Хамилтон: Вукла ме је негативност са трибина!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да му је част што је победио у трци Ф1 за Велику награду Италије и да негативне ствари покушава да претвори у позитивне.

Остали спортови 03.09.2018 | 16:30
Хамилтон: Вукла ме је негативност са трибина!
Хамилтон је после победе у Монци повећао предност у генералном пласману над Себастијаном Фетелом из Ферарија на 30 бодова.

"Желим да честитам Ферарију на великом изазову и борби коју нам је пружио. Захвалан сам екипи, без њихове вере у успех, ово не би било могуће. Волим да дођем у Италију. Волим храну. Стаза је невероватна, велика је част победити овде пред тако сјајном публиком",рекао је Хамилтон.

Он је махао навијачима и аплаудирао им је, упркос томе што су му звиждали.

"Данас је било веома тешко. Овде имамо сјајну публику, а иако никада није добра та негативност, то је оно што ме је вукло. Прихватам то. Овде је било много негативности, али данас сам видео много британских застава. Препознаће се. Убудуће желим да негативност претворим у позитивне ствари. Хвала и Валтерију (Ботасу). Ми се никада не предајемо", навео је Хамилтон.

Друго место заузео је Кими Раиконен из Ферарија, кога је Хамилтон обишао осам кругова пре краја.

"Били смо довољно брзи, али нажалост наше задње гуме нису издржале и од тада је борба била изгубљена. Покушао сам, али било је немогуће, далеко од идеалног. Дали смо све од себе. Свакако смо се трудили, задње гуме су 'отишле' у завршници, али макар смо узели друго место", рекао је Раиконен.

Возач Мерцедеса Валтери Ботас заузео је треће место, после казне од пет секунди Макса Верстапена из Ред Була, који га је у једном дуелу избацио са стазе.

"Трудио сам се да дам све од себе да се попнем на подијум. Први задатак био је да задржим Кимија, а онда да се борим за Максом. Било је жестоко тркање, и понекад није поштено колико бих желео да буде, па је Верстапен добио казну. Као екипа, остварили смо резултат. Узели смо више бодова од Ферарија у њиховој кући. Надам се да ћемо у следећој трци бити бољи", рекао је Ботас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар