Потврђено - Србија без Теа, Бобија и Јокића!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић објавио је данас списак играча за утакмице са Грчком и Естонијом.

Кошарка 30.08.2018 | 18:00
Потврђено - Србија без Теа, Бобија и Јокића!
Ђорђевићевих 16 за Грчку и Естонију... Селектор кошаркашке репрезентације Србије скратио је списак кандидата за мечеве у септембарском "прозору" квалификација за Мундобаскет.

Како је данас саопштио Кошаркашки савез, Ђорђевић је скратио списак на 16 играча за мечеве у квалификацијама за Светско првенство 2019. године у Кини.

Потврђено је да на списку нису Никола Јокић и Денвер Нагетса, ако и Милош Теодосић и Бобан Марјановић из Лос Анђелес Клиперса, док су из НБА лиге ту Богдан Богдановић и Немања Бјелица.

Кошаркаши Србије окупиће се у недељу у Београду и почети припреме за такмичење у четвртом "прозору" квалификација, за утакмице са Грчком, 13. септембра у Ираклиону и Естонијом три дана касније у Београду.

На селекторовом списку су: Богдан Богдановић (Сакраменто), Немања Бјелица (Сакраменто), Немања Недовић (Армани), Драган Милосављевић (Уникаха), Никола Калинић (Фенербахче), Стефан Јовић (Бајерн), Владимир Лучић (Бајерн) и Стеван Јеловац (Бамберг).

Позвани су и Марко Симоновић (Зенит), Мирослав Радуљица (Ђангсу Драгонс), Никола Милутинов (Олимпијакос), Василије Мицић (Анадолу Ефес), Алекса Аврамовић (Варезе), Дејан Тодоровић (Мурсија), Урош Луковић (Морнар) и Илија Ђоковић (Борац).

Србија се у другој рунди квалификација налази у Групи Л са Грчком, Израелом, Естонијом, Немачком и Грузијом.

У петом "прозору" Србија гостује Израелу 30. новембра, па дочекује Грчку 3. децембра. У склопу последњег "прозора" квалификација 21. фебруара, Србија гостује Естонији, а три дана касније дочекује Израел.

Врло брзо по објављивању ширег списка селектор Србије објавио је да неће моћи да рачуна на Николу Јокића, потом су са списка отпали и Стефан Бирчевић и Огњен Кузмић који се још нису довољно опоравили, а онда је стигла и информација из САД да у септембарским квалификацијама за Србију неће наступати ни играчи Лос Анђелес Клиперса - Милош Теодосић и Бобан Марјановић.

Са списка од 24 имена изостају још петорица играча - Стефан Пено, Никола Јовановић, Огњен Добрић, Алекса Раданов и Ђорђе Гагић, док су накнадно позвани Урош Луковић из Морнара и кошаркаш Борца Илија Ђоковић.

Репрезентација ће се окупити у Београду, 2. септембра, и започети припреме за мечеве са Грчком и Естонијом.

Србија се у другој рунди квалификација налази у групи Л са Грчком, Израелом, Естонијом, Немачком и Грузијом.

Тренутно је трећа на табели са скором 4-2, иза Немачке и Грчке, које имају максималан учинак.

У петом "прозору" Србија гостује Израелу 30. новембра, па дочекује Грчку 3. децембра, док у оквиру шестог, последњег "прозора" квалификација за СП 21. фебруара 2019. гостује Естонији, а онда три дана касније дочекаће Израел.

На Светско првенство у Кини 2019. пласираће се по три најбоље репрезентације из четири новоформиране групе.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар