Федерер: Нисам могао да дишем!

А играо сам и на 50 степени! Роџер Федерер фокусирао се на тешке услове за игру после неочекиваног пораза у осмини финала УС опена.

Кошарка 04.09.2018 | 12:45
Федерер: Нисам могао да дишем!
Сви су очекивали 47. класик између Швајцарца и Новака Ђоковића, али га је спречио Аустралијанац Џон Милман.

Федерер је добро почео и добио први сет 6:3, али је направио чак 77 неизнуђених грешака и трасирао ривалу пут ка победи.

"Било је много вруће, једна од оних вечери када осећам као да не могу да дишем. Ваздух није уопште циркулисао и из неког разлога мучио сам се са условима. Један од ретких пута да ми се то догодило, било ми је непријатно, све више и више сам се зојио, како је меч текао губио сам енергију. Џон је успео да се боље носи с тим. Можда јер долази из једног од места са највећом влажношћу на земљи Бризбејна. Знао сам да ме чека тежак меч, а када тако размишљаш и промашујеш прилике, а имао сам их... Разочаран сам, али и срећан што се меч завршио". 

Роџер се мучио са условима за игру иако су он и Милман наступили у вечерњем термину од 21:30 по локалном времену. 

"Када се тако осећаш све је искључено. Тренирао сам у тежим условима, играо усред дана на 50 степени, али постоје дани када твоје тело једноставно не може да се избори с тим. Мислим да због крова ваздух није могао да циркулише. То је потпуно другачији УС Опен, на све то услови за игру су спорији ове године, а онда имаш знојем натопљен шортс, све је натопљено, и лопте па је све спорије док покушаваш да направиш винер. 

Имао је Швајцарац меч практично у рукама јер је сервирао на 1-0 и 5:4 у другом сету. 

"Волео бих да сам водио 2-0 у сетовима, онда би меч можда био другачији, нашао бих начин јер сам имао прилика да завршим. Али било је тешко и Џон је одиграо сјајан меч у тешким условима", рекао је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар