Студенти поручују: Провјера дипломе!

Унија студената Републике Српске упутила је отворено писмо студентима и грађанима у којем позивају да се анонимно доставе имена људи који обављају важне државне или политичке функције, који су ''преко ноћи'' завршили неки од приватних факултета, као и оних који су власници или који истовремено раде на државним и приватним факултетима.

Република Српска 30.08.2018 | 11:29
Студенти поручују: Провјера дипломе!
''Колеге студенти и грађани Републике Српске овим путем Вас позивамо да нам анонимно на емаил адресу: усрс.5окт@гмаил.цом, достављате имена људи који обављају важне државне или политичке функције, а за које знате или основано сумњате да су завршили неки од приватних факултета ''преко ноћи'', професора који су власници или који раде истовремено на државним и приватним факултетима.

Сматрамо да је крајње вријеме да се заустави даље деградирање високог образовања и да се успостави једнак и праведан систем за све, а у којем одређени појединци због припадности политичким или неким другим организацијама неће моћи заједно са својим ''преко ноћи факултетима'' долазити до важних државних функција и тако се представљати као легитимни представници народа.

У наредном периоду желимо да објавимо јавно, имена људи који су завршили такве сумњиве факултете и да захтијевамо од Владе Републике Српеске да исте дипломе преиспита'', наводи се у отвореном писму.

(БН)

Коментари / 101

Оставите коментар
Name

ПАДАЈ СИЛО И НЕПРАВДО

30.08.2018 09:33

ПАДАЈ СИЛО И НЕПРАВДО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

30.08.2018 10:02

Како је могуце да имамо на бироима рада толико висококвалификованих кадрова, а у администрацијама раде они са ССС? Како је могуце да се на јавним конкурсима запосљавају људи који по струци немају никакве везе са конкурсом, а професионалци не стигну ни до интервјуа? Треба расписати конкурсе за сва јавна мјеста у Републици и обавити јавне интервјуе, па ако онај са дипломом приватног факултета показе најбоље знање - нек му је са срецом, али сви добро знамо да нико није отисао купити диплому на приватни факултет да би досао до знања, него до мјеста на намјестеном конкурсу.

Name

Ре

30.08.2018 10:58

Једино решење затварање свих приватних факултета и поништавање свих диплома које су продали, више од половине запослених по оптшинским администрацијама, по министарствима и свим јавним установама је са купљеним дипломама. Па нека им они који су им продали дипломе враћају паре. Криминал се мора зауставити. Приватни факултети су тумор на ткиву образовног система који се мора хирушким путем одстранити.

Name

xxл

30.08.2018 11:39

Управо тако, све окацити јавно, име,презиме, који факултет је заврсио, на којој се позицији налази......ста ту све неце бити....

Name

ре

30.08.2018 12:50

Богами на државном се дипломе купују као кромпир на пијаци. То поређење само будале могу промовисати, има добрих приватних и лоших државних и обрнуто. Нема ту правила. Ко је редовно завршио приватни, ја то поздрављам, а ко је купио преко ноћи диплому (дрзавни или приватни) то треба провјерити и санкционисати. Чуј ове будале поништити дипломе са приватних? Гдје ли си ти и шта завршио кад си толико паметан, Боже мили?

Name

Витомир Вито Филипић

30.08.2018 16:09

Мићо Краљевић, начелник Власенице, нема ни основну школу, а сада се представља као магистар. Како је то могуће?

Name

катастар

30.08.2018 17:59

Шеф катастра у Бијељини, Перић купио на државном у Н. Саду звање "мастер дипл.инж.геод.", а дудук, не зна једначину са 1 непознатом. Поставила га странка СНСД. За неколико викенда све положио, а дипломски платио асистентима те му урадили.

Name

титов дипл.инж

30.08.2018 18:09

Колико сам ноћи освануо вјежбајући матаматику, а ови мастер инж. из Војводине за неколико ноћи све положе и диче се м...ку им.

Name

шешељ

30.08.2018 18:13

Кажу, Шешељ зпаметан авршио факс за 3 године, а ови сад заврше за 15 дана-генијалци!

Name

дипл.инж.геодез.

30.08.2018 18:29

У Бијељељини има неколико геометара који су брзо, за пар мјесеци завршили Геодетски факултет у Н, Саду ванредно. Предузимач им је проф.др. Милан Трифковић и потписују се са "мастер дипл.инж." Један од њих је Перић Зоран, шеф катастра у БН, сада главни у изборном штабу СНСД.

Name

ЗВОРНИК

30.08.2018 21:14

ДРАГАН РИЂОШИЋ, директор фонда здравства у Зворнику, управни одбор болнице, лутрије, павловић банке. Набавио диплому у четрдесетим.

Name

Ре питање

31.08.2018 04:29

Питај власт страначку припадност СНСДА Кумове y2/3/5/10.000.Мараака колило кошта радно мјесто.Дипломе са приватнифакултета иДипломаиз широког брега.Родбинско запошљавање.Посао преко пич..е.Све може у овом рају криминала мита корупције аутократије диктатуре.демократског мрака званог РС Не говорим о федерацији јер ме оно тамо неинтересује живим нажалост овде у овом горе наведеном.Ето одговор како може а може још једноставније народ неизлази на улице и неруши ту криминалну творевину и институције које се опет крију иза ти исти називајучи их инстиитуцијама РС.Не подтоји РС.Постоји само њихова и њихове институције .и ентитет се у ствари само де јуре зове РС а де факто требао би ентитетСНСДА.

Name

Глупост

31.08.2018 11:31

Како неодмјерено писмо. За обављање политичке функције није потребан факултет, тако да је ово чиста глупост ко је написао. Јесу ли само досада толико стекли знања на факултету? Који је циљ ових протеста - директан напад на власт? Купљено је руководство студената. Поднесите оставке ви из Уније.

Name

Ре

31.08.2018 18:22

Сви приватни факултети су отвпрени са јединим циљем продајом диплома, а на државним такође добар део факултета продаје и испите и дипломе, а критерујуми су спуштени зато што су их скоро у свакој општини наотварали. РС нема кадра та вше до једном државног универзитета. А универзитет Источно Сарајево, нити шта вреди, нити треба и чист је више, он је чиста деструкција образовање, факултети отоврени по шумама и горама, отоврени након рата по војним хангарима око Сарајева. То је чист идиотизам. И још се они позивају на неку тредицију сарајевског универзитета из 1882г. Не будите смешни,. Нешто што је збрда-здола скарабуџено и отворено по шумама и горама расуто којекуда не може бити умиверзитет. Нема у РС ни једног квалитетног универзитета који може да се мери са Београдом, Загребом, Новим Садом...

Name

Истрага

01.09.2018 05:09

Ко це провести истрагу, комплетан врх МУП-а купио дипломе и бивси и садасњи. Сви магистрирали и докторирали у Крагујевцу - Пена, Јовициц... Таксисти на целу слузби Владе, агенција и министарстава... Весело само... Поздтав из дијаспоре

Name

чегртуша

01.09.2018 08:09

Има ту још посла и трулежа колико хоћеш. Радови се купују и плагирају. Професори се бирају у звање на нерегуларан начин и такви уче дјецу. Они честити гледају глави мјеста, непожељни су. Куповине испита има свугдје, немојте изузимати државне факултете. Све треба добро претрести. Студенти, немојте једни друге нападати, у истом сте проблему. Студенти државних факултета, нису вам криви студенти приватних, него пропали систем, а трулежа имате и у својим редовима колико хоћете који треба рашчистити. Студенти приватних, који поштено студирате, дигните и ви глас против лошег образовања и корупције у својим редовима, да не носите љагу оних који су дипломе купили. Сви треба да се уједините против урушавања образовања на свим нивоима.

Name

ре

01.09.2018 08:36

А так ко све не предаје на таквим смећарошким факултима наотвараним по свакој општини, то је посебна теме, треблао би почети хапсити свемредом од Бијељине, Брчког па по свим општинама РС и БиХ. Људима је стрнака давала докторате, преко ноћи а да ни факултет нису имали завршени нити кад студирали. Било их је и на ЕТФ БЛ који су предавали а да никад нису ни били студент електротехничког факутета, а камоли да су га завршили.

Name

БАЊА ЛУКА

30.08.2018 09:35

Идемо брацо до конацне побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.08.2018 13:17

90% властодрзаца незна израцунати запремину јајета али зато имају јајаре да их подрзавају.

Name

срдјан

30.08.2018 09:35

И треба мајку им ја уцим по цијели дан док они купују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

30.08.2018 09:35

Браво студенти!!! Свака част! Напокон неко да покрене нешто нормално у овој држави! Крајње је вријеме да се реагује!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руза

30.08.2018 11:00

Само одлучно и да истјерате правду до краја.Ови са лажним диппломама угрожавају директно вас.

Name

Ре јован и ружа

30.08.2018 11:39

Свака част студенти ако сте се пробудили. ДА БИ САЗНАЛИ О ЛАЖНИМ ДИПЛМАМА ПРВО УПИТАЈТЕ СЛЕДЕЋЕ РЕКТОРЕ НА ДРЖАВНИМ ФАКУЛТЕТИМА У РС: Драгољуба Мирјанића, Станка Станића и Радослава Грујича. Овај ТРИ зна на чему се "ЂАВО ОКРЕЋЕ", а камоли да не знају коме су лично ПРОДАЛИ ЛЖНЕ ДИПЛОМЕ. НИЈЕ САМО НА ПРИВАТНИМ "ПРОДАЈА", већ је на државним "РАСПРОДЈА"

Name

Социјалисти

30.08.2018 09:36

Мићо Краљевић, начелник општине Власеница, магистар , хахахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

30.08.2018 10:11

Драго Јовициц-директор КП Водовод АД-купио диплому у Србији

Name

Јашар

30.08.2018 09:36

Пустите ви сад ту причу. Факултет је факултет па био он приватни или државни. Сад би ви хтјели да ми вама препустимо радна мјеста како би се ви запослили. Е неће да може. Или да нам неко врати наш новац који смо уплатили приликом студирања. Изаберите сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

30.08.2018 10:01

Пријатељу знао си ти да не можеш завршит редован држвани факултет или си га уписао па дао један испит за двије године па тако причаш. И кад си плаћао то си радио да индиректно купиш диплому. Тако да са тим ставом не фолирај никога па нити себе. То су уписивали људи са 40 и 50 година. Зна се кад се постаје студент. Факултети по кафанама и сеоским забитима. По Травнику, Н Граду, пропалим твотницама обуће.

Name

ре Зока

30.08.2018 10:18

Зока мало си приглуп, зар не видиш да се Јашар спрда.

Name

Ипче

30.08.2018 10:22

Тако је брате Јашаре. Ми смо поштено платили дипломе, зна се или ћеш да учиш или ако нећеш плати. То су једина два могућа начина да се добије диплома. Уз то закон нас штити јер нас је изједначио са овим што су учили. Питао бих њих да су они дали паре, а неко им отме диплому, како би се осјећали.

Name

мама

30.08.2018 10:25

А на који нацин сте досли до дипломе тог приватног факултета? ВИ СТЕ НАМА ОТЕЛИ ТА РАДНА МЈЕСТА! Знам цовјека који нема појма како се зову предмети приватног факултета који је 'похадјао' а сад је на дрзавним јаслама.

Name

Зока

30.08.2018 10:43

Ма разумијем ја твој мотив прихатељу да сам ја приглуп... ал боље и приглуп него инат диплому приватног факултета па бити ретардиран. А код Јашара има и дима и ватре. Декретом укинут приватне факултете и ретроактивно поништит дипломе!

Name

Признајем

30.08.2018 11:03

Ја Стаса Косарац купио сам,сам се јављам,требало ми због политике,пошто сви у мојој партији осим учитељице и министра Богданича,који је додуше студирео пола животног вијека,су купили,било на акцији ако одмах купиш диплому из Травника добијеш и диплому из Томиславграда.И ја узмем обадвије.Неће се баци.

Name

МИРАЦЛЕ

30.08.2018 11:10

Директор Хидроелектране на Дрини у Вишеграду је завршио факултет лијепих жеља,поздрава и чуда,без дана радног искуства одмах за директора,политички доведен да изиграва кловна док секта пљачка.

Name

Идемо

30.08.2018 09:37

Нека је неко и ово питање повукао па макар и пред изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахах

30.08.2018 09:37

Цуј 5 октобар хахахаххахаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

30.08.2018 09:37

Сеф кабинета министра рада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.08.2018 09:38

Ја Стаса Косарац,ево сам се јављам

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

30.08.2018 09:40

Који студенти који бакраци нема код нас висе атудента сви плацају оцене неко ловом неко у кревету идт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бс бс бс бс бс

30.08.2018 09:41

Бјезите од нас силе мрацне куцнуо и НАС ЦАС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

30.08.2018 09:43

Ево одмах један: Владо Остојић, начелник општине Хан Пијесак, завршио за пар дана државни факултет у касним четрдесетим годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаела

30.08.2018 10:39

А, право тоцило!

Name

болоња

30.08.2018 09:45

Хаха па ста онда смијенице их неко сносице одговорност и они сто су их купили и ови сто су им продали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Звонко

30.08.2018 09:48

Хахахаха опет црвена СНСД- ова секта преко својих послусника спрема представу за народ. Ста сте до сад цекали? Све су то васи цланови с купљеним дипломама

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

30.08.2018 09:51

Немам ниста против приватних факултета, али "татине синове" не подносим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

30.08.2018 09:52

Ко им је допустио то, и тај нек' одговара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАРКО БАБАЉ

30.08.2018 09:56

Факултет за услужни бизнис у Новом Саду ХАХАХХАХА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тања

30.08.2018 10:26

сто се смијес, па и министар Глухаковиц је исти заврсио.

Name

Гаги

30.08.2018 10:55

Цуј Факултет за услужни бизнис...хахахахаааааааааааааа. Још кад додамо УПС, Прометеј, Апеирон. Какав извор глупости и пропалитета

Name

БЛфаx

30.08.2018 09:59

На БЛ државним универзитерима универзитетима предаје 90/100 неписмених професора и професорица и 98 посто асистената улизивача и фуфица и тамо се средјују испити и све могуће. Заузврат студенти намиспитима користе тзв бубице или преписују. Када заврше хвале се и понижавају приватне факултете а да нису ни отишли ни на једно једино предавање. Да је мени нпр вратити вријеме ишао бих на Апеирон или УПС јер сз вани одмах признати.Једном колеги у Америци а једнлм чак право у Аустрији. Људи, не будите глупани малоуме сељачине па факулт је само бусола!, а гдје вам је брод.? Убиће вас савидност и заједљивост и зато Срби нестају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бота са куповног факултета

30.08.2018 10:25

И куповни факултети имају своје ботове. Ха ха ха ха ха.

Name

Ре

30.08.2018 10:51

глупане ја нисам бот ничини а ти нпр ни не знаш шта то значи, користиш "куповну" ријеч.Шта ли си ти завршио и колико си студирао на терет државе од које су при томе мајмуни узимали паре за глупа предавања којих у књизи ни нема. Љечили своје компкексе на студентима а нарочито студентицама. Хајде мало вани па види какви се факултети цијене. А ти ботуј код куће у којој си неодгојен. Наравно да мајмуна има свагдке и намједним и на другим факултетима и купују. Хоћете рwћи да на државним тога нема. Ја сам завршио државни али никакве користи од тога јер учим по истим књигама чак лошијим јер нажи државни професори имају нако мало своје литературе наравно осим Шпирића а на приватним се користе стране литературе.

Name

Лазес

30.08.2018 10:58

Приватни факултети нису нигдје признати мозе се то лако провјерити на списку признатих факултета за сваку страну земљу, а то сам и уцинио за оне које наводис и за Њемацку. БЛ Универзитет јесте признат, опет казем налази се на датим списковима. Даље сто се тице преписивања јос нисам никад никог видио да преписује, додусе то је и немогуце извести на техницким факулетима вец мозда на филолоском и тако тим неким зњ… елем, треба забранити запосљавање људи са приватним факсом у дрзавној слузби, ако тврдите да сте тако квалификовани засто не идете сви онда у Њемацку ако вас тамо признају и цијене тако пуно? Засто нема нико са приватним факултетом да ради код приватника? Даље није све бајно на дрзавним и ту сигурно има малверзација и застарјелог градива и кадра, али ето да не дузим, први корак забранити приватне, па онда моземо остало лако.

Name

Канада за БЛ фаx

30.08.2018 13:58

Дијете драго , неко те слагао. Ниједан , ама бас ниједан факултет , ни приватни , ни дрзавни из БиХ ( из Србије такодје) НИЈЕ ПРИЗНАТ НИГДЈЕ У СВИЈЕТУ . То је једина истина, све остало је циста лаз. Десава се да поједини , И то они који су заврсили тај факултет са веома високим просјеком И стекли знање, а не само просли кроз факултет , успију да оду вани . Медутим , И они стартују са најнизим пословима И потребно је да проде много времена , труда И доказивања да би добили позицију која би била адекватна . То се односи само на електро- техницки факултет из Београда И ниједан други.Е, сад размислит због цега наси факултети нису признати нигдје .Знате то боље од мене само треба да схватите да је крајње вријеме да се комплетно стање у образовању мора промијенити И то одмах И да се у образовање мора улагати,али не куповином диплома И уцењем теорије, него улагањем у лабораторије , истразивања, праксу. Само се поставља питање ко би вама у том слуцају предавао ? Замислите професора који је И сам купио диплома или професора који нема иза себе ниједан науцни рад да своје предавање дрзи И објасњава науку у једној опремљеној лабораторији. Трагедија садасњих И будуцих генерација на тим просторима. Е, моја дјецо , унистисе вас .

Name

За бл фаx

30.08.2018 14:37

Ти си, изгледа, заврсио само основну сколу и то приватну.

Name

СтудЕнет из Цанаде

30.08.2018 20:15

Делија из КанЕде је стисао м... па отисао далеко од родне грудВе. Уз пут је клео кога је стигао, а и даље туце истим темпом. Он је персона без сколе са превисоким мисљењем о себи а поготово мрзи академску заједницу ко сељак мотику. Леп поздрав из студентског дома/кампуса Бања Лука за све Канадјанке!!!

Name

Дјенерал

31.08.2018 07:06

Ти мислиш да си образован!!! Е мој синко,факултет је сада само статусни симбол...

Name

Пале

30.08.2018 10:13

Ево има у Палама директор Водовода оне нема факултета а има диплому и посао а ја немам посао а имам факултет и диплому

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

30.08.2018 11:47

Па он не да нема диплому он чак и не зна гдје се налази Универзитет чију диплому носи. А Станишићи који Палама кофол владају они ни средње школе немају завршене. и Њу су купили. То знају читаве Пале!!!!

Name

Миса

31.08.2018 19:56

Какве везе има сто Станисици немају факултет, са овом темом? И Тито је био бравар па додје до предсједницке функције, коју је врло добро обављао.Сто се тице Станисица, они су финансијеки моцни па воде властиту фирму, и запосљавају, хвала Богу доста народа. А сто си ти Јово фукара, твоја ствар,само мозес завидјети некоме.

Name

линда

30.08.2018 10:22

Тако Студенти ! "Ви мозете направити промјену" Ја мисли 100% Додиг и Лукац нису завирили на факултет они незнају ни ста је то. и није само они имахи колико год хоцес .

ОДГОВОРИТЕ
Name

сава

30.08.2018 12:09

Гдје је Цицко Бјелица завршио ха..ха..ха

Name

мама

30.08.2018 10:23

А засто то вази само за ове на политицким и дрзавним функцијама? Ја сам отјерана са свог радног мјеста са заврсеним дрзавним факултетом само зато сто нисам била цлан странке, а моје радно мјесто је преузео цовјек који је заврсио занат а има купљену диплому...То треба да вази за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ТРЕБА!!!

30.08.2018 11:00

Треба те "МАМА" отјерати, кад немаш храбрости да НАВЕДЕШ СВОЈЕ и ИМЕ ТОГ ЗАНАТЛИЈЕ.

Name

пр др мр

30.08.2018 10:32

Људи моји па зна се како се долази до диплома и звања. Нико од ових на функцијама нити учи, нити пише радове већ им то други раде или добивају муфте, односно уз којекакве услуге ја теби, ти мени. Мајкић дипломирала 2006. До тада имала вишу школу. Сједила у парламенту и учила. Како да не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

30.08.2018 10:35

Све дипломе треба провјерити јесте ли се коначно пробудили стоп лоповлуку а у здравству је свака друга фалш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавран

31.08.2018 21:55

Немојте тако,све су покрали,морали су несто и купити. Па моја симпатија Дусанка Мајкицка,ратна сверцеркс и она га постено купи у позним годинама.

Name

Боб

30.08.2018 10:36

Када је Алден Каралић из Илијаша дипломирао на Факултету пословних активности (ФПА) на Универзитету у Травнику, једном реченицом је шокирао све присутне у сали. “Да сам знао да је овако лако, завршио бих и средњу…”, испалио је Каралић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Когде

30.08.2018 10:43

Прво провјерити власнике тих "скола"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУНФ

30.08.2018 10:50

СВИ ИХ ПОЗНАЈЕМО У СВОМ ОКРУЗЕЊУ. И БИТИ НЕЦЕ НИСТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пробудите се

30.08.2018 10:56

Студенти могу промијенити ситуацију у дрзави ако хоце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха Ха ха

30.08.2018 11:01

Како анонимно!? Јел ово скривена камера? На емаил ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

симеун

30.08.2018 11:10

Дацу глас Говедарици ако обеца да забрани приватне факултете или барем да се запосљавају људи са тим дипломама у дрзавној слузби, те да се онима који ту вец раде удјеле откази, а на те позицији АКО има потребе запосле компетентни људи. Казем АКО јер 90% дрзавних предузеца има виска радника, па није фазон јел на том мјесту неко са факултетом или не, ако је дато мјесто висак. Од новца који се устеди улагати 50% у пољопривреду, 30% у инфраструктуру и 20% у туризам. А не у непотребне спортске сале и такве глупости, од тога нема вајде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛО

30.08.2018 12:21

Недељко Цориц и Младен Милиц заврсили преко ноци у Бадовинцима факултете.....

Name

Јегин Луг

30.08.2018 12:38

Саво Јовановиц заврсио основну само а сад има и факултет.

Name

Индекс

30.08.2018 13:36

У овој земљи је све лакрдија па тако и око факултета и диплома. Ако неко има државни факултет не мора да значи да га је редовно завршио без куповине испита (лично имам примјере из окружења) Има злоупотреба великих и на приватним и на државним. На западу су приватни најскупљи и најбољи,јер предају најбољи професори што код и није случај. Треба провјерити и средње школе,јер су неки уз диплому факултета средњу школу добијали "гратис". Што се тиче запошљавања нека се раде тестирања и провјере знања и све ће бити лако провјерено ко је купио диплому,а ко је завршио учењем и знањем. Лично када би био послодавац и требао да агажујем најбоље кандидате небо никог дискриминисани са било којом дипломом, већ би ангажовао најбоље људе из одређене области да изврше тестирање и проверу знања, али објективно и без у народу добро познате "штеле" и "веза".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.08.2018 16:38

браво једини паметан овдје а не студентићи са села и њихови ботови.

Name

Са стране

30.08.2018 13:39

Подржавам иницијативу! Дипломе на сто, па да се види ко је ко. Ко неосновано директорује, ко предаје без потребних квалификација и научних радова, ко је стекао звање на факултету који нема образовни профил који стоји у дипломи.Добро, за Мектића знамо, али није он једини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

30.08.2018 15:16

Драги студенти давно сте се требали пробудити. Кад вам је колега Давид убијен сви сте требали изаћи на Трг и протестовати док се злочинци не нађу. Ови са куповним дипломама су заузели руководећа мјеста и уништавају све институције. Само примјер у ПИО гдје начелник одјељења донесе закључак, а онда у образложењу говори о рјешењу. Он не зна ни шта је закључак ни кад се доноси, нити рјешење. То су елементарне ствари у праву. Онда кукају како адвокати добро живе и купе паре. Није ни чудо кад су службеници неписмени, добили дипломе. Сви са куповним дипломама имају високе просјеке и на основу тога пролазе на конкурсима, а уз то су и страначки послушници. Зато писмен народ бјежи из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

30.08.2018 15:42

Ста цес прицати о нацелнику у ПИО кад генерални директор те установр занатлија и купио диплому преко ноци тј Младен Милиц који нема појма о зивоту а сјео је на директорску позицију.

Name

Перо

30.08.2018 16:12

Под ХИТНО испитати дипломе Дражена Врховца из Приједора,директора ПИО,Зорана Бецнера ,директора Дома Пензионера,и начелника одјелења Росића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маса

30.08.2018 16:50

Проблем је сто су и дрзавни факултети приватизовани нема битне разлике само наивни мисле да су дрзавни без проблема и на једним и другим имате вриједне студенте и оне који се провлаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМИ53

30.08.2018 17:33

Сви лазњаци су у СНСДу и зато су безрезервно послусни ВЕЛИКОМ ВОДЈИ, Свјесни су они да це у слуцају пада сви на биро. Него код мене њих има на високим функцијама и без средње сколе, а уписују магистратуру Сада је актуелан Лактаски курс као накад Кумровацка скола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

30.08.2018 18:16

касно сте се сјетили,нико неце напустити своје радно мјесто,па уступити вама.А дрзава је дозволита приватне факултете, те с тим у вези,немате се ста бунити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ 2

30.08.2018 19:37

у Српцу чак и чистачице купиле факултет,а шофери без средње сколе купили дипломе итако примају плату,сад купују и женама.треба им признати дипломе ако знају набројити све предмете које су положили.Купују се богами и државни.

Name

Архандјел Михаило

30.08.2018 19:32

Браво студенти! Одмах затим треба оцистити свако радно мјесто од "купаца диплома" у медицини и школству ✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андела

30.08.2018 19:59

Студенти,изадимо на изборе ,боримо се оловком за боље сутра ,за напредно и цивилизовано друство!

Name

БОБА

30.08.2018 20:22

ЈА МИСЛИМ ДА БИ СВИ ПОПАДАЛИ У НЕСВИЈЕСТ КАДА БИ СЕ СВЕ ПРОВЈЕРИЛО.СВАКИ ЧОВИЈЕК У СВОМ ГРАДУ ЗНА КО ЈЕ ШТА ЗАВРШИО, КАКО ЈЕ ЗАВРШИО И НА КОМ РАДНОМ МЈЕСТУ РАДИ ЗАТО ШТО ЈЕ ПОДАНИК ОДНОСНО РОБ ВЛАСТИ ЗАТО ШТО ЈЕ СВЕ,ОДВРАТНО, ПРЉАВО ДА НЕ КАЖЕМ НЕ РЕАЛНО.АМБИЈЕНТ КОЈИ НАМ ЈЕ НАМЕТНУТ ВОДИ НАС У ПРОПАСТ.СРЕТНО СТУДЕНТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

30.08.2018 21:11

А шта је са онима који су "заслужно" уз помоћ родитеља из странке и нешто новца завршили државне факултете, а на жалост има их доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто само приватни

30.08.2018 22:21

Зашто позивате само за приватне факултете? Слажем се да је висе манипулација на приватним, али ме занима да ли сте мишљења да су дрзавни факултети "безгрешни" ?! :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

31.08.2018 06:17

Преко ноци је постао доктор правних наука и миодраг бајиц сеф посебног тузиластва рс и сви то знају... па ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент еx

31.08.2018 07:07

Ако се већ дижу нека глас подигну и апропо корупције, правде и неправде, неједнаких шанси и непотизма на тзв. 'државним' факултетима. Знају они добро како се уписује, како се испити полажу, како се долази до диплома, како се бирају асистенти, доценти, професори, декани, па чак и ректори, како се стиже до магистрата и доктората. Све гледају, поименично знају. И мисле да је то нормално. У таквом окружењу расли и одрасли, у таквом окружењу се школују, тако ће ваљда и сами радити. За другачије не знају. Али, вријеме је да се тргну. Таква пракса има да се прекине. Дефинитивно. Није ово ничија бабовина, ћаћевина, или прћија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОВЈЕРИ ТЕ

31.08.2018 10:27

Провјерите диплому савјетника Милорада Додика из Зворника Данијела Драгичевића и савјетника Цвијановићке Петровића званог глиста такодје из Зворника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошко М.

31.08.2018 11:05

Они нису ни основну завршили како треба, а сад су савјетници. Средњу су купили, док су моји синови марљиво учили да би постали шефови у Ватрогасном и Електродистрибуцији. Гдје је ту правда? :.(

Name

xy

31.08.2018 12:42

и државни факултети су више приватни од приватни.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

31.08.2018 18:31

Из РС инзињери електротехнике који су заврсили Електро - Техницки Факултет у БЛ немају проблема са запосљавањем било гдје у свијету Код професора Целица ( математика ) , Тито да устане из гроба и да ургира не би помогло Вец на трецој години крецу врбовања и стипендије разних фирми из иностранства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Волонтер

31.08.2018 19:28

Додјите у Рудник и ТЕ Угљевик свака друга диплома купљена.Имамо доктора,магистара све купљено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олег

31.08.2018 19:36

Александар Мајсторовић,Шврака Иља,Савановић Драган....Сви запослени у ватрогасној бригади Бања Лука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБЈЕКТИВАН

01.09.2018 13:36

Ниста не достављајте.Знају они све.ОВО ЈЕ НАВЛАКУСА.Да се види ко су свједоци прљавих радњи куповина звања и диплома и да се исти или застрасе или подкупе да цуте ......Народе не товарите себи на врат несој од људи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБЈЕКТИВАН

01.09.2018 13:37

Ниста не достављајте.Знају они све.ОВО ЈЕ НАВЛАКУСА.Да се види ко су свједоци прљавих радњи куповина звања и диплома и да се исти или застрасе или подкупе да цуте ......Народе не товарите себи на врат несој од људи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБЈЕКТИВАН

01.09.2018 13:39

Ниста не достављајте.Знају они све.ОВО ЈЕ НАВЛАКУСА.Да се види ко су свједоци прљавих радњи куповина звања и диплома и да се исти или застрасе или подкупе да цуте ......Народе не товарите себи на врат несој од људи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБЈЕКТИВАН

01.09.2018 13:44

Ниста не достављајте.Знају они све.ОВО ЈЕ НАВЛАКУСА.Да се види ко су свједоци прљавих радњи куповина звања и диплома и да се исти или застрасе или подкупе да цуте ......Народе не товарите себи на врат несој од људи..

ОДГОВОРИТЕ