Не можете понијети трофеје у гроб!

"На врху сам био исцеђен!" Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, присетио се у разговору са Мајклом Стајнбергером из "ЕСПН" неких од најтежих тренутака у претходне две године.

Тенис 31.08.2018 | 22:20
Не можете понијети трофеје у гроб!
Ђоковић, који је имао много проблема после освајања Ролан Гароса 2016. године и повреде десног лакта, успео је да се врати средином ове сезоне и дође до титуле на Вимблдону.

Тај пут био је изузетно трновит, пратили су га порази од играча од којих никада не би губио, приватни проблем, али и несугласице са члановима тима.

"Нисам могао да чујем резултат", покушао је да објасни новинару "ЕСПН" у каквом стању је био у том периоду.

"Изгубио сам самопоуздање потпуно. Резервоар емоција ми је био потпуно празан".

Како каже, један од најтежих тренутака био је пораз од Хуана Мартина дел Потра на старту Олимпијских игара у Рију, после чега је кренуо потпуни "распад".

"Срцепарајући пораз ме је много заболео и ту сам вероватно потрошио све што сам имао у том резервоару".

Због тога није било снаге да се освоји УС опен исте године, упркос пласману у финале, у којем је Стан Вавринка опет био надмоћнији.

"Осетио сам се у фазону – вау, морам поново да пролазим кроз исто? Емоционално, ударио сам у зид. Колико год да сам био испуњен јер сам држао сва четири Гренд слема у свом власништву, био на врхунцу каријере и број 1 у том тренутку, био сам потпуно исцеђен".

Тај резервоар почео је да се пуни на приватном плану доласком другог детета на свет, што му је донело додатну радост и мотив.

"Сада сам другачија особа на многим нивоима. Првенствено, отац сам двоје деце. И даље играм тенис који волим свим срцем и захвалан сам што имам прилику да се такмичим на овако високом нивоу. Али себе сада посматрам другачије. Највећи интерес ми је да наставим да истражујем могућности сопственог опстанка на овој планети – не само као тенисера, већ и као људског бића. Није све у побеђивању тениских мечева – не можете однети трофеје у гроб", закључио је емотивни Ђоковић.

"Стефан ће имати добар бекхенд"

Трогодишњи син Стефан у Лондону је тату први пут гледао како подиже један од најважнијих трофеја, што је, како сам каже, најлепши тренутак у Новаковом животу. Уколико Стефан буде желео да се бави тенисом, српски играч ће му пружити потпуну подршку.

"Знам да ће имати добар бекхенд. То му је у ДНК", нашалио се Новак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар