Вучић: Тешко до договора о КиМ

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће бити веома тешко да се дође до споразума о Косову и Метохији, али да му је веома важно да остане записано “шта смо могли да имамо и шта смо прокоцкали, као безброј пута до сада”.

Србија 02.09.2018 | 16:14
Вучић: Тешко до договора о КиМ
Исто тако, увјерен је, биће јасно и биће записано и то да нема никакве разлике у политици и ставовима између Раде Трајковић, Момчила Трајковица и Рамуша Харадинаја, те да његови претходници, они који су поставили границу између Срба и Срба, на Јарињу, по сваку цијену хоће да се избјегне да Србија добије нешто.

„Сасвим је јасно да смо веома далеко од било каквог споразума и да ће га тешко бити. Али, страшно је важно шта сам говорио и шта ћу говорити, јер ће то ући у историју, јер ће се знати шта смо могли да имамо и шта смо прокоцкали као безброј пута до сада. Важно је да остане за историју забележено“, подвукао је он.

Вучић је, након обиласка радова на јужном краку Коридора 10, деонице Горње Поље-Царичина Долина, упитан за критичаре који и у емисији ББЦ-а говоре против промјене граница и пријете сукобима, нагласио да је јако важно да се грађанима Србије каже да нема никакве разлике између Раде Трајковић, Момчила Трајковица, Рамуша Харадинаја и Димитрова, који су учествовали у тој емисији.

„Сви они сматрају да је Косово цело независно. Не мисле они да су то границе Србије, већ сматрају да се ради о границама независне државе Косово. Сматрају и желе да Србија не добије ништа на Косову и да би био злочин да Србија нешто добије“, објаснио је он.

Вучић је нагласио да они неће рећи, као ни поједина свештена лица, које су то границе Косова:

„Можете да узмете чекић и лупате до миле воље, да их будите до зоре, да мучите - не би рекли да је Косово Србија ни за живу главу. Они кажу Косово је целовито и независно“, рекао је он и додао да су за њих непријатељи сви који би, као и он, да сачувају нешто за Србију.

Њега је, каже, баш брига шта причају, а опозицији и критичарима је поручио да треба да прочитају Бриселски споразум, који се састоји само од једне стране.

„Када већ о томе причају, у Бриселском споразуму смо избегли подршку уласку Косова у УН, а избегли смо и подвалу да регионална полиција за Север буде сачињена на основу ''комунистичког округа'', због чега би Албанци имали 70 одсто полицајца, а ми само 30, а данас имамо 98 одсто полицајаца на северу“, објаснио је он.

Вучић је казао да су они ти који су поставили границе Срба и Срба на Јарињу и Брњаку, хапсили оне који су спаљивали те границе, ловили их по цијелој Србији да би показали како нико њима не смије да се супростави у доношењу таквих одлука.

„Затим су ишли са пресудом Међународног суда праве и дали легитимитет независном Косову. Данас њима смета што би неко да каже „ми смо против граница на Јарињу и Брњаку. Не мислимо да постоје границе између Срба и Србије. Пустите да вратимо, барем нешто да добијемо. Они хоћеће по сваку цену да избегну да Србија добије нешто“, нагласио је он.

Упитан да ли ће се, ако се не постигне рјешење у дијалогу, Србија вратити у 90-те, Вучић је казао да се неће вратити у 90-те, иако би неки да их врате у много страшнију еру криминала, какве су биле 2000-те.

„Ми нећемо да се вратимо ни у 90-те ни у 2000-те“, увјерен је он.

Истакао је да жели да Србија има највећи раст у Европи, а премијерку Ану Брнабић је, каже, позвао и рекао јој да пусти то шта прича ММФ и да идуће године морамо да јуримо раст од 4,5 и 5 одсто.

„Морамо да будемо први у стопи раста, развијамо економију, сачувамо мир. Што неки не разумеју колико је то важно да будемо рационални и одговорни шта да радимо. Покушао сам и говорио тешке ставри које људи у Србији не воле да чују, због чега ћемо вероватно изгубити изборе у Мађанапеку вечераш, од стручњака који формирају свој савез ваљда да би али снагу својим бирачима тамо“, указао је он.

Вучић је истакао да нису проблем порази на изборима, већ ако се не уради нешто за Србију и она изгуби.

„Хоћу да Србија победи, важно је шта ће градани Србије имати у будућности“, рекао је он додајући да је то питање и посао за њега.

На крају је указао ето прилике опозиције да побиједи у Мајданпеку, још пар сати, да оставре величанствену побједу.

„Ја ћу свакако народу увек говорити истину и то је суштина мог посла“, закључио је он.

Извор: Тањуг

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Ре

02.09.2018 14:18

Овај даје сам себи интервјуе и то сваки дан !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет

02.09.2018 16:35

Који је ово спин....

Name

Дрр мрр

02.09.2018 14:24

Како це бити теско кад је Косово вец давно изгубљено само ти си један манипулатор као и Милокард.Уплео си се сам у своје клупко које си мрсио и из којег нецес моци да се извуцес и јос имас образа да кривис другога сто си се сам уплео.То су људи са 100 лица као и његов колега Милокрад Дудук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бгд

02.09.2018 14:30

ХАјде вучко направи границу према рс онако како ти желиш а додо ће то овјерити, каже нема држава бих ништа да условљава...... боже благи колики је он дебил рс је ентитет а не медјународно призната држава као што је бих............. а о граници вучко може само са државним институцијама преговарати....... зато додо кушп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

02.09.2018 14:59

Бгд. Добро сте поредјење примјенили. Сад кад се Додик пресели у Београд па поцне да му дијели савјете. Кад му казе да се разграници са БиХ и да припоји Бијељину и дио Семберије Србији а Мали Зворник припоји БиХ.

Name

Нострадамус

02.09.2018 14:31

Васе је пресједнице да не признате независност Косова и ако сте рекли да спријеците улазак КиМ у уједињене нације. Тако би требали да се заврсе разговори у Бриселу те подјеле КиМ су и за Србе лосе јер конацно и онако мали број Срба се дијеле.Развијајте економију у Србији па кад економски ојацамо онда це мо ојацати и у другим сферама. Па када будемо јаки онда се повремено врацати на КиМ. Мислим да знате како мислим пустите Ви Додика и његове предлоге идес лосим путем. Некада је јутро паметније од вецери .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Нострадамус

02.09.2018 16:17

Значи пријем Косова у УН опструирати на све начине, нисам знао да је толико важно бити чланица УН-а, хвала на коментару, БиХ је примљена у УН још далеке 1992-е, значи то је за Државу Босну и Херцеговину веома важно. ОК

Name

Нострадамус

02.09.2018 16:27

Па ста је за тебе вазно да се стално воде неки преговори а договор ни близу.

Name

дијагностичар

02.09.2018 14:47

То се знало одмах по старту ове иницијативе. Албанци на Косову нису заинтересовани ни за какав разговор о границама, њима се не жури. Сама ова иницијатива јано говори да КиМ више нису Србија, јер да је тако, предсједник Србије не би разговарао о подјели територија Србије. Косово је изван Србије и тешко може бити враћено, немогуће, једино да послушамо Бају, он каже до краја овог вијека, брзо ће то,,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посла и брига

02.09.2018 15:10

НИСТА НЕЋЕС РИЈЕШИТИ КАДА СИ ЛЕГАЛИЗОВАО ЛАЖНЕ ДИПЛОМЕ.СВЕ ОКО ТЕБЕ звања др.СВЕ УПОСЛЕНИ СА ПРИВАТНИХ ФАКУЛТЕТА, СВИ ЗАБРИНУТИ А РЈЕШАВАЈУ СВОЈЕ ИМТЕРЕСЕ.

Name

Лазо

02.09.2018 15:36

Вучко, куд се журиш?! Србији није интерес да се одрекне Косова и Метохије. Какво црно решење, халоо, то је признање независности на окупираној територији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само напред!

02.09.2018 15:39

Нека се Косоварци изборе демократским средствима за своја права!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буцо

02.09.2018 15:49

Вуцко лупезу и лазљивце, ко је тебе овастио да поступас мимо Устава Србије. Косово је Србија, запамти да је КОСОВО СРБИЈА. Нецес га предати сиптарима лопузо бјелосвјетска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пабло

03.09.2018 05:37

Србија је Косово! Прешевска долина је албанска!

Name

БОБА

02.09.2018 16:00

КОЛИКО ЈЕ ТО ПУТА ПОНОВИО. ТАКО ДОЛАЗИ ДО ПРЕЗАСИЋЕНОСТИ СВАКОДНЕВНИМ ЈЕДНИМ ТЕ ИСТИМ ИЗЈАВАМА УМОРНИ СМО И ОД ЊЕГА И ЊЕГОВИХ ИЗЈАВА.СМАРАШ БРАТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрбр

02.09.2018 17:15

Вућић добро зна да је Косово изгубљено, па зато и не очекује да ће договор са Албанцима бити повољан по Србију. Њему је сада, изгледа битније да ће оно што је он говорио ући у историју, умјесто да покуша придобити Трампа и Путина који заједно могу да натјерају Албанце на разграничење и значајније уступке Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

03.09.2018 16:51

Само економски,политички, а тиме и војно јака Србија може ријешити Косово. До тада це мо само трпити притиске и завртање руке. Али и то треба издржати.

ОДГОВОРИТЕ