И сина премијера сумњиче за мито

И старији син премијера Израела Бењамина Нетањахуа осумњичен је за мито у тзв. случају 4000 који се тиче телекомуникационог гиганта Безек.

Свијет 31.08.2018 | 12:40
И сина премијера сумњиче за мито
Само неколико сати раније у четвртак увече израелски медији су известили да је један високи полицијски званичник обавестио је суд у Тел Авиву да се Нетањахуова супруга сумњичи за примање мита.

Случај назван 4000 укључује сумње да је Нетањаху наредио посебан третман Безека у замену за повољно извештавање о својој породици на новинском сајту Вала (Wалла) који припада Безеку.

Сумња се да су Нетањахуови сарадници промовисали прописе који су донели компанији милионе долара у замену за то.

Телевизија Хадашот њуз јавила је да су Јаир Нетањаху и његова мајка Сара радили у корист премијера да координишу извештавање на том сајту са супругом највећег деоничара Шаула Еловича и директором сајта.

У светлу наводне умешаности против њих би могла бити подигнута оптужница за мито иако нису јавни службеници. И Сара Нетањаху и њен син су испитивани о том случају у марту.

Нетањахуова породица је касно синоћ издала саопштење у коме се одбацују јучерашњи извештаји.

"Ми смо такође нашли позитиван чланак о псу Каји у Вали. Срећом Каја је угинула пре него што су успели да је укључе у круг осумњичеих за мито", наведено је у саопштењу за медије у коме се помиње кућни љубимац.

У саопштењу се додаје да нема краја апсурдности и да је извештавање о премијеру на сајту Вала било и остало негативно.

Нетањахуова супруга је већ оптужена у другом случају да је проневерила десетине хиљада долара јер је наручивала јела у елитним ресторанима иако је у резиденцији премијера запослен кувар.

Полиција је препоручила подизање оптужнице против Нетњахуа у два друга случаја корупције, подсећа Асошиејтед прес.Адвокати Саре Нетањаху су порекли нове сумње.

Нетањаху је све време порицао да је било шта лоше учинио и да се ради о медијском "лову на вештице" против њега и његове породице.

Почетком овог месеца полиција је испитивала Нетањахуа у вези са поменутим случајем.Нетањаху је испитиван једанаест пута у вези с разним сумњама на корупцију, укључујући и сумње да је примао скупе поклоне од богатих страних бизнисмена.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар