Меч Милана и Роме назван америчким дербијем у Италији!

Фудбалери Милана и Роме играју у петак дерби трећег кола Серије А, а италијански медији тај дуел најављују као "амерички дерби".

Фудбал 31.08.2018 | 14:15
Меч Милана и Роме назван америчким дербијем у Италији!
Утакмица на Сан Сиру је први дуел две екипе из Серије А у власништву америчких компанија.

Рому су 2011. године преузела четворица директора из Бостона, док је хеџ фонд Елиот Менаџмент прошлог месеца преузео Милан, након што је дотадашњи власник Ли Јонгонг пропустио да отплати део зајма у року.

Преузимање Милана предвидео је годину дана раније председник Роме Џејмс Палота, који је рекао да је трошење Милана у прелазном року изван могућности клуба. 

Тај фонд је обећао да ће унети 50 милиона евра у Милан, а преузимање клуба довело је и до тога да се "росо-нери" врате у Лигу Европа, после суспензије Уефе поводом кршења правила финансијског фер плеја. Циљеви америчких власника су, осим финансијске стабилности, освајање трофеја. 

Рома није освојила ниједан трофеј под новим власницима, али је направила велики корак ка успешном повратку на међународну сцену тако што је прошле сезоне стигла до полуфинала Лиге шампиона. Рома је у четвртфиналу избацила Барселону. Римски клуб је овог лета помало наљутио своје навијаче продајом важних играча. 

Рађа Наинголан продат је Интеру за 38 милиона евра, голман Алисон је отишао у Ливерпул за 80 милиона, а Кевин Стротман је прешао у Олимпик из Марсеја за 25 милиона евра. Милан је овог лета вратио Јувентусу Леонарда Бонучија, а на Сан Сиро су дошли Гонзало Игуаин и Матија Калдара. Шампионат Италије почео је пре две недеље, Милан је одиграо једну утакмицу, испустио је два гола предности и изгубио од Наполија са 2:3. 

Рома је одиграла два меча, победила је Торино са 1:0 и одиграла 3:3 са Аталантом, након што је надокнадила два гола заостатка. 

Тренер Роме Еузебио Ди Франческо толико се радовао изједначујућем голу, да је сломио шаку. 

"Није требало то да урадим. То ми је лекција. Био сам нервозан јер нисмо успели да покажемо оно што смо припремали. Такође, то је и од мене био неочекиван потез", навео је Ди Франческо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар