Прва лига РС: Први реми Слоге, распуцани Модричани!

Бањалучки Жељезничар први "откинуо" бодове дебитанту из Горњег Црњелова. Велики преокрет и убједљива побједа Алфа Модриче у Градишци против Козаре.  Борац "испрашио" Рудар Приједор! Бањалучани у крајишком дербију убједљиво савладали "рударе", головима двоструког стријелца Демира Јакуповића и Александра Радуловића. Побједа могла бити и убједљивија да је млади Милан Шикањић искористио пенал.

Фудбал 01.09.2018 | 22:10
Прва лига РС: Први реми Слоге, распуцани Модричани!
Млади тим бањалучког Жељезничара први је успио да "откине" бодове до овог кола неприкосновеној екипи Слоге из Горњег Црњелова.

Тим Зорана Ћургуза одиграо је одличан меч на "Предграђу", те стигао до ремија 2:2, чиме је након три узастопна тријумфа прекинута успјешна серија побједа дебитанта у прволигашком друштву.

Меч је почео фуриозно с обје стране, па су гледаоци у шест уводних минута видјели два гола, по један на обје стране. Упркос освојеном боду, бањалучки "плави" преузели су прволигашњи "фењер", док Слога остаје прва, бар до вечерашњег дербија између Борца и Рудар Приједора.

Иначе, на прве четири утакмице 4. кола Прве лиге Републике Српске домаћини нису уписали нити један тријумф.

Најубједљивију побједу остварили су фудбалери Алфа Модриче, који су резултатом 4:2 поразили Козару у Градишци. Иако су домаћи први стигли до гола, тим Марка Стојића, који је дебитовао на клупи Модричана, направио је велики преокрет у наставку и уписао први овосезонски тријумф.

За разлику од Модричана, промјена на клупи није помогла Текстулцу. Дервенћани су одиграли само 0:0 пред својим навијачима против чврстог Подриња, чиме је Игор Јанковић ремијем дебитовао на мјесту тренера "кројача".

До гостујућих бодова стигла је и Слобода. Мркоњићани су уписали други тријумф у сезони, и то на тешком гостовању у Зворнику, гдје су били бољи од Дрине 2:1.

Борац "испрашио" Рудар Приједор! Бањалучани у крајишком дербију убједљиво савладали "рударе", головима двоструког стријелца Демира Јакуповића и Александра Радуловића. Побједа могла бити и убједљивија да је млади Милан Шикањић искористио пенал.

Убједљивом побједом у крајишком дербију против Рудар Приједора 3:0, фудбалери Борца бодовно су се изједначили са Слогом из Горњег Црњелова на лидерској позицији Прве лиге Републике Српске након четвртог кола.

Двоструки стријелац за чету са Градског стадиона био је Демир Јакуповић, који је овог љета у Бањалуку стигао управо из Рудар Приједора, а прије његова два поготка серију голова отворио је Александар Радуловић.

БОРАЦ - РУДАР ПРИЈЕДОР 3:0 (1:0)
Послије првих 45 минута резултат је био 1:0 за "црвено-плаве", а предност је могла бити и убједљивија да је млади Милан Шикањић успио да реализује једанаестерац средином првог полувремена.

Судија Велимир Дринић из Модриче досудио је казнени ударац за Бањалучане, али је шут Шикањића у 27. минуту успио да одбрани голман "рудара" Мирза Хамзабеговић.

Ипак, седам минута касније, "црвено-плави" су повели.

Александар Радуловић одлично је испратио убацивање из корнера, те главом матирао овај пут немоћног Хамзабеговића.

И у наставку боља игра Бањалучана, која је крунисана са два поготка Јакуповића, оба главом након убацивања са десне стране.

Ко ће коме...

ПРВА ЛИГА РС - 4. КОЛО:

Жељезничар - Слога 2:2 (1:1)
/Купрешак 3 аутогол, Куленовић 77 - Леканић 6, Комарчевић 81/

Козара - Алфа Модрича 2:4 (1:0)
/Кондић 20, Радоја 88 - Трифковић 53, Шука 55 пен, Лукић 78, Н. Прљета 82/

Дрина - Слобода 1:2 (0:1)
/Јевтић 60 - Малиновић 9, Перишић 62/

Текстилац - Подриње 0:0

Сутјеска - Славија 1:2 (1:1)
/Рашевић 43 - Кокот 21, А. Пушара 57/

Борац - Рудар Приједор 3:0 (1:0)
/Радуловић 34, Јакуповић 58, 69/

ТАБЕЛА: Слога 10, Борац 10, Славија 9, Козара 7, Сутјеска 6, Слобода 6, Подриње 5, Алфа Модрича 4, Дрина 2, Рудар Приједор 2, Текстилац 2, Жељезничар 2.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар