Марин: Лијепо је играти за Челси, али Звезда је...

Нови фудбалер Црвене звезде Марко Марин рекао је да му се доласком у тај клуб испунио дечачки сан и обећао да ће давати максимум у свакој утакмици.

Фудбал 03.09.2018 | 19:45
Марин: Лијепо је играти за Челси, али Звезда је...
Црвена звезда ће играти Лигу шампиона у групи са Пари Сен Жерменом, Наполијем и Ливерпулом. Марин је казао да је група изузетно тешка, али да ће српски клуб покушати да изненади.

"Много сам срећан због овог трансфера и што сам ту. Испуњава ми се дечачки сан. Надам се да ћу имати великих успеха овде. Притисак увек постоји, логично, али мислим да не би требало да буде проблема. Даваћу максимум у свакој утакмици и мислим да бих својим квалитетом требало да помогнем екипи да оствари амбиције", рекао је Марин на представљању.

Марин је потписао уговор са Црвеном звездом у коју је дошао из грчког Олимпијакоса.

"Надам се да ћете ме видети у најбољој форми и да ћу показати квалитет, не видим разлог зашто то не би било тако. Добро се осећам, спреман сам. Нисам тренирао са екипом четири-пет недеља, али ће се то брзо решити".

Са Звездом је разговоре почео још пре два месеца.

"Разговори су текли дуже време, два месеца отприлике. Олимпијакос је мало блокирао и било је проблема", рекао је немачки фудбалер.

Он је навео да је гледао утакмицу против Салцбурга, али да су момци били "фантастични" и да је био пресрећан када је Звезда прошла у Лигу шампиона.

Марко Марин је на друштвеним мрежама поставио фотографију када је био дечак у дресу Црвене звезде, поред фудбалског тренера Драгослава Степановића.

"Имао сам седам година и био сам у Ајнтрахту из Франкфурта, а он је био тренер првог тима. Дошли смо на тренинг прве екипе. Тада смо тренирали у којим год смо дресовима желели, а ја сам у Звездином", рекао је Марин.

Објаснио је како је почео да навија за Црвену звезду.

"Мој тата је почео да навија за Звезду због Драгана Џајића. Отац му је био партизановац, али тата је постао звездаш, а ја сам научио од њега. Онда је дошао Дејан Савићевић...", рекао је Марин.

Истакао је да ће имати много већу мотивацију у Звезди него у претходним клубовима.

"Лепо је играти у великим клубовима и у сваком сам се борио за титулу или играо Европу. Али, ово је нешто друго. Други осећај, емотивно је другачије него, на пример, у Челсију", рекао је Марин.

Марин је поникао у Борусији Менхенгладбах, а у каријери је играо још за Вердер, Челси, Севиљу, Фиорентину, Андерлехт и Трабзон.

Наступио је 16 пута за репрезентацију Немачке с којом је био учесник Светског првенства у Јужној Африци.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар