Мариновић: Немамо пуно времена, али знамо се...

Млада репрезентација Босне и Херцеговине окупила се данас у Тренинг центру ФСБиХ у Зеници, гдје ће се припремати за наредна два меча у оквиру квалификација за европско првенство 2019. године.

Фудбал 03.09.2018 | 21:15
Мариновић: Немамо пуно времена, али знамо се...
Млади бх. фудбалери ће у петак, управо у Тренинг центру ФСБиХ, играти против Швајцарске (17 часова) те у наредни уторак, 11. септембра, у гостима против Румуније (18).

То су и једине двије селекције од којих су до сада изгубили, али и утакмице у које улазе с прве позиције и 15 бодова из седам мечева у групи 8. Швајцарци су пети са седам, а Румуни трећи са 12 бодова и утакмицом мање. Други је Португал са 13 бодова и, такође, утакмицом мање од БиХ и Швајцарске.

"Наравно, увијек имамо неке играче који ће мало каснити због авионских летова, али сви ћемо бити на окупу до вечерашњег тренинга у 17.30. Видјет ћемо и какво нам је здравствено стање, с обзиром на то да имамо проблема с повредама неких играча", рекао је селектор Винко Мариновић, који је додао како ће до првог тренинга бити познат и медицински билтен.

Мариновић истиче да има информације из противничког табора те да очекује тим Швајцарске који је играо задњу пријатељску утакмицу против Француске, коју су крајем маја добили с 2:1. Једино ће, истиче Мариновић, Ајети и Соу бити прикључени А-селекцији.

"Немамо пуно времена за припрему, а морамо водити рачуна и да се мало освјежимо. Али, доста смо дуго заједно и неке ствари већ знамо. Надамо се да ће то играчи испоштовати и на утакмици", каже Мариновић.

Селектор се нада да ће ТЦ ФСБиХ у Зеници у петак бити испуњен до посљедњег мјеста те да ће имати подршку са трибина.

"Имамо неке резултате, успјели смо се вратити у игру за одлазак на ЕП, али још је то далеко. Играмо с квалитетним репрезентацијама - на крају крајева Швајцарска (у гостима 0:1) и Румунија (кући 1:3) су нас једине и побиједиле у овим квалификацијама. Али, битно је да играчи имају прилику, а битно је да и ми видимо колико они могу. Надам се да ће нас публика, као и до сада, максимално подржати", истиче Мариновић.

Он напомиње да се морају добро тактички припремити, јер ће одлучивати детаљи, али и да је срећа битан фактор. Селектор није забринут што нема Елдара Чивића и Дарка Тодоровића, који су прекомандовани у А тим.

"Млада репрезентација и служи да што више играча припреми за А тим. Ми свакако не бисмо имали Тодоровића, који је суспендован због жутих картона. Наравно, он не може из истог разлога играти ни за А селекцију. Чивић је повријеђен па ни он не би могао играти. Међутим, имамо остале играче који су били са нама. Надам се да ће одреаговати и искористити своју прилику и да ће се наметнути", додаје Мариновић.

Млади бек Керим Мемија истиче да у бх. табору влада позитивна атмосфера те да се надају наставку добрих игара и резултата.

"Неко заједништво и фина атмосфера у екипи и довело нас је довде. Показали смо да можемо играти са свима и да можемо да побиједимо свакако. Очекују нас двије важне утакмице, што да не, мислим да можемо да направимо добар резултат", сматра Мемија.

Додаје како су заслужили да избјегну пораз у првом мечу у Швајцарској те да се нада освети, а нада се и подршци с трибина.

"Пуне трибине нам дају додатну снагу. Лијепо је играти пред пуним трибинама", поручује Мемија.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар