Лука Дончић: Браћо моја, покажите им ко сте...

Млади ас послао поруку репрезентативцима Словеније након што је саопштио да неће играти за национални тим у септембарским квалификацијама за Мундобаскет.

Кошарка 03.09.2018 | 21:30
Лука Дончић: Браћо моја, покажите им ко сте...
Лука Јокић, пардон Дончић одлучио је да у септембру неће бити уз репрезентацију Словеније током квалификационих мечева за Светско првенство у Кини 2019. године.

Млади ас, који је из Реала прешао у Далас, са својим новим тимом спремаће се за дебитантску сезону у НБА лиги.

Дончић је селектору Радовану Трифуновићу саопштио своју одлуку, а потом је саиграчима из репрезентације послао поруку пред мечеве са Летонијом и Турском.

"Последње недеље након мог доласка у САД су карусел нових узбуђења. Тешко је описати са каквим нестрпљењем и узбуђењем очекујем наступе за Далас Мавериксе и да почнем тежак посао да постигнемо циљеве које смо зацртали. Пре тога желим да поделим своја осећања са вама, мојим саиграчима, мојом 'браћом'", написао је Дончић у поруци на друштвеним мрежама.

"Знам да сви знају да за мене нема веће части него играти за домовину. Моје мисли су са вама који се припремате за мечеве квалификација за Мундобаскет. Иако не могу да будем са вама, знам да ћете урадити добар посао. Један од највећих успеха у мом животу је то што сам био члан победничког тима који је освојио прву и једину златну медаљу за Словенију. Намера ми је да будем један од лидера наше следеће битке у елитном такмичењу. Следећег месеца ћу вас гледати и навијати за вас. Мојим момцима: Покажите им ко сте! Наставите оно што смо заједно започели! Ускоро ћу бити са вама!",поручио је репрезентативцима Словеније Лука Дончић.

Словенија игра са Летонијом 14. септембра у Риги, а три дана касније у Љубљани дочекује Турску.

Словенци се у групи И другог круга квалификација налазе у веома незавидном положају, јер од шест екипа имају најлошији скор - само две победе и четири пораза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар