УСО: Маестрална Александра Крунић у 3. колу!

Најбоља српска тенисерка Александра Крунић пласирала се у треће коло УС опена убедљивом победом над Кирстен Флипкенс.  Крунић сада "гази"! Српска тенисерка за само 63 минута декласирала Белгијанку Флипкенс и пласирала се у треће коло УС опена.

Тенис 31.08.2018 | 00:07
УСО: Маестрална Александра Крунић у 3. колу!
Крунићева је одиграла маестралан меч против Белгијанке и славила резултатом 6:1, 6:3, после нешто више од сат времена игре.

Александра је на УС опен дошла тако што је у последња три меча освојила укупно четири гема, али је потврдила да воли да игра у Њујорку јер је ту остварила резултат каријере.

Меч је отворила фантастичном серијом гемова која јој је донела први сет, а све до 3:2 у другом је изгубила само два поена на свој сервис. Одлучујући брејк је направила у шестом гему другог дела игре и потом рутински привела меч крају. 

Српкиња и Белгијанка састале су се трећи пут, па наша играчица сада води 3-0. Претходни пут била је боља у финалу Хертогенбоша, када је дошла до прве WТА титуле у каријери. 

Она у трећој рунди иде на мегдан прошлогодишњој финалисткињи Медисон Киз, која је елиминисала сународницу Бернарду Перу. 

Александра Крунић (49. на WТА листи) је на три турнира уочи УС опена губила сетове "са нулом", а у серији пораза се налазила још од краја јуна, али доласком у Њујорк се све променило.

На њој омиљеном гренд слем такмичењу, на коме је пре четири године играла осмину финала, други пут заредом домогла се трећег кола, савладавши Кирстен Флипкенс (57) резултатом 6:1, 6:3!

Њих две су се средином јуна састале у финалу Хертогенбоша, када је Алекс тријумфовала у три сета, али сада ни изблиза није било тако неизвесно и уједначено.

У првом сету је Крунић после почетних 0:1 нанизала шест гемова, од којих два без изгубљеног поена и три уз само један поен за Белгијанку.

Од тог тренутка је меч могао да оде у два правца - релативно брз крај или повратак у живот противнице, како у женском тенису често зна да буде.На срећу, Александрина игра на свој сервис била је нерешива енигма за Флипкенс и у наставку, да би једини брејк, вредан коначног тријумфа, остварила половином другог сета, за вођство од 4:2.

Најбоља српска тенисерка у трећем колу ће имати тежак задатак против 14. носиоца, Американке Медисон Киз.

Биће им то трећи окршај у каријери и трећи на бетонским теренима САД.

На поменутом УС опену 2014, Алекс је у другом колу славила резултатом 7:6, 2:6, 7:5, а Киз се реванширала годину дана касније у Стенфорду (6:3, 6:0), када је Крунић очигледно била у једној од својих "минус" фаза.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар