Убио мушкарца, полиција честитала

Возач Убера на Флориди који је убио мушкарца који му је пријетио "пиштољем" неће бити оптужен, а полиција му је честитала.

Свијет 31.08.2018 | 09:09
Убио мушкарца, полиција честитала
Возач, 37-годишњи Роберт Вестлејк, возио је жену у раним јутарњим сатима у уторак, када је 34-годишњи Џејсон Боек почео да га прати и зауставио свој пик-ап испред њега.

Боек је мислио да се у Вестлејковом возилу налази његова дјевојка Џесика, с којом се прије тога посвађао. На снимку, који је забиљежен камером на Уберовом возилу, види се како Боек излази из свог возила и виче:

"Имам пиштољ. Хоћеш да те упуцам?"

На крају се испоставило да је Боек у руци имао мобилни телефон, а не пиштољ. Ипак, Вестлејк, који је управо завршио обуку на полицијској академији, имао је дозволу за пиштољ који је носио са собом. Испалио је један метак и упуцао Боека у прса. 

Потом је позвао полицију и Хитну помоћ и покушао да га спаси, али Боек је преминуо.

Шериф овог округа Грејди Џад описао је убиство као класичан случај у којем се особа смије одбранити након пријетње (тзв. 'станд yоур гроунд' закон на Флориди) и похвалио возача Убера.

"Ово је, без сумње, оправдано убиство. Имате право да се заштитите и управо је ово дефиниција овог закона", казао је Џад па наставио:

"Нека ово буде порука за све 'усијане главе' у овој заједници. Немојте ово радити. Добри људи носе оружје и упуцаће вас."

Флоридски закон 'станд yоур гроунд' (право на самоодбрану) гарантује имунитет свакој особи која је користила оружје како би се одбранила и тема је велике расправе у овој америчкој држави. Његови противници тврде да је ово најлакша карта за излазак из затвора, а у конкретном случају критикују полицију да је превише субјективна јер је возач Убера будући полицајац.

Вестлејк је рекао да није желио да убије Боека, већ је реаговао из страха за свој живот. Ипак, Боекова породица тврди да је било и других опција осим да га убије.

Извор: Радио Сарајево

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Игор

31.08.2018 08:20

Браво ! "Добри људи носе орузје и упуцаце вас" ! Или сто би рекли код нас " пусти ме у пм" . Само то треба додати у закон. Хахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Р.

31.08.2018 11:53

Мислим да обоица имају психицки поремецај а и ови сто оправдавају и подрзају убицу.Наступили су као два бјесна пса и ето узас. Ја бих овог казнила и никад небих мого посједоват орузје.Сто бас у прса да га упуца? Оцигледно да ова убица провела доста времена на ратисту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није То Ниста

31.08.2018 19:42

Код нас брат брата убије због медје.Код нас је то ок.а глупи Американци се убијају због пријетње ријецима.

ОДГОВОРИТЕ