао да не види себе на терену за десет година.

"Не могу да замислим себе како играм са 40, нисам размишљао о томе када ћу престати, не знам заиста. Размишљам о томе где се тренутно налазим, о годинама које ћу провести на терену не мислим. Када буде дошао тај тренутак, пронаћи ћу нешто што ћу радити, али у овом тренутку размишљам само о томе како ћу привести свој уговор крају. Тада ћу разговарати с клубом и донети одлуку", рекао је о сарадњи која је не тако давно потписана до јуна 2021. године и према којој му је припала највећа плата у историји фудбала.

"У клубу су задовољни младим тимом и играчима који долазе. Моја идеја је да останем овде, у Барселони, да моја деца крену у школу заједно са својим другарима и о томе мислим више него о било чему другом", нагласио је за крај.

Када буде истекао актуелни уговор са Барселоном, Меси ће имати 34 године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар