Ојачати сарадњу у региону

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак учествовао је данас у Дубровнику на Годишњој међународној конференцији Дубровник Форум: "Јачање отпорности – Медитеран, Европа и Западни Балкан", коју је отворио предсједник Владе Републике Хрватске Андреј Пленковић.

Република Српска 01.09.2018 | 15:55
Ојачати сарадњу у региону
Форум се бави изазовима узрокованим миграцијама, тероризмом, климатским промјенама и низом пријетњи с којима се суочава Европа и шире подручје Средоземља на политичком, безбједносном, привредном, друштвеном и културном нивоу..

Министар Црнадак је учествовао на министарском панелу, који је уводним обраћањем отворила министарка спољних и европских послова Хрватске Марија Пејчиновић-Бурић, а на којем се расправљало о изазовима узрокованим тренутним кризама на Медитерану и начинима на које државе могу оснажити отпорност на кризе.



Поред министра Црнатка, на Дубровник Форуму су учествовати министри спољних послова Бугарске, Мађарске, Грчке, Малте, Пољске, Албаније и Црне Горе.

Министар Црнадак је у Дубровнику одржао одвојене билатералне састанке са замјеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава Маттхеwом Палмером,  министром спољних послова и трговине Мађарске Пéтером Сзијјáртóм и генералним секретаром Уније за Медитеран Нассером Камелом, саопштено је из Министрства спољних послова БиХ.

БН ТВ
 

 

 

 

 

 

Уред за односе с јавношћу

 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лаки

01.09.2018 14:34

Па друзе и ти се сад мало активирао пред изборе..Купис поене,као и за Лаврова..А Додик га звао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реЛаки

01.09.2018 15:21

Лавров долази захваљујући министру Црнатку, а не Милокраду. Не можете све што је добро урађено да присвојите себи Лаки, треба одати и другима признање без обзира што нису из ваше владајуће партије.

Name

Реx

02.09.2018 08:44

Ја њему одајем признање само сто је све сараднике од возаца,секретарица,савјетница у своме кабинету удомио по разноразним дестинацијама...