ХОЛ: Опет гол Тадића, Комичан аутогол погурао Фајенорд!

Тандем Хунтелар - Тадић функционише! Три гола и асистенција. . .  Витесе лак плен, Ајакс завршио посао за 19 минута. Ван Перси подсетио на славне дане.  Тим из Ротердама попео се до трећег места. . .

Фудбал 03.09.2018 | 10:15
ХОЛ: Опет гол Тадића, Комичан аутогол погурао Фајенорд!
Фајенорд је тамо где припада, или боље рећи где се најчешће налазио последњих година, одмах уз ПСВ и Ајакс, а Робин ван Перси подсетио је на најсветлије тренутке своје каријере. 

У последњем сусрету 4. кола холандске Ередивизије тим из Ротердама мучио се добрих сат времена, да би у финишу успео да сломи отпор Бреде и дође до треће везсне победе. Кикс из првог кола против Де Графшапа полако тоне у заборав...

Фајенорд је повео у 24. минуту после акције Стивена Бергајса и Ван Персија. Бергајс је лепо унео лопту у шеснаестерца, ролнуо онако шмекерски, а онда као на тацни послужио искусног нападача. Бреда је брзо изједначила са белер тачке и тим резултатомн отишло се на одмор.

Комичан гол у 62. минуту, заправо аутогол, као да је сломио морал гостију. Ван Перси је поново био "мирођија". После једне дуге лопте некадашњи нападач Манчестер Јунајтеда гађао је главом не гледајући ка голу, лопта је погодила у пречку, па потом у ногу голмана Бреде Ван Лера и одбила се у мрежу. Десетак минута касније све је било решено. Ван Перси се најбоље снашаи у шеснаестерцу и погодио за 3:1. 

До краја утакмице Виљена подиже на 4:1, па Те Вреде ублажава и обезбеђује Бреди частан пораз...

Тандем Хунтелар - Тадић функционише! Три гола и асистенција... Витесе лак плен, Ајакс завршио посао за 19 минута.

Кикс против Хераклеса на отварању сезоне одавно је архивиран, Ајакс наставља да буше мреже противника, самим тим и потеру за тренутно неухватљивим ПСВ! Ајакс је убележио и трећу узастопну победу у првенству и славили резултатом 4:0, а прилично лако гостовање Витесеу обележили су искусни голгетер Клас Јан Хунтелар и српски репрезентативац Душан Тадић.

Холандски стрелац убележио је нова два поготка на свом конту, док је Тадић наставио сјајан низ откако се вратио у холандски фудбал и стигао до четвртог поготка у пет мечева. А онда је уписао и асистенцију. Све је практично било решено већ после 19 минута, када је на семафору стајало, за навијаче Витесеа мучних - 0:3. 

Све је почело од 3. минута утакмице, када је Хаким Зијех отворио фронт и пробио баријеру противничке одбране, да би га у само неколико тренутака касније га је добро испратио Хунтелар својом првом рецком на сусрету. А онда је својих пет минута славе добио и Душан Тадић. Искористио је српски репрезентативац одличну лопту у простор од Давида Нереса, а онда лукавим и мајсторским потезом "боцнуо" лопту преко противничког голмана и затресао мрежу. 

Добили су и домаћи фудбалери мало времена да предахну, а голман је бар накратко био ослобођен обавезе да свако мало вади лопту из мреже. До следећег поготка чекало се "чак" до 58. минута, када је Тадић био архитекта акције коју је Хунтелар завршио хладнокрвно. Додавање - додавање - шут и гол! Једноставно. 

Овај Ајакс изгледа баш добро! 

ХОЛАНДИЈА 1 - 4. КОЛО

Петак
Емен - Де Графшап 1:1 (0:0)

Субота
Венло - Херенвен 1:1 (0:1)
Ексцелзиор - Ден Хаг 2:4 (0:2)
ПСВ - Виљем 6:1 (4:0)
Фортуна - Утрехт 1:1 (0:0)

Недеља
Гронинген - Цволе 0:1 (0:0)
/Ван Крој 64/

Хераклес - АЗ 3:2 (1:1)
/Осман 21, Петерсон 50, Дуарте 60 – Боаду 2 Јонсен 85/

Витесе - Ајакс 0:4 (0:3)
/Зијех 3, Хунтелар 7, 58, Тадић 19/

Фајенорд - Бреда 4:2 (1:1)
/Ван Перси 24, 72, Ван Лер 62аг, Виљена 78 - Нијхолт 34пен, Те Вреде 81/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар