Доњецк одаје почаст Захарченку

У Доњецку ће данас бити сахрањен премијер Доњецке Народне Републике /ДНР/ Александар Захарченко који је убијен када је активирана експлозивна направа подметнута у ресторану у овом граду.

Свијет 02.09.2018 | 15:19
Доњецк одаје почаст Захарченку
Према подацима Доњецке новинске агенције, око 200.000 људи налази се у поворци која прати ковчег са Захарченковим посмртним остацима.

Ковчег са Захарченковим посмртним остацима постављен је на лафет које вуче камион. Возило ће проћи кроз главну улицу у Доњецку до зграде администрације.

Захарченко ће бити сахрањен на гробљу “Донецкоје море” у области Лењински уз саборце Арсена Павлова и Михаила Толстиха који су, такође, убијени у терористичким нападима.

Комеморација Захарченку обављена је у згради Опере у Доњецку и Балетском позоришту гдје је било више десетина хиљада људи, међу којима су биле и делегације из Руске Федерације, Лугањске Народне Републике, Абхазије и Јужне Осетије.

Подсјећамо, лидер ДНР Александар Захарченко убијен је у петак увече 31. августа у бомбашком нападу на кафић “Сепар” у Доњецку.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тито

02.09.2018 17:27

Када сте званицно признали "Днр"? Погинуо је лидер" самопрогласене" сепаратистицке регије у Украјини ! Једино ако га васи новинари нису другације презентовали.

ОДГОВОРИТЕ