ЦИК не зна број лажно пријављених

Централна изборна комисија БиХ (ЦИК) не зна колико је лажно пријављених међу 77. 584 бирача који гласају изван БиХ, али очекује од надлежних тужилаштава да спроведу хитну истрагу о појединачним случајевима за које зна да је било злоупотреба.

Босна и Херцеговина 31.08.2018 | 10:13
ЦИК не зна број лажно пријављених
Портпарол ЦИК-а Максида Пирић рекла је да је одређени број бирача пријавио Комисији да су им потписи фалсификовани и злоупотријебљени подаци, те додала да се не зна колико је тачно таквих случајева, нити ће се знати. 

"Ми доставимо податке тужилаштвима за оне случајеве које нам пријаве сами грађани, али вјерујемо да их има још за које не знамо ни ми, а ни бирачи, док не провјере податке на нашој веб страници, у рубрици 'јесте ли регистровани'", изјавила је Пирићева за "Дневни аваз". 

Према њеним ријечима, вјероватно ће се дешавати, као и претходних година, да бирач дође на редовно бирачко мјесто, а да га нема на редовном бирачком списку, те да се накнадном провјером утврди да га је неко регистровао да гласа изван БиХ. 

Пирићева је нагласила да ће такав бирач моћи гласати на непотврђеном гласачком листићу који ће се бројати у Главном центру за бројање, те додала да када на име бирача дође гласачки пакет из иностранства, он неће бити бројан. 

Она препоручује свим бирачима да провјере гдје су регистровани за гласање, те да пријаве Комисији ако их је неко без сагласности пријавио за гласање изван БиХ.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

борац

31.08.2018 08:16

Цик тргује листицима ста реци на цега лице наси избори и неки урлицу побиједили смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

31.08.2018 09:33

ЗНАЈУ ЛИ ОНИ ИШТА? КАКО ДА ЗАШТИТЕ ЗАКОНИТОСТ ИЗБОРА? КАКО ДА СПРИЈЕЧЕ ИЗБОРНЕ КРАЂЕ? КАКО ДА ОБЕЗБИЈЕДЕ УСЛОВЕ ЛЕГАЛНОСТИ И ЛЕГИТИМНОСТИ ИЗБОРА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весели босанац

31.08.2018 10:11

Не скидајте мртве са спискова! То ми је једини начин да једном у двије године сретнем рахметли дједа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

31.08.2018 16:44

ТО ВАМ СВЕ ГОВОРИ ГДЈЕ ЖИВИМО.КО ТАМО УОПШТЕ РАДИ КО СУ ТИ ЉУДИ.ИЗГЛЕДА ДА ИМ ЈЕ ДОБРО ЗАТО НИШТА И НЕ ЗНАЈУ.УВИЈЕК ЈЕ БИЛО КАД МИ ЈЕ ДОБРО ШТА МЕ БРИГА.СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ