Богдановић: Никога не треба осуђивати!

Ас "орлова" каже да ће у предстојеће две утакмице са саиграчима учинити све да олакша посао онима који ће у новембру и фебруару морати да доврше квалификације за Мундобаскет.

Кошарка 02.09.2018 | 19:15
Богдановић: Никога не треба осуђивати!
Богдан Богдановић поново у националном дресу!

Биће лепо 13. септембра на Криту поново га гледати како предводи репрезентацију Србије, а и он сам истакао је да му је овог лета недостајало велико такмичење, ког нема због промене глобалног кошаркашког календара (једно лето у четворогодишњем циклусу увек ће, одлуком ФИБА, бити слободно).

"Мало је чудан осећај што су само две утакмице, што се не боримо за неку награду и трофеј, али лепо је окупити се и опет видети саиграче. Ово је нешто што радимо из љубави",поручио је Богдановић на прозивци коју је селектор Александар Ђорђевић у недељу обавио у хотелу "Краун Плаза".

Бек Сакраменто Кингса крајем јуна није могао да игра против Грузије и Немачке.

"Ја сам спреман, 'фулл'. Опоравио сам се од повреде и од операције колена, то су већ ствари које су давно иза мене".

На почетку друге фазе квалификација, Србија гостује Грчкој, па 16. септембра дочекује Естонију. Тренутно су "орлови" са скором 4-2 трећи у групи, а ниже од тога не би смели, јер би то значило да неће ићи на Мундобаскет.

"Овде смо са циљем да се квалификујемо. Гледаћемо да победимо у обе утакмице и да на тај начин омогућимо момцима који ће играти у новембру и фебруару да нам обезбеде место на Светском првенству. Ако сада остваримо 2-0, мислим да ћемо једном победом над Израелцима завршити посао, али не треба гледати толико далеко".

Богдановић верује да неће бити проблема због мањка времена за праве припреме и уигравање, с обзиром на то да се већина играча из актуелног састава добро познаје.

"Дуго се знамо, дуго већ играмо заједно, створили смо амбијент и хемију. Мислим да ће у првом мечу мали притисак бити на Грцима, јер су водећи на табели, а што се нас тиче, треба да одемо доле и да пружимо максимум како бисмо узели значајне бодове".

Од петорице Срба који наступају за НБА тимове, тренутно су у репрезентацији само двојица из екипе у којој је Србин на позицији одлучивања. Случајност или не?!

"И они (Владе Дивац и Пеђа Стојаковић - прим. аут.) су били НБА играчи. Увек кажу да им је користило играње за репрезентацију, да им је то била добра припрема за сезону. Међутим, то је индивидуално. Неко воли, неко не воли, неко не може... Не треба никога осуђивати. Ко је ту, ту је, ко не може, надамо се да ће моћи следеће године. Треба подржати ове момке и то је то".

На Еуробаскету 2017. када није било Милоша Теодосића и Николе Јокића, Богдановић је био "први међу једнакима". Каже да се не подразумева да ће тако бити и сада.

"Пре свега се обазирем на екипу, а лидери се сами искристалишу. Ко је најбољи, тај ће узети 'кључеве', тако је одувек било. Постављам се као да опет треба да се изборим за то".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар