Лион на ногама, Селтик потврдио: Стиже Муса Страшни!

Други највећи трансфер у историји клуба!

Фудбал 31.08.2018 | 23:43
Лион на ногама, Селтик потврдио: Стиже Муса Страшни!
Досађивао је, досађивао, досађивао... На главу се попео Брендану Роџерсу, али на крају је изгледа успео у својој намери - Муса Дембеле се сели у Лион у једном од највећих трансфера последњег дана прелазног рока!

Данима уназад се врти прича о Дембелеовом одласку из Селтика после две фантастичне године на Селтик Парку, а иако су Келти покушали да одоле свим комбинацијама, француског нападача повукло је срце и зов домовине! Дембеле се враћа кући и по први пут заиграће у земљи актуелног светског шампиона на професионалном нивоу! Селтик је одолевао, али је на крају положио оружје и у форми званичног саопштења на клупском сајту потврдио да Дембеле иде у Лион. Шкотски првак прихватио је понуду тешку 23.000.000 евра, а људи из Лиона само чекају да се папири ратификују у просторијама Фудбалског савеза Француске! Оног тренутка када се то буде десило и званично ће Муса Дембеле постати фудбалер Лиона.

Дембеле је већ у Лиону, где је обавио лекарске прегледе, прошао их и чак ставио параф на петогодишњи уговор! Дакле, сада све само зависи од ажурности људи из ФСФ. 

Можемо само да констатујемо – страшан посао Лиона! Стиже нападач који иза себе има 25 голова и 15 асистенција у Премијершипу, уз још прегршт голова у другим такмичења. Од чега, на пример, четири је постигао у Лиги шампиона, на десет утакмица. Лион ће комплетирати други највећи трансфер у историји клуба. Испред Дембелеа и даље ће остати Лисандро Лопез, кога је Лион пре равно девет година за 24.000.000 европских новчаница.

Ако ћемо једноставно - Лион је новац од продаје Маријана Дијаза у Реал само преусмерио у куповину Дембелеа, иначе дете Пари Сен Жермена које је са 16 година узео Фулам. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар