''Напад на Ракића - напад на Српску''

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица најоштрије је осудио синоћњи напад на начелника општине Вукосавље Борислава Ракића. Непознати починиоци пуцали су синоћ на Ракићево имање које се налази у Горњем Свилају, у федералној општини Оџак.

Република Српска 31.08.2018 | 08:49
''Напад на Ракића - напад на Српску''
„То је напад на Републику Српску. То је напад на Србе. То је напад на српске повратнике у ФБиХ. Очекујем да полиција што прије расвијетли овај напад и утврди да ли се ради о етнички мотивисаном нападу или је посриједи нешто друго. Такви напади не смију да се толеришу“ - поручио је Говедарица.

Предсједник Српске демократске странке је истакао да се Срби у ФБиХ морају осјећати сигурно као што се Бошњаци и Хрвати осјећају сигурно у Републици Српској.

„Нема сумње да овакви напади говоре о томе да је ФБиХ мање толерантна средина и да је Република Српска далеко више напредовала у поштовању људских права. У Републици Српској су овакви напади незамисливи и очекујемо да одговорне институције што прије пронађу и казне нападаче који су пуцали на Ракића“ - рекао је Говедарица, саопштено је из СДС-а.

БН

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

модрицанин

31.08.2018 06:56

Не насиједајте на подвале из Секте. Бог зна коме је се Ракић замјерио или је неког преварио. Такве битанге не треба ни узимат озбиљно, чуј неко пуцао на њега на његовом имању на чамцу са још три особе а нико није ни окрзнут ! Можда је превозио мигранте у Хрватску ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.08.2018 07:15

Да је тацно све сто си написао требали би се онда запитати у каквој дрзави зивимо. Зар насе институције не могу да ријесе законом неке спорове па да то градјани сами на овакав нацин рјесавају. Познато ми је лицно а и из других слуцајева гдје судови доносе такве погресне и срамне одлуке да раде да слуцај закомпликује а не да га ријесе.

Name

НАЦИОНАЛНИ ПРОБЛЕМ

31.08.2018 07:30

ОВАЈ НАСЛОВ ТИПИЦАН ЗА СРБЕ. КАКВУ СРПСКУ ПОБОГУ ГОВЕДАРИЦА,ДА ЈЕ ПРАВНА ДРЗАВА СВИ БИ ПРВО САЦЕКАЛИ ИЗВЈЕСТАЈ ПОЛИЦИЈЕ ПРАВОСУДЗА, А ПОЛИТИЦАРИ ОНИ СУ ЗАДЊИ СА ИЗЈАВАМА О "ИНЦИДЕНТУ" НАСИ ПОЛИТИЦАРИ СЕ МОРАЈУ ПОЦЕТИ ПОНАСАТИ КАО ВЕЦИНА ПОЛИТИЦАРА У ЕУ.

Name

ре

31.08.2018 08:19

Господин Ракић је пријее мјесец-два изгубио судски спор против Мартић Ђорђа гдје га је другоименовани тужио за клевету и Ракић му је исплатио по правоснажној пресуди 5,000 КМ, а Мартићевом адвокату Давидовићу мора исплатит на име трошкова 8,000 КМ гдје отеже са исплатом. Ово је све 100% тачно и лако провјерљиво.

Name

Одговор Говедарици

31.08.2018 09:59

Здраво Вукота , вец смо поодавно констатовали да једна особа није Република Српска па бих те замолио да и ти не лупас глупости . Поцео си прицати као Милорад а то није добро. Пусти полицији да ради свој посао а ја бих Вам свима савјетовао да се прихватите Економије и да тразите ријесења како да ова Дрзава Буде просперитетна за све градјане . Самим тим нема ни национализма на цијим основама поцива сва владавина након распада СФРЈ. Поцните схватати да нормални људи хоце само да зиве нормално и достојанствено од свога рада без икаквих националистицких парола и запласивања као сто је то нормално у свакој демократско Дрзави.

Name

Чуј Модричанин

31.08.2018 11:47

Који си ти блесав лик. Прво се научи писати ,,коме је се". Види се из твог коментара да имаш нешто против тог Ракића. Чуј не треба узимати за озбиљно и можда је превозио мигранте? Види се да се десио напад и то је за сваку осуду. Иди мало се лијечи од својих нагађања није то добро јер си одлутао.

Name

Ре

31.08.2018 14:26

Блејис мало јелда,цуј то се не десава у српској.

Name

Ненад Цетојевиц

31.08.2018 07:03

Тако је пресједнице. Сви градјани морају имати иста права у оба ентитета. Надам се да цу и ја добити своја права у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

До-До

31.08.2018 07:05

Да нисам видио слику помислио бих да је изјаву дао До-До.Ови политичари к'о да чекају да неко било шта уради па да дају овакве бомбастичне нацио изјаве.Начелник зна да је пуцано на њега из сачмарице,а нико није озлијеђен,а народ зна кад се пуца из сацмарице на неког у групи да мора бити озлијеђених.Неби било први пут да су ловци непажњом озлиједили риболовце.Зашто се није сачекао извјестај органа па те онда ићи на борбу за гласове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви исти

31.08.2018 07:42

Тацно.сви науце напамет па у круг

Name

Зеро

31.08.2018 07:06

У Српској му фино удју у куцу и намлате га палицама..ал тад ви политицари ниста не прицате о нападима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

31.08.2018 07:17

Цекајте мало . Пуцано на имању , он у цамцу на Сави ? Пуцано на њих цетворицу, нико није повриједјен ? Он зна "нападаца" ?! Па ко год да је пуцао реце пуцао сам на патку , ко је та будала која казе да сам пуцао на њега, професионални сам ловац и имам дозволу за орузје. Бацате предизборне бомбе том залосном народу , поубијајте се ко вас ј... али право не на пецању и као у цртаним филмовима. И ти Вукота потрцао да казес коју и о овом "слуцају" . Имас среце сто ти је противкандидат Бисер РС па имас сансе, инаце да је неко мало паметнији била би разлика поразна. Све у свему нема се цему надати са вама и васим горуцим "темама". Убијају вам дјецу, не радите ниста, ј... вас васа дрзава и ентитети са све кантонима , опстинама и градовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.08.2018 07:26

Засто одмах осудјујете изјаву кандидата опозиције који се бори да додје на позицију да мозе несто надамо се на боље да промијени. Да је то изјавио неко из позиције сви би поздравили и осудјивали засто се опозиција не огласава и приписали би им етикету издајници Бакировци. За побједу за Вукоту и Иваница па када побиједе и додју на власт тек онда оцјенити њихов рад.

Name

Игор ре ре

31.08.2018 09:05

Па оцјењујемо их наизмјеницно од Дејтона 95-е. 23 године , па коју оцјену заслузују и једни и други ? Опозиција им се приблизи, власт оцигледно купи неколико папака ,опизиција удје у ту Скупстину као да се ниста није десило и сваки посланик након 4 године изнесе 150,200 хиљада марака НАСИХ ПАРА ! Ако је ово рад , давати саопстења , играти стони тенис са власти а негдје и у дублу као на отварањима у Добоју и Бијељини онда нам стварно нико и не треба или другим ријецима сасвим је свеједно. Вукота је бас зелембац бољи опет од Бисерке какав год али све је то нула.

Name

Разумни

31.08.2018 11:55

Шта кажеш, речеш да си пуцао на патке и прођеш некажњено. Која глупост, то ни дијете неће повјеровати. Колико ти професионални ловче у сваком лову убијеш дивљачи, а колико промашиш? Или само причаш ловачке приче? Онај ко лови зна колико је то тешко. Уосталом одкуд знаш каква је ситуација била и ко је пуцао и у каквом је стању био нападач? Што си тако плитак?

Name

Ре "разумни"

31.08.2018 12:25

Цитај пазљивије ако вец цитас и коментарисес. Једно је јасно да ниста није јасно.

Name

Освит

31.08.2018 07:31

Постоји стара изрека господине Говедарица, испеци па реци,догадај заслузује најострију осуду а посто се зна изврсилац сацекајте да полиција да званицну верзију догадаја.Добро би било да одреагујете тако енергицно кад се несто деси у Републици Српској а надам се да це званицници федерације осудити овај догадај а дрзава санкционисати изврсиоца.Оно сто нам најмање треба је да се у ово предизборно вријеме осим унутарнационалних сукоба преде и на медунационалне.Назалост јос увијек је полозај мањинских народа у свим срединама у БиХ тезак али је евидентно да је сваким даном све бољи нароцито тамо гдје се политицари баве питањима који се дотицу свих градана а не генерално у једном или другом дјелу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Освит

31.08.2018 08:40

По теби је Говедарица несто погријесио јер није сацекао да се прво јави неко из Снсд. Сви добро знамо који је криминал у институцијама па ко јос вјерује насим полицајцима судијама адвокатима и другима. Не казем да их нема цасних и постених али они су статистицка греска ни они висе не вјерују у себе. Али ето вазно је да се оптузи неко из опозиције да даје брзоплете изјаве.

Name

За ре ОСВИТ

31.08.2018 09:16

Побогу си брате зивот је пуно висе од односа политицара и навијања за неког од њих а такви као ви најлакси су за манипулације.

Name

Ре За ре освит

31.08.2018 15:01

Немозе се са мном манипулисати а навијати могу за једне или друге. Навијам за опозицију као сто ти навијас за резим и ту нема манипулације.Ако ова опозиција додје на власт и буду ко и ови сада онда цу бити и против њих а ти цес по обицају увијек уз власт само да тебе не дирају.Са другима могу да раде ста хоце ти цес све да посматрас уз некакво задовољство сто ето тебе не дирају.

Name

Ја

31.08.2018 07:40

Мозда је неко слуцајно опалио који метак десава се. Недавно је слуцајно пуцано и на дзамију у Бања Луци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

31.08.2018 07:49

Босњацима и Хрватима у РС-с фино казес хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

31.08.2018 08:01

Која намјештаљка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хапy

31.08.2018 09:08

Класицна подвала.хаха сад це независне и ртрс.бозе помози

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоца

31.08.2018 13:49

Добар Дан ја Сам била на степеницама крај саве са двоје дјеце кад хе ракиц дивљо по сави са скутером И правијо велике валове на води да ја незнам како смо схе спасили нас троје,,а нема но полозено за цсмце нити су мy рекистровани ,скутер ин цсмац,а то сто он прица он лазе И измисља,ма он мисли да мозе писати по народу, ово види будала стате он радио ,Али људ ко пунк краде И лети високо ,ниско падне ,људи цан хе насуо пут себи понасој земљи а то хе саве покко И да видите стате све Јо'с

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моке

31.08.2018 16:30

"Предсједник Српске демократске странке је истакао да се Срби у ФБиХ морају осјећати сигурно као што се Бошњаци и Хрвати осјећају сигурно у Републици Српској." Ма сигурни смо госп. Вукота, нема ста! Пребијање повратника, пуцање у правцу дзамија, урлање цетницких пјесама на бајраме итд... Осјецамо се сигурно, ко крме у Техерану!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

31.08.2018 17:14

НЕ СЛАЖЕМ СЕ СА ГОСПОДИНОМ ГОВЕДАРИЦОМ ДА СУ ПОЈЕДИНЦИ НАПАД НА РС.ТО СУ ПОЈЕДИНЦИ ДА ПОНОВИМ. НАПАД НА РС ЈЕ САСВИМ НЕШТО ДРУГО ТА РИЈЕЧ МИ СЕ НЕ ДОПАДА.ЧИЊЕНИЦА ЈЕ ДА ПОЈЕДИНЦИ УВИЈЕК ПАЛЕ ВАТРУ АЛИ ТУ НЕ ТРЕБА НАСЈЕДАТИ СА ОВАКО БОМБАСТИЧНИМ ИЗЈАВАМА.АЛИ КАД МОЖЕ ДОДИК МОЖЕ И ГОВЕДАРИЦА.ЉУДИ НЕКА СЕ ОПРЕДЈЕЛЕ ГДЈЕ ЋЕ ЖИВЈЕТИ.СВИ ОНИ ЖИВЕ НА ДВА ПА И ТРИ МЈЕСТА.ТО СУ ИЗБЈЕГЛИЦЕ.ТО ИМ ЈЕ ОМОГУЋЕНО ШТА СЕ ТУ МОЖЕ.ЗАТО МНОГИ ИМАЈУ И ТРИ ПЕНЗИЈЕ НЕКОЛИКО БОРАВИШТА,,ПРЕБИВАЛИШТА И СВАШТА НЕШТО.ПОЗДРАВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

31.08.2018 18:49

Људи нека нам је Бог на помоћи. Овај је нажалост 0 од политичара, а то сам рекао и када су га номиновали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

По

01.09.2018 19:09

Ракиц се средијо своја имања И Јо'с неција Али са новцем из будзета вукосавља а ви И даље класај те за њега ја нисам прије а нецу ни сад.

ОДГОВОРИТЕ