ЛЕ - жријеб група: Видеотон са Челсијем, Милан у Луксембургу!

Сергеј на Радоњића, Челси на ПАОК и "српски" Видеотон! Салцбург и Селтик, Фенер и Динамо Загреб, Арсенал и Спортинг, Олимпијакос и Милан, Лацио и Марсеј, Челси и ПАОК спојио је жреб у групама Лиге Европе.  Обављен је жреб за групну фазу Лиге Европе.

Фудбал 31.08.2018 | 18:00
ЛЕ - жријеб група: Видеотон са Челсијем, Милан у Луксембургу!
Врло занимљина љубитељима фудбала у Србији биће Група Х у којој ће међусобне дуеле водити неколико српских фудбалера.

Сергеј Милинковић-Савић предводиће Лацио против Олимпика из Марсеја који је у петак представио Немању Радоњића и немачкој Ајнтрахта у којем су Филип Костић, Мијат Гаћиновић и Лука Јовић.

Интересантна је и Група Л у којој ће борби са Челсијем водити ПАОК нашег Александра Пријовића те "српски" Видеотон који с клупе предводи Марко Николић, а на терену су Данко Лазовић и браћа Марко и Стефан Шћеповић.

Лондонски Арсенал ће играти против Спортинга из Лисабона за који играју Радосав Петровић и Немања Гудељ, италијански великан Милан је у групи са Олимпијакосом и Бетисом.

Партизанов "џелат" Бешикташ је имао среће јер је добио пристојну групу са Генком, Малмеом и Сарпсборгом, непосредно након што се појачао довођењем Адема Љајића.

Најтрофејнији клуб такмичења Севиља ће се борити са Краснодаром, док ће Динамо у Загребу угостити Андерлехт, Фенербахче и Спартак из Трнаве.

Звезда је "послала" Салцбург у веома тешку групу са Селтиком, "братом" Лајпцигом и Росенборгом, а занимљиво звучи група у којој ће битке водити Виљареал, Спартак Москва, Глазгов Ренџерс и Рапид Беч.

Нешто мање пажње привлаче дуели Динама из Кијева, Астана, Рена и Јаблонеца, док Бајер Леверкузен не би требало да има превише тежак посао у конкуренцији Лудогореца, Цириха и кипарског АЕК-а из Ларнаке.

Групна фаза ЛЕ почиње 20. септембра, последње коло је 13. девембра. Шеснаестина финале је у фебруару, осмина финала у марту, а четвртфинале у априлу.

Полуфинални мечеви су почетком маја, док је финале Лиге Европе за сезону 2018/2019 која победника опет води у Лигу шампиона 29. маја у главном граду Азербејџана Бакуу.

Више нема никаквих дилема око тога како ће изгледати фудбалска јесен у Европи!

У Монаку је обављен и жреб за групну фазу Лиге Европе и 48 учесника сврстано је у 12 група, а најзвучнија је последња, у којој ће учествовати и српска, црно-бела колонија из Видеотона (МОЛ Видија).

Екипа Марка Николића играће у Групи Л, у којој су и Челси, ПАОК и БАТЕ Борисов. Дакле, два редовна учесника Лиге шампиона и тим који је пре два дана стао у реваншу плеј-офа за групну фазу најјачег такмичења.

Потенцијално најатрактивнија је Група Ф, у којој ће учествовати великани - Олимпијакос и Милан, дебитант из Луксембурга Диделанж и Бетис, који се вратио у групну фазу ЛЕ после пет година.

Динамо Загреб, једини учесник са подручја бивше Југославије, играће против Андерлехта,Фенербахчеа и Спартак Трнаве, након што је шокантно остао без Лиге шампиона у реваншу против Јанг Бојса.

Интересантно ће бити пратити и расплет у Групи Х, у којој ће бити велики број српских играча. Немања Радоњић ће са Олимпик Марсејом играти против "српског" Ајнтрахта (Гаћиновић, Јовић, Костић), Лација у којем су Сергеј Милинковић Савић и Душан Баста, као и против Аполона са Кипра.

Такође, жребом је одлучено и да се ће састати два тима Ред Була - Салцбург и Лајпциг, што донедавно није било дозвољено.

Групна фаза Лиге Европе:

Група А: Бајер Леверкузен, Лудогорец, Цирих, АЕК Ларнака

Група Б: Салцбург, Селтик, Лајпциг, Розенборг

Група Ц: Зенит, Копенхаген, Бордо, Славија Праг

Група Д: Андерлехт, Фенербахче, Динамо Загреб, Спартак Трнава

Група Е: Арсенал, Спортинг, Карабаг, Ворскла

Група Ф: Олимпијакос, Милан, Бетис, Диделанж

Група Г: Виљареал, Рапид Беч, Спартак Москва, Ренџерс

Група Х: Лацио, Олимпик Марсеј, Ајнтрахт, Аполон

Група И: Бешикташ, Генк, Малме, Сарпсборг

Група Ј: Севиља, Краснодар, Стандард, Ахисар

Група К: Динамо Кијев, Астана, Рен, Јаблонец

Група Л: Челси, ПАОК, БАТЕ, Видеотон

Као што је од синоћ познато, Србија ове сезоне неће имати представника у групној фази, јер је Црвена звезда изборила пласман у Лигу шампиона, а Партизан у плеј-офу за ЛЕ наишао на снажни Бешикташ. Из региона бивше Југославије учествоваће само Динамо Загреб, као поражени у плеј-офу за Лигу шампиона, а са посебном пажњом пратиће се и "српски" МОЛ Види (Видеотон), на челу са Марком Николићем.

Глазгов Ренџерс први пут је после десет година чекања под Стивеном Џерардом ушао у европску групу, апсолутно највеће изненађење је пласман првака Луксембурга - Диделанжа, а многе је изненадио и тешко изборени пролаз Лајпцига против украјинске Зорје, голом у финишу.

Макаби Тел Авив, на челу са тренером Владимиром Ивићем и голманом Предрагом Рајковићем прекинуо је континуитет учешћа у групној фази, док је лето за заборав завршио и АПОЕЛ. Кипарски тим, несуђени Звездин ривал у квалификацијама за Лигу шампиона, испао је прошлог месеца од литванске Судуве у борби за ЛШ, а синоћ је изгубио на пенале од Астане и то уз четири промашена пенала.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар