Бенфика хоће Семберца, Марковића: Прва понуда одбијена!

Партизан тражи бар 3. 500. 000 евра за свог штопера!

Фудбал 04.09.2018 | 11:45
Бенфика хоће Семберца, Марковића: Прва понуда одбијена!
После неколико година затишја, профункционисале су везе на релацији Београд – Лисабон. Одлазили су из Партизана право у Бенфику таленти поникли у клубу из Хумске, а тај тренд ускоро би могао да настави Светозар Марковић.

Талентовани штопер не само да се налази на радару славног португалског клуба, него је за нејга у фото-финишу управо завршеног прелазног рока стигла и званична понуда. Она о којој је после елиминације од Бешикташа говорио Милош Вазура, генерални директор црно-белих.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, Орлови су били спремни да плате 2.500.000 евра како би осигурали потис дефанзивца из „класе 2000“, међутим, на Топчидерском брду су уверени да популарни Света вреди више. Тражили су 3.500.000 евра на име обештећења, међутим, како је са Ла Лужа стигао негативан одговор на такав предлог посао није закључен.

Обе стране су, ипак, показале добру вољу да се преговори наставе. Није искључено да током септембра или октобра Бенфика појача понуду и обезбеди потпис Марковића који, наравно, не би одмах могао у иностранство, већ најраније у предстојећем прелазном року. Или можда на лето. Уосталом, такав је план био и да је дошло до договора 31. августа. И та је тад дошло до трансфера остао би момак рођен из Бијељине на позајмици у Београду.

Уколико челници Партизана и Бенфике приближе ставове (читај, финансије), Светозар Марковић би наставио путем који су утабали Лазар Марковић (претходно продат менаџерског агенцији) и његов рођени брат Филип(отишао без обештећења), те Андрија Живковић (сачекао да му истекне уговор), да би једини новац зарађен одласком нападача Ивана Шапоњића за 3.000.000 евра (јануар 2016).

Чак и ако се не договори са Бенфиком, управе црно-белих спремна је да прода Светозара Марковићанеком другом клубу. Уз услов да 18-годишњи штопер остане на позајмици, као што је био случај саДушаном Влаховићем и Фјорентином.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар