Шта заслужите, то и добијете!

Носиоци највиших функција из редова СНСД-а поручују новинарима: Знамо да међу новинарима има свакаквих. Све што заслужите то и добијете, било у професији или животу.

Република Српска 03.09.2018 | 12:31
Шта заслужите, то и добијете!
Након покушаја убиства новинара Владимира Ковачевића, прво у Бањалуци, а онда и широм БиХ, новинари су устали у одбрану својих права која се крше свакодневно. 

Можда до сада један од најтежих напада, био је окидач да медијска заједница устане против оних који годинама вријеђају, нападају вербално,  а неријетко и физички. Међу таквима су често и политичари који својим понашањем шаљу директну поруку како се треба односити према новинарима.

Први међу једнакима, када је у питању вријеђање и напади на новинаре је свакако предсједник РС Милорад Додик, који је небројено пута учествовао у шиканирању, таргетирању, омаловажавању и бруталном вријеђању новинара. 

Колико је овакав начин комуникације политичара, а посебно најутицајнијег међу њима - Додика, допринио ситуацији у којој се према новинарима опходи као према шљаму, питали смо високе функционере СНСД-а.

Занимљиво је било чути људе из СНСД-а и њихов став о медијима, при чему у свакој осуди напада на новинаре имају оно АЛИ.

Па тако, за њих су новинари сами криви што их нападају, вријеђају, омаловажавају. Према њиховом виђењу, новинари су ти који својим нелогичним питањима увијек испровоцирају саговорника.

У њиховим главама, новинари су непрофесионални, бахати, постављају питања, провоцирају и сасвим логично је да онда добију по глави.

Тако једноставно размишља функционер највеће партије у РС.



Милица Марковић, посланица СНСД-а у Парламенту БиХ, и нема баш разумијевања за проблем новинара, јер, како нам је рекла, у већини случајева су сами криви за оно што им се дешава. 

“Ја врло поштујем новинаре, али новинаре професионалце који раде часно свој посао и по новинарском кодексу. Али, то што се појединим новинарима дешава, мислим да су и сами томе допринијели, да сами праве праве неке околности да се тако нешто деси. Није то само до бахатости политичара према новинарима. Најчешће политичари морају да прећуте и да се суздрже од коментара којекаквих бахатих новинара и медија, што ће рећи да новинари знају бити и те како бахати према политичарима и односити се необјективно према политичарима и на крају и нељудски. Свака част онима који су професионалци и који свој посао раде по одређеним новинарским нормама, онако како су то учили на факултету. Али знамо да међу новинарима има свакаквих људи који нису ни школовани а баве се тим послом”, рекла је Милица.

А онда смо јој цитирали најсочније увреде њеног страначког вође Милорада Додика:

“БН телевизија је непријатељска телевизија”;

“Ви сте медијско смеће”,

“Бјеж’те”

“Носите се дођавола”;

“Ја ћу вас нокаутирати”;

“Бришите одавде”;

“Волио бих да добијеш притисак, да ти откаже срце”;

“Нисам ја мушкарац за тебе”;

На ове реченице на које би се свако норамалан згрозио и у старту их осудио, Милица је одговорила: 

“Па, знате како, све што заслужите то и добијете, било у професији или животу. То значи, не може један новинар да да себи толику слободу или право, поготово ако није школован, да напада политичаре и да се иживљава како он то жели, а да му не буде узвраћено на адекватан начин. Наравно, питање је само политичара који имају смјелости и начина да се обрачунају са новинарима. Мислим да поједини новинари својом бахатошћу и непрофесионалним односом сами траже и испровоцирају такве ситуације”.

“А како се народ односи према медијима је мјерило њиховог рада. Ако су медији објективни и професионални, онда нема дилеме да ће их људи подржавати. Али, ако поједини раде на дегутантан начин, не можете ви убиједити народ да то није тако. Они су или тенденциозни, или плаћени, или раде из неких личних интереса”.



Мало другачијег става је посланик СНСД-а у Народној скупштини РС Наташа Радуловић, која се позивала на честитост и људскост, али и избјегла да осуди нападе свог страначког лидера на новинаре.

“Ја имам своје мишљење и виђење као дугогодишњи просвјетни радник да сваки посао завријеђује пажњу, па тако и посао новинара који извјештава о ономе што нас интересује. Ја сам за то да се поштује сваки посао, али да се сваки посао ради честито. Тако сам научила да живим. Никад нисам за насиље или било нешто друго”, рекла је Радуловић којој смо такође прочитали неколико “сочних” увреда предсједника Додика упућених новнарима, на шта је она одговорила:

“Ја не могу да разговарам о тим неким тривијалним стварима. За мене није људски било какво нападање било ког човјека. Ја сам другачија особа, другачијег склопа. Ја имам другачије мишљење о живљењу. Није важно шта неко ради, ја то поштујем, али бих жељела да свако поштено одрађује свој посао. По мени, не би требало да се ово дешава. Ја имам доста новинара пријатеља које цијеним и поштујем. Не гледам примитивно на многе ствари. Ако неко не завријеђује он не треба бити нападнут, био он радник, новинар, директор...”, испричала је Радуловић, док није схватила да су реченице које смо јој прочитали изговорио Милорад Додик.

“Ја то нијесам чула, нисам имала прилике и онда не могу да коментаришем. Ја не, не, не... ја сам реална особа, ја сам другачија, ја сам мајка, просвјетни радник и настојим да васпитавам генерације у духу људскости, честитости... Ја никад не бих рекла. Слушајте, ја ту не бих жељела да коментаришем, ако буде прилике да се видимо, сјешћемо и тако...”



За крај смо оставили Луку Петровића, генералног секретара СНСД-а, који није много одмакао од своје колегинице из Парламента БиХ, када су у питању увреде и напади на новинаре.

“Данас имамо и новинара који се не баве професионално послом. Тако је исто и међу политичарима. Ја се сјећам својевремено бившег градоначелника града Требиња да је гађао новинара диктафоном и говорио му да прогута литар уља. Тако ружне поруке подсјећају на то да и новинари морају да реагују. Међутим, као СНСД подржавам објективно извјештавање, не само позитивно или негативно већ реалну слику, а тога недостаје. То треба да виде новинари који извјештавају само једну страну, да то треба да исправе”, рекао је Петровић и осврнуо се на покушај убиства Владимира Ковачевића.

“Овдје сад неко жели да добије неке поене, овдје требају истражни органи да истраже. Ово не би волио никоме да се деси, ни ја ни у СНСД-у. Пред изборе расту тензије. Позив у моје име и СНСД-а је мир и јединство и самим тим и новинари могу значајно да допринесу.” 

Ипак, кад смо му прочитали све увреде и пријетње Милорада Додика упућене новинарима, Петровић је “промијенио плочу”.

“Па знате, кад вам неко дира породицу без имало разлога, не знам како бисте ви реаговали. Обично мислите да једна страна може да поставља непријатна питања, сугестивна, а да се ништа не каже. Обичан човјек мора да каже нешто, таман он био и предсједник републике. Мора да одговори. Није логично да ви сад провоцирате са неумјесним питањима из сваког угла, а да он овамо буде статуа”, каже Петровић, за којег је изгледа и новинарство нелогично, па наставља:

“Та комуникација је изазвана, то је посљедична комуникација. То није комуникација из нормалног разговора, већ изазвана нелогичним питањима.”

Он ипак не искључује могућност да грађани копирају политичаре у односу са медијима, али такође наводи да “ако новинар поставља нормална питања, онда ће и грађани нормално реговати”. 

Шта су по Луки нормална питања, можда она унапријед написана, остало је нејасно.

За крај, он је још поручио да би и мало завео реда у новинарству:

“Ја мислим да треба извршити професионализацију према послу и увести закон којим се зна ко се може бавити новинарством. То је важна ствар у нашем друштву, а сад ви процијените ко се понаша професионално, а ко непрофесионално.”

Репортери без граница Додику: Престаните вријеђати новинаре

И док цијели свијет види огроман проблем у односу представника власти према медијима, посебно Милорада Додика, његови послушници се труде да нађу оправдања за брутална вријеђања и нападе.

А како свијет гледа на оно што се дешава новинарима у РС показује саопштење Репортера без граница, који су позвали власти Републике Српске на чврсту реакцију поводом бруталног напада на новинара БН телевизије Владимира Ковачевића, те затражили да се престане са вријеђањем новинара.

"Ситуација у БИХ је достигла критичну тачку. Напад, насиље које је екстремно шокантно и забрињавајуће, захтјева одлучан одговор правосудног система, посебно уочи општих избора које ће посматрати међународна заједница. Позивамо предсједника РС Милорада Додика да прекине вријеђати новинаре, како вербални напад не би отворио пут већем броју физичких напада", казала је предсједница Репортера без граница за ЕУ и Балкан Паулине Адес-Мевел.

(Бука)

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

федерација

03.09.2018 10:35

Сјеверна кореја и њен резим је идентицан васем резиму у Рс..нек вам је бог на помоци али изгледа да и он немозе помоци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре федеру

03.09.2018 11:37

Да нема вас да толико рокцете, давно би он био уклоњен са власти.

Name

Дта

03.09.2018 12:50

оцекивати од рудоње? бахатост,безобрсзлук ,примитивизам сваке врсте,од псовки ,пријетњи до рикања под сатором итд. питам рудоњу ? како да у сваком гостовању на тв. сам себе уздизе до небеса,коко мозе вољети Србију и Русију од Републике Српске? засто тврда да градани добро зиве ,да су повецања плата и пензија у складу са могуцностима а не одговара да је он лицно са својим послусницима опљацкао Српску и њене градане.. порука рудоњи :ко уби Давида и премлати новинара? одговори рудоња ,ста цекас ,сто лазес да це тузиластво урадити посао ,ти си рудоња све узео под своју сапу и није те брига ста се десава ,брига те само како увецати богатство своје породице и како побјеци и избјеци одговорност пред народом и Богом..

Name

За ре федеру

03.09.2018 13:46

Он вас ложи ,плаши са причом о нама! Као ми вама желимо зло ! И када вас наложи ,онда ви гласате за њега а послије човјек све богатији и заболе га к .... за вас !!! Само ви насједате на такве приче !

Name

ДЕ ГОТХИА

03.09.2018 15:16

СТРАШНО ЈЕ ШТА СЕ ДЕСИЛО СА ОВОМ ЗЕМЉОМ... УМЈЕСТО ДА ИМАМО ПАМЕТНЕ И ОБРАЗОВАНЕ ПОЛИТИЧКЕ ЛИДЕРЕ И ОБРАЗОВАНЕ НОВИНАРЕ. МИ ИМАМО ОНОГ ЛАЖОВА - ПИНОКИЈА ИЗ ЛАКТАША КОЈИ БУКВАЛНО НИШТА НЕ ЗНА ОСИМ ДА СКАРАДНО ПЈЕВА ПО ВАШАРИМА - ЗАДЊИ ЊЕГОВ БЛАМ У ЗАДЊОЈ ЕМИСИЈИ РТРС "ПРЕДСЈЕДНИК ГОВОРИ" ЈЕ ЊЕГОВ ЦИТАТ ЧЕРЧИЛА, А У СТВАРИ РАДИ СЕ О ЧУВЕНОЈ ИЗЈАВИ ЏОНА КЕНЕДИЈА ПРИЛИКОМ ПРЕУЗИМАЊА ДУЖНОСТИ ПРЕДСЈЕДНИКА АМЕРИКЕ.. СМЈЕШНИЈИ ЈЕ ТУ БИО НЕНАД НОВАКОВИЋ, ДИРЕКТОР ПОЗОРИШТА, НОВИНАР, ШТАМПАР, ПИЛОТ И АВИО МЕХАНИЧАР КОЈИ ЈЕ ПОТВРДИО ДА ЈЕ "ПРЕДСЈЕДНИК УВЈЕК У ПРАВИ" И ДА СЕ ЕТО ВИДИ ДА ОН ЧИТА ЧЕРЧИЛА.... ДАКЛЕ САДА ЈАВНО ОБАВЉУЈЕМ ДА НЕЋУ ПЛАЋАТИ ОВАЈ СКАРАДНИ ЈАВНИ СЕРВИС А НЕЋУ ГА НИ ГЛЕДАТИ НИКАДА ВИШЕ !!!

Name

фујфуј

03.09.2018 10:39

Ово нису људи. Али гледам она Дусица Савиц Солаја. Цутала кад су Љубинку Кулисиц зезали, када је требало гласати ЗА она гласала ПРОТиВ анкетног одбора. То је једино тразио отац убијеног младица. И као она сад јадна уцвељена сто јој ово и оно. Па враца се све људи све. Само ви зезајте судбину. Враца се !

ОДГОВОРИТЕ
Name

цекај, цекај

03.09.2018 12:55

Велис Солаја!? ОНО СЕ УДАЛО!?! Дај, немој да нас за...авас! Па ко је оно могао да озени - на све лици, само на зену не.

Name

дијаспора

03.09.2018 10:39

Свака подрска најхрабријим новинарима као сто је г. Васковиц! Долази вријеме када ова "циленска" војна хунта полозити рацуне народу РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.09.2018 11:21

Истина.подрска храбрим новинарима и људима.

Name

Д

03.09.2018 10:42

Ако је тако што кажу онда њих треба линчовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст

03.09.2018 10:43

Милице. Кад одредјени новинари блате, клевецу измисљају неке ствари о некоме какав одговор треба фа добију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

03.09.2018 11:33

Свака част вама на коментару, баш онако инквизицијски. Посебно ми се свиђа што размишљате о "одређеним" новинарима, како је то фино разрађено, "одредите" такве па млати по њима. А госпоју Милицу у Европски парламент или тако нешто, да нас заступа као врхунски образована, интелигентна и демократична. Аферим, Републико!

Name

За логику

03.09.2018 12:16

Оцит примјер кад неко хоце несто да казе па се погуби мало. А ово сто сте рекли за милицу је тацно. Аферим

Name

Скептик

03.09.2018 10:49

Молим вас немојте више постављати слике страшила. Или испод њих ставите натпис УЗНЕМИРУЈУЋЕ ПОТРЕСНЕ ФОТОГРАФИЈЕ или самио 18+. Стварно нема смисла да нам тим сликама стварате трауме и фрустрације. Неки дан сам видо неке Мајкићкине фотке и наредне ноћи сам имао ужасан кошмар, сањао сам неке грозне аждаје које је водила Мајкићка лично. Било је ужасно, сабласна фаца, закрвљављене очи, бљување ватре из искривљених уста...страшно а тек како су изгледале аждаје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Скептик

03.09.2018 11:06

Хахахаааа ако је јос бисерка ту плесала нецес доци себи за дуго.

Name

Ре ре Скептик

03.09.2018 12:18

Није Бисеркс ту плесала она плеше само кад Рудоња риче-пјева

Name

Иван

03.09.2018 14:04

Ти си краљ. Одавно покушавам на порталима скренути причу са озбиљне јер ово нису људи него стока, а са стоком треба канџијом, али немам разумјевање околине.

Name

Харе

03.09.2018 10:56

Вама у РС-у могу само поручити јадни Ви ако ови опет побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Харе

03.09.2018 11:20

Управо тако!

Name

СвеСкупа

03.09.2018 10:59

Да се предсједник понаса културно и ради по закону и правилима, онда нема мјеста нервози и новинари неби постављали за њега неугодна питања. Благо оном политицару који је љубимац медија, а ти су ријетки на овим просторима. Нека је свима јасно да се многи политицари боје новинара, зато сто не раде како закон трази. Боје се да се несто не открије, нпр. лоповлук. Како би ми сви знали о њиховим имовинама, стедних књизица да није новинара. Види се на многим снимцима како политицари бјезе, ако угледају неку новинарску екипу. Ако политицар стане пред новинаре, умјерено, пријатно и културно одговори на постављено питање или питања, он нема ста да крије и не боји се и није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

03.09.2018 11:02

ШТА МИСЛИТЕ КАД ЧОВИЈЕК ИМА ЗДРАСТВЕНИ ПРОБЛЕМА ОН СЕ НЕ ЛИЈЕЧИ, НЕГО ПРОВОЦИРА.ТО ЈЕ ДОКАЗАНО У ПОЛИТИЦИ ИМА ТАКВИХ КОЛИКО ХОЋЕТЕ.ОНИ КАЖУ АКО САМ БОЛЕСТАН НИСАМ ЛУД ДАЈ ДА ИХ ПРОВОЦИРАМ БИЋЕ МИ ЛАКШЕ.ДОКЛЕ ИХ СЛУШАТИ МОЈ НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бобу

03.09.2018 11:15

Какав идиотизам.

Name

мад маx

03.09.2018 11:02

Ускоро це избори па це те ви добити ста заслузујете! А Миле као и остала банда има да одговара за криминал и корупцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКС43

03.09.2018 11:06

Је ли ОВО политицар и представник народа. Само је недостајао позив на линч новинара који не пишу како они кажу. СРАМОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гy

03.09.2018 11:07

Ако је ова Милица постена, цестита и дорасла функцији коју обавља, опет није у реду то сто прица. А ако је лопуза, кварна и нецовјек није у реду да.јој неко позели канцер или моздани удар, па да зиви искривљена и у пеленама. Без обзира сто она то заслузује. Кад бисмо јој то позељели, ми бисмо били као она, а то себи не моземо дозволити. Нека јој суди Бог, као и свима нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛИЦА

03.09.2018 11:35

КОЈИ ТИ ЈЕ ХУМАНИТАРНИ БРОЈ ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ.

Name

Ре МИЛИЦА

03.09.2018 15:24

Натукла је Милица довољно лове и кад добије сто је заслузила, неце јој требати хуманирарни број.

Name

Кумиц

03.09.2018 11:11

Тразилисте гледајте ко бирао ове бандитосе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папак

03.09.2018 11:30

И ВИ КАКО СТЕ РАДИЛИ ТАКО ЦЕ ТЕ ПРОЦИ И ПОЛИТИЦКИ А ПОГОТОВО У ЗИВИТУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

03.09.2018 11:53

Наташа Радуловић је прије двије године напунила 40 година радног стажа и требало је да иде у пензију, али је уз помоћ директора избјегла редовно пензионисање Корупција, непотизам, незаконитости и мобинг годинама харају Јавном установом „Центар за предшколско васпитање“ Бањалука, а бахатост руководећих особа те установе је толика да због њих трпе не само запослени радници, који поштено раде свој посао, него и дјеца која су им повјерена на чување и одгој. Централна фигура свих наведених пошасти које харају Центром је директорица те установе Наташа Радуловић, која је постала чувена након што је објелодањено да је на јавном позиву за набавку прехрамбених производа за потребе бањалучких вртића, између осталог, наручила и 666 флаша алкохолних пића, од вина, преко пива до штока. Ријечју, Радуловић је прије двије године напунила 40 година радног стажа и требало је да иде у пензију, али је она уз помоћ директора Филијале ПИО Бањалука Бранислава Дабића, избрисала, односно поништила три године и 5 мјесеци радног стажа, како би избјегла редовно пензионисање. Министарство вањских послова Босне и Херцеговине прикупило је информације од Сталне мисије БиХ при Вијећу Европе гдје је наведено да је формирана комисија која ће вршити истражне радње против три члана Парламентарне скупштине Вијећа Европе из БиХ међу којима је и посланица Савеза независних социјалдемократа (СНСД) у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милица Марковић.Министарство вањских послова стога је изразило жаљење што је један од посланика Парламентарне скупштине Вијећа Европе из Босне и Херцеговине предмет сумње за коруптивна дјеловања у оквиру својих посланичких активности. А о Петровићу, уз Кошарца,Вишковићаи Мајкићку,Те Стевандића...мислим да већих дупелизаца у СНСД нема...сем ових околних ниже рангираних који се и невиде а безброј их је....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ, Р Х,

03.09.2018 13:36

Као што Марковићка "врло поштује новинаре", тако данашња дјеца "врло пију", зар тај силни алкохол није доказ. А ту наведену госпођу сад запослити као приправницу и омогућити јој још један радни вијек. Новинари морају радити свој посао "културно", постављати само питања која "гост" одабере и наравно хвалити све (не)урађено и наглашавати сву тежину посла коју "гост-домаћин" ради. Новинар мора бити у служби свог послодавца. Све сто сте написали је сјајно... но коме или чему..?

Name

петар

03.09.2018 12:13

гдје надјосте ове наказе____

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

03.09.2018 12:14

Да је народ нормалан, све би било попаљено до сад.... Ви сте -добри мој народе -све будала до будале!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брат Дјуро

03.09.2018 15:51

Браво децко. то је права истина.

Name

борац

03.09.2018 12:16

Све ово нас глупи народ заслузује е па нека настави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цврки

03.09.2018 12:31

Људи у Санком Мосту Њемци отварају фабрику. Сто радника добијају радно мјесто. Из Бања Луке сто радника побјегло у Њемацку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОГИЧНО

03.09.2018 13:38

Боље да Њемачка дође у Сански Мост него да Сански Мост иде у Њемачку.

Name

одлази циркус

03.09.2018 12:52

Послије 7 октобра це бити никад висе незапослених са суер добрим аутима и становима у центру Бањалуке. Али ок , бар се могу вратити у родно Лијевце и своје родно село кад распродају станове и викендице. Хехе, опет добро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

03.09.2018 12:54

Ова наказа од цовјека би уводио ред у новинарску професију,а ко це увести ред у ово смеце од људи сто се зову политицари?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Убрзо правда!!!

03.09.2018 12:57

Народе Републике српске!не трошите своје живце или нерве на изјаве режимских послушника.Ускоро долазе избори ,потрудите се да што више људи изадје у вашим срединама и да сви заједно одувамо са власти ове криминалце, рушитеље и издајнике Републике Српске.Већ дуги низ година пљачкају све што стигну а новац троше купујући некретнине по цијелом свијету.Обичан народ све то гледа и не може ништа учинути,а да не причамо даље о неријешеним убиствима и премлаћивањима новинара који нису'' режимски додикови''Лично сам мјесецима на Давидовом тргу у Б.Луци гдје поштен и упоран народ тражи двије ријечи а то су истина и правда да се оствари и да се ухапсе Давидове убице.Очигледно је и одавно јасно у ком грму лежи зец,ова полиција и власт крију истину као змија ноге а зна се због чега јес су дубоко упетљани у овај случај.Али све ћемо ми народе то открити ако Бог да и све позатварати у наше полупразне затворе.Поздрав свим поштеним људима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

03.09.2018 13:13

Свак ће добити оно што заслужује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоа

03.09.2018 13:13

"Свака част онима који су професионалци и који свој посао раде по одређеним новинарским нормама, онако како су то учили на факултету. Али знамо да међу новинарима има свакаквих људи који нису ни школовани а баве се тим послом" кад овако нешто каже политичар, обавезно ме заболи стомак

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ЦОА

03.09.2018 14:35

МЕДУ ВАМА БАГРО ИМА СВЕГА СЕМ ПОСТЕНИХ И ОБРАЗОВАНИХ ЉУДИ ПОКРАЛИСТЕ НАС И КУПУЈЕТЕ СТАНОВЕ,, БЕОГРАД НА ВОДИ,, СВИ БИЛИ ПОТОПЉЕНИ.

Name

А

03.09.2018 13:16

Није ово измислио ни Додик ни његови људи. Од вајкада је било како заслужиш то и добијеш. Да нисте случајно очекивали некакав другачији одговор?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

03.09.2018 13:59

ОДЛИЦНО СУ ОВО ОНИ РЕКЛИ; ТАКО ЦЕ И ОНИ ПРОЦИ КАД ИЗГУБЕ ВЛАСТ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

03.09.2018 14:02

Без острије реакције Медјународне Заједнице овде се стање не мозе и неце промијенити. Ако Медјународна заједница не буде острије реаговала онда треба да знамо да оцекује да се стање јос висе погорса тј.побуну градјана или како се то казе револуцију. Ни на поцетку 90 их МЗ су цекали када додје до ескалације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све тацно

03.09.2018 14:02

Сто је рекла господја Милица Марковиц све потписујем. Врло безобразно је крити се иза неке професије и нападати другога а онда када ти тај исти узврати онда кмецати. Као сто има корумпираних политицара тако исто има и корумпираних новинара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бахтијар Бахатлиц

03.09.2018 14:46

Паметни људи имају одговор на свако питање па тако и на питање новинара,а,да заборавио сам,овде нема паметних,само безобразни и бахати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

100 посто управу

03.09.2018 15:26

Жена је 100% у праву. не мозес о људима лагати дан и ноц и не оцекивати да се не наљуте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

03.09.2018 18:53

Па це да убијају и туку , то подрзавате ? Има горе неко ко све видис , како радили тако вам драги Бог помогао и добра дао !

Name

Федерација БиХ Сарајево

03.09.2018 15:35

Оно гледати, из Федерације сам али ово је за згразавање,па сад видим да политицари у Федерацији су за примјер јер никад нисам цула овакве изјаве ни од једног насег политицара...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

03.09.2018 16:10

Ста мислите ста сте тек ви из секте звана снсд , заслузили , ако је новинар који је извјеставао са скупа на коме се трази правда , по вама , заслузио да буде убијен , ви који сте све сто се могло опљацкати , опљцкали сте , све сто се могло унистити , унистили сте , а веома мали број вас из секте , коју зовете снсд , је уцествовало у стварању РС и свега у њој , за вас не постоји суд , који би вас могао осудити за сва злодјела , која сте нанијели овом народу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

03.09.2018 18:48

Она да казе да се баве цестито својим послом , олосу и бандо једна .Ви да прицате о цеститости сто сте народ и земљу у црно завили . Куку ти народе ако недодјес памети да се непродајес за 50 км , мислите ли Ви на будуцност своје дјеце , унуцади , имате ли бар мало цасти и храбрости да овој гамади казете доста или це те опет падати на форе како они бране РС ? Своју дјецу су добро збринули , а Ви васој не мозе да обезбједите осново . Да ли сте нормални и да ли вас је страх ? Даце драги Бог добра да ова гамад нестану и овај напацени народ се дозове и свати да ниста нема изгубити ако устане !

ОДГОВОРИТЕ