"Пакао" у Њујорку: Док неко не умре на терену...!

Учесници УС Опена признају да се тешко носе са великом врућином, док је неколицина признала да је предала мечеве јер није издржала нехумане услове. Џими Конорс "подгрејао" атмосферу поруком на Тwиттеру. . .

Тенис 30.08.2018 | 20:30
"Пакао" у Њујорку: Док неко не умре на терену...!
Тенисери који наступају на УС Опену ове године осим ривала на терену боре се и са несносном врућином у Њујорку.

Многи су признали да нису издржали жесток темпо на чак више од 40 степени Целзијуса на теренима, па је почетак такмичења обележио велики број предаја мечева.

Један од њих био је и Леонардо Мајер који је предао меч Ласлу Ђереу.

"Чинило ми се да је на терену било 200 степени. Организатори морају озбиљно да размисле о великој врућини и промене неких ствари, а чини ми се да то неће урадити док неко не умре на терену. Услови су стварно неподношљиви и можда би скраћивање мечева било решење", рекао је Мајер.

Француски тенисер Жилијен Бенето рекао је да не можда не би требало играти мечеве у најтоплијем делу дана, између поднева и четири сата.

Литванац Ричардас Беранкис сматра да су услови ове године немогући за игру.

"Требало је да откажу мечеве. То није здраво. Ми смо спремни за екстремне услове, али ово је превише. Мислим да мора да се промени нешто док се неком стварно не деси нешто лоше".

И Стефано Траваља предао је меч, јер се осећао веома лоше.

"Нисам могао да ходам право. После трећег сета затражио сам помоћ физиотерапеута и након тога буквално нисам више био у стању да ходам. Након два или три гема, добио сам грчеве по целом телу. Покушао сам да играм, али нисам био у стању и онда сам одлучио да не ризикујем. Када између поена имате само 25 секунди, то није довољно ни да дођете до даха по таквој врелини када је више од 37 степени. Не знам да ли је неправедно играти под таквим условима", запитао се Траваља.

Александер Зверев каже да је у тенису ситуација другачија него у осталим спортовима.

"Стварно није лако играти по екстремној врућини. Многи су морали да предају мечеве јер нису издржали. Код нас је мало теже, јер у тенису не можете у потпуности да се припремите на тешке услове, будући да никада не знате колико ће меч потрајати. У другим спортовима знате колико ћете времена провести на терену", навео је млади Немац.

Организатори су одлучили да направе изузетак, па су дозволили играчима да после трећег сета направе паузу од десет минута.

Јелена Остапенко рекла је да јој је пријао тај прекид да се освежи у свлачионици и промени опрему.

И Новак Ђоковић је после меча са Мартоном Фучовичем испричао да је ледена купка у паузи била веома пријатно освежење.

Борис Бекер, његов бивши тренер пружио му је подршку на Тwиттеру што се осим са Фучовичем успешно носио и са екстремним условима на терену и великом влажности ваздуха, а онда му је на то брзо одговорио још један бивши ас.

Џими Конорс сматра да тенисери морају да буду спремни на ту жртву.

"Да ли је било вруће? Када бих имао шансу да играм за 3,5 милона долара ја бих играо и у подне усред Сахаре. Спољашњи услови су део игре, изађите на терен и дајте све од себе, срећно играчи", написао је Конорс.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар