ПОР: Бенфика и Порто не гријеше!

Твор и афричке перле распалили португалског Змаја! Порто се искупио за бруку из прошлог кола. . . Бенфика силна, Фејса се повредио! Андрија Живковић није улазио у игру. . .

Фудбал 03.09.2018 | 11:15
ПОР: Бенфика и Порто не гријеше!
Бод освојен у великом дербију Лисабона пре седам дана, када се Бенфика спасла пораза четири минута пре краја, очигледно је дао крила чети Руија Виторије. У претпоследњем мечу 4. кола португалског шампионата Орлови су тукли Насионал на његовом терену врло убедљиво - 4:0. 

С ова три бода Бенфика се пробила до првог места. Брага и Спортинг такође имају исти број бодова (по 10), али захваљујући вечерашњем тријумфу момци са Лужа имају најбољу гол разлику. 

Насионал традиционално лоше пролази у дуелима са Бенфиком. Данас смо дибили потврду - 12. пут заредом доживели су пораз од најтрофејнијег португалскг клуба. Прва два гола искреирали су Едуардо Салвио и Харис Сеферовић. Код првог Салвио асистира - Сеферовић погађа. Код другог обрнута ситуација. У другом полувремену Бенфика је само одрађивала посао. Пици шаље два лепа паса, прво за Грималда, па онда за Рафу Силву и то је лаганих и убедљивих 4:0. 

Бенфика и Насионал - небо и земља. 

Наш Андрија Живковић преседео је цео на меч на клупи. Љубомир Фејса кренуо је од старта, али нажалост већ половином првог полувремена морао је да изађе због повреде.  



Твор и афричке перле распалили португалског Змаја! Порто се искупио за бруку из прошлог кола...

Пре седам дана је Порто на свом терену водио 2:0 против Виторије Гимараеш, имао победу у џепу, све је изгледало бајно...  А онда му се десио шок какав дуго није доживео. Гости су преокренули на 3:2 и однели победу са Драгаа.

Вечерас Змајеви нису дозволили ништа слично и искупили су се за бруку из прошлог кола. Прегазили су Мореиренсе са 3:0 и наставили потеру за Бенфиком, Спортингом и Брагом који имају бод више.

Пут до победе им је вечерас отворио Ектор Ерера. Популарни Твор је у 15. минуту после корнера погодио мрежу гостију пошто му се лопта некако одбила на петерац где је био усамљен и присебан.

А онда су на сцену ступиле афричке перле Венсан Абубакар и Муса Марега. Тандем снажних, тамопутих нападача је дотукао Мореиренсе. Абубакар је искористио одбијену лопту после стативе Мареге, да би Марега у надокнади времена ставио лични печат на победу.

ПОРТУГАЛ 1 - 4. КОЛО

Петак
Шавес - Брага 0:1 (0:1)
/Пабло 44/

Гимараиш - Тондела 1:0 (1:0)
/Вакасо 18/

Субота
Белененсеш - Сетубал 0:0

Санта Клара - Боависта 4:2 (1:1)
/Тијаго 19, Фернандо 50, Рашид 60, 90+8 - Фалконе 45+2, Талоћа 65/

Спортинг - Феиренсе 1:0 (0:0)
/Кабрал 89/

Недеља
Авеш - Маритимо 0:1 (0:1)
/Зинадин 45+1/

Рио Аве - Портимоненсе 2:1 (0:1)
/Габријелзињо 48, Желсон 90+6 - Денер 24/

Насионал - Бенфика 0:4 (0:2)
/Сеферовић 28, Салвио 45, Грималдо 76, Рафа Силва 90+3/

Порто - Мореиренсе 3:0 (2:0)
/Ерера 15, Абубакар 28, Марега 90+4/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар