Спектакл са Дел Пјером, Бербатовим, Матерацијем...!

Велики фудбалски спектакл у хуманитарне сврхе минулог викенда оџан је у словеначком сеоцету Биље.

Фудбал 04.09.2018 | 10:45
Спектакл са Дел Пјером, Бербатовим, Матерацијем...!
На позив председника УЕФА, Александра Чеферина, одазвао се велики број фудбалских асова, па зато и не чуди податак да се на трибинама локалног стадиона, у месту које има свега хиљаду становника, окупило преко четири хиљаде љубитеља фудбала.

Међу протагонистима на терену била су и двојица наших бивших репрезентативаца Дејан Станковић и Немања Видић, а њима уз раме, осим поменутог Чеферина, били су још Луис Фиго, Франк Де Бур, Рикардо Карваљо, Кристијан Карембе, Пјер Ван Хојдонк, Алесандро Дел Пјеро, Марко Матераци, Нуно Гомеш, Тото Скилаћи, Гаиска Мендијета, Дмитар Бербатов, Роби Кин, Бернардо Коради, Антонио Никополидис, бројни бивши словеначки репрезентативци, али и председник Словеније Борут Пахор који се окушао као голман.

Комплетан приход од улазница, али и са аукције од продаје дресова Кристијана Роналда, Харија Кејна, Антуана Гризмана, Нејмара, Роберта Левандовског и тенисера Роџера Федерера, намењен је хуманитарној фондацији "Комон гол" (Цоммон гоал), чији је суоснивач шпански фудбалер Хуан Мата.

Иако је резултат био у другом плану, црвени тим за који су наступали Станковић и Видић, а са клупе предводио Португалац Андре Виљас-Боаш, победио је плави тим са 6:1 који је у улози тренера водио словеначки селектор Томаж Кавчић.

У првом полувремену мрежу председника Словеније Борута Пахора затресли су Чеферин и Велентинчић, а у наставку су се у стрелце уписали још Фиго, Ван Хојдонк и Новаковић два пута. Почасни гол за плаве постигао је Дел Пјеро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар