Отворене пријетње: ''Истући новинаре''!

Запрепашћујуће је да грађани за проблеме и лоше економско и политичко стање у друштву не оптужују политичаре и руководиоце у јавним установама и предузећима, које бирају и плаћају својим новцем - већ новинаре!

Република Српска 30.08.2018 | 08:23
Отворене пријетње: ''Истући новинаре''!
Док са свих страна стижу ријечи осуде и подршке након напада на новинара Владимира Ковачевића из Бањалуке, у коментарима на друштвеним мрежама се може видјети да има и оних који сматрају да новинаре треба тући.

"Мало је добио", "Треба њих мало чешће оплести по тинтари", "Ко лаже тај добије батине", "Вас новинаре треба млатити гдје ко стигне, стоко" - само су неки од коментара острашћених критичара на Фејсбуку.



Запрепашћујуће је да грађани за проблеме и лоше економско и политичко стање у друштву не оптужују политичаре и руководиоце у јавним установама и предузећима, које бирају и плаћају својим новцем - већ новинаре!

Хоће ли полиција реаговати на ове отворене пријетње?

Владимир Ковачевић, новинар БН телевизије, нападнут је у недјељу навече и премлаћен у сачекуши испред стана у бањалучком насељу Обилићево, када се враћао са посла.



Ковачевићу су двојица нападача металним палицама нанијела више повреда по глави и тијелу, због чега је хоспитализован.

(БН/Истинито)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

страсно

30.08.2018 06:28

Туци људе сипкама је за сваку осуду.Па људи моји гдје ми зивимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никоме то није јасно

30.08.2018 07:42

Храбре борце наше који су све од живота до дјелова тијела дали за ову Републику Српску су ставили у људе друге категорије,још мало па да копају по контејнерима и они ћуте а дјецу бивших комуниста који нису знали ни шта је слава ни шта крст,ни отаџбина сада владају.Јел зна неко јел Рудоња Анте Мерковића крштен?

Name

Стоп насиљу

30.08.2018 08:42

Нико не треба бити заслијепљен и дозволити себи да не види поред очију. Свему што поштујеш, славиш и вјерујеш треба разумно приступити јер само тако ћеш сачувати и образ и част, дјецу своју научити. Овдје је поднебље такво да се ћути на неправду и све гура под тепих да се не би чуло, знало, а све се и чује и зна. Људи више не желе да ћуте, само примитивна друштва могу васпитати, хвалити и подизати кретене попут ових који нас данас тлаче. Ратовало се за туђе луде идеје и остало се на нивоу ратног стања. Јесте ли нормални, не може се злочин оправдати, мора наићи на осуду јавности! Појединци на друштвеним мрежама мисле да свијет око њих затуцан и не види шта се дешава поред оволиких средстава информисања. Стоп насиљу над новинарима и нама!!!

Name

НН

30.08.2018 15:07

Ови што нападају новинаре су персоне испраних мозгова. То су очито режимски послушници. Такви не мисле својом главом. За њих вођа мисли. Њима је нормално тући све који не мисле као они. Ово друштво је на дну. Сад је постало нормално све што је негативно. Оно што је позитивно се осуђује. Због тога људи одлазе из РС. Нестајемо захваљујучи овој накарадној власти.

Name

ЖИКА Ж

30.08.2018 06:33

РТРС, проблема нема, стање је више него добро. Раст БДП је 10 . Пара има, па се даје и шаком и капом. Помажу се пензионери и који имају пензије веће од 850 КМ. Купује се Отпад за гријање у ЕКО топлани БЛ. А што еко-ЕХО. Далеко ће се чути. Све је добро, само је Бисерка преблиједила. Нешто је страшно мучи. Сви знају шта је само нико јој неће да каже. Многа тога има за казати. Лагано иде у прошлост (затвор).

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрав

30.08.2018 07:04

Нисам за разговор са моткама,али нвинари замисљају да су свемоцни и најпаметнији.сто један написе треба сви да подрзе или..неваља народ..ако је новнар нецим незадовољан немора да знаци да се ико други са њим слазе..а да лупају брате,лупају..ево око овог слуцаја давид.новинар писе,да не казем који,знате сви..све сто се догадјало из минута у минут,именом и презименом,мјесто,улица,број..ко је све био,ко је га наводно тукао,везбо,убио,у колико сати,минута итд..па нема ста полиција тqазит даље,цовјек све зна.или је ту био присутан цијело врјеме или цовјек толико лупа да се незна или је он луд а ако је нвинар треба и остали народ буде луд да то сто он лупа повјерује у то..будала има у свим професијама па и медју новинарима.цаст изузецима.

Name

Тако је

30.08.2018 07:51

Браво ЖИКА Ж, браво за коментар!!!

Name

Xxx

30.08.2018 08:48

Браво мрав за коментар

Name

За Мрава и истомишљенике

30.08.2018 09:22

Значи ипак неке новинаре треба нападати, овако или онако? Од вербалног до физичког насиља није далеко, само ти разрађуј оправдања, лакше се подноси ова црна стварност. А што те систем лаже и тлачи, то подразумијеваш, ваљда за боље ни не знамо? И новинара као и осталог свијета има сакојаке феле, али нападати некога, тући га, тући да га се убије - ово је 21. вијек, зар то дивљаштво није искоријењено... Доберите се памети, људи драги, свачији живот је неприкосновен и само један! ПС: Да су институције ишта искрено и логично саопштиле у ових скоро пола године, не би Васковић морао ништа да пише - замијенио си тезе...

Name

30.08.2018 06:43

Ужас и срамота и невјероватно да је ова власт толико за лудила овај народ као да носе туђи мозак у глави, знам да и сваки обичан човјек мора да води рачуна како да приступање коме другоме јер се никад не зна шта вас чека, живим у лакташи ма обична и реална особа али видим и чујем да се слави БАЈА и његова олигархије на сваком мјесту и ако неко укаже на неке његове небу лозе тај доживи велике непријатности. БОРИТЕ СЕ ЗА СВОЈА ПРАВА И ЖЕЛИМ ВАМ СВАКУ СРЕЋУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

30.08.2018 09:08

Тачно, лијепо сте описали ову нашу јадну ситуацију уцијењености, сви смо мање-више нечим уцијењени. Његујемо мит да смо слободарски народ, а главу сагињемо пред првим силеџијом. Послије се чудимо како нама манипулишу и залуђују нас. Колико видим, неће бити лако ишчупати се из овог кала, треба и храброст повратити и почети својом памети размишљати, а то је тежак, о како тежак посао! Срећно нам било!

Name

децко

30.08.2018 06:45

Ста је ово, је ли могуце да је јефтини ЛСД свима попио мозак?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Бановиц

30.08.2018 06:46

Новинаре не смије нико да дира и да физицки насрце на њих, у новинарству треба да буде слобода и независност писања и информисања , без уплутања политике и приврзености странкама и појединцима. Ово је срамота за Б.луку ста се десило, а поциниоце трена строго казнити. С друге стране поједини новинари и медији су у слузби политике једне странке или појединаца који су брутални у својим насловима блатеци кога треба и не треба у циљу дискредитације, понизавања, износеци лази које други диригују не бирајуци средства и циљеве наносеци стету великих размјера, дизање националних тензија и склоност наруценим текстовима против неког за дебеле паре. Новинари који раде аргументовано и постено треба да буду наградјени и цијењени у друству, а они који се бави прљавстином и клеветама да судски одговарају. У БИХ постоје три медијске куце које се баве нецасним радњама и које су дотакле дно, ДНЕВНИ АВАЗ, ЗУРНАЛ ИНФО и квази новинари Амарилдо Гутиц и Авдо Авдиц, РТРС. Лицно сматрам да је БН ТВ једна од најпрофесионалнијих медијских куца у региону коју постују сви. Без обзира на све јадно је да било ко напада новинаре а посебно на овакав нацин премлацивања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

30.08.2018 07:03

Коме "зурнал инфо" "дрзи страну"? Цији цу?

Name

Јанко

30.08.2018 08:13

Управо у томе је ствар, овдје нападају оне који пишу и говоре професионално и непристрасно! Ево видите овај "дечко" покушава да оправда батине тиме што некоме страну наводно држи неки портал који је неко прогласио непријатељским? Размислите људи својом главом! Није никада нападнут ни један новинар РТРС (и не треба да буде нападнут) иако су шампиони у неаргументованом нападању, измишљању увреда и лажи, У једној серији у Србији кажу за неког ко важи за медијског стручњака, боље рећи манипулатора, "Он је за Гебелса РТРС!!!!!

Name

децко

30.08.2018 09:54

Коме ја дрзим страну? Кога сам прогласио непријатељским? Ти не знас ста писес!

Name

Знај!

30.08.2018 06:52

Погледајте само колики је тај људски отров у њима, не можемо поднијети када нам се у лице каже истина. Тако су научени да мисли, раде и тако ће научити своју дјецу да се не људски понашају и иду кроз живот! Не постоји оправдање за овакве ријечи исто као ни за зло које су злочинци нанијели новинару Владимиру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прц

30.08.2018 07:28

Новинар мозе да позајми лову и да не врати и не смијес га туци,јер он је новинар,новинар те смије вриједјати без разлога и без доказа и не смијес га туци јер он је новинар,новинар мозе бит говно од цовека ,мозе да прдје кроз црвено,мозе да те нацепи кад год хоце и не смијес му ниста јер он је новинар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно

30.08.2018 08:26

Јеси ли сигуран за кога си то писао? Јеси ли толико слуђен да мислиш нас овдје водити својом идејом о нељудском понашању. Да правдаш туђе злодјело??? Срамота!

Name

станко

30.08.2018 07:38

Ово ме подсјећа на доба хајдука. Оду покрасти, побјегну у шуму, а онда јатаци нахебу. Да, хајдуци су крали од власти, само што ови сад хајдуци краду од народа, који је уз то и јатак. А онда хајдуци уживају и својим јатацима пуне мозак како су они прави људи и другови. Е мој народе, моја рајо, моји кметови. Ако вас одушевљава то сто се власт према другима понаша осионо, безобразно, увредљиво, егоистично, никад од вас човјек настати неће!!! Бадава вам традиције, гусле, славе и све остало ћиме се "поносите"!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКОМ ВЛАДА ТАМА, ЗЛО, ХЛАДНОЋА

30.08.2018 08:16

Један је професор на факултету изазвао студенте питањем: “Да ли је Бог створио све сто постоји на земљи?”Један студент је храбро одговорио: “Да,створио је.”“Бог је све створио?”-питао је поново професор. “Да професоре.” – поново је одговорио студент. Професор је одговорио: “Ако је Бог створио бас све на земљи, онда је он створио такодје и зло, јер зло постоји, и судећи према правилу – да наша дела говоре ко смо ми – Бог је зао.” Студент је након тог одговора заћутао. Професор је био задовољан самим собом и хвалио се студентима како је врло једноставно доказао да је ХРИШЋАНСТВО САМО ЈЕДНА МИТ. Један други студент подигао је руку и рекао:”Могу ли Вас ја нешто питати професоре?” “Наравно” – рекао је професор. Студент се устао и рекао: “Постоји ли хладноћа, професоре?” Професор је одговорио: “Какво питање. Наравно да постоји. Теби никада није било хладно?” Младић је одговорио: “Чињеница је да хладноћа не постоји. Хладноћа не постоји, ми смо створили ту реч да опишемо како се осећамо кад немамо-топлине.” Студент је наставио: “Професоре, постоји ли тама?” Професор је одговорио: “Наравно да постоји.” Студент је одговорио: “Јос једном сте погрешили. Тама је заправо-недостатак светла. Светло можете проучавати, али таму не. Тама је термин који је човек измислио да би показао сто се догадја када није присутно светло.” Коначно, млади човек је упитао: “Професоре, постоји ли зло?” Сад већ помало несигуран, професор је одговорио: “Наравно, као што сам већ рекао.Видимо га сваки дан-у примерима човековог нехуманог понашања. У маси криминала и насиља у свету. То је чврст доказ постојања зла.” На то је студент одговорио: “Зло не постоји, професоре. Или барем не постоји само за себе. Зло је једноставно – одсуство Бога. То је као тама и хладноћа – реч коју је човек створио да би описао одсуство Бога. Бог није створио зло. Зло није као вера, или као љубав које постоје као што постоје топлина и светлост зло је оно што настаје кад човек нема Божије љубави у свом срцу. То је као хладноћа која наступа када нема топлине, или тама која настаје када нема светла.”Професор га је ћутке посматрао. Младићево име је било – Алберт Еинстеин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На залост

30.08.2018 08:22

Новинари су осјетљива група у друству и треба да буду застицени. Нико нема право да узима правду у своје руке. Изврсиоце треба сто прије пронаци и остро казнити као примјер другима. Слобода говора мора да буде безграницна али не и слобода лази. Новинари би требало да буду објективни и професионални али код нас није тако. Подјељини су у два политицка блока и воде им кампању. Неки су толико острасцени и залудјени да и не лице на новинаре. Они независни новинари су ријетки и на маргинама. На залост, ко има паре има и новинаре на својој страни, а они су моцно орузје у погресним рукама. То је наса стварност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поданици

30.08.2018 09:27

50 година комунистицке демократије се накалемило на поданицки менталитет. И онда добијес "слободоумне" људе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисмо од јуче

30.08.2018 14:21

Ма јел?! Па како онда ти имаш то размишљање? Комунизам ти га није одузео, тако нешто?! То је твоја визија, неки наук ваљда су ти тако рекли да мора! Није добро бити залуђен, заслијепљен, требаш мислити својом главом, а не имати идоле и поклањати се њима, обилазити гатаре и бабе пророчице, имати развратан живот, па ти онда смета отворено писање неког од новинара!

Name

Све је релативно

30.08.2018 10:07

Прије деветнест година радио сам као техничко лице у једној приватној медијској кући у Бањалуци. Новинар је направио прилог о локалном пословном човјеку који је пословао незаконито, прилог је емитован исто вече. Слиједећи дан директор маркетига је тражио да се прилог повуче и уради демант. Епилог новинар који је урадио прилог је отпуштен, причу је преузео други новнар који је направио причу у којој је локални пословни човјек испао најбољи на свијету. Ја сам мало послије тога отишао радити други поштен посао који нема везе са медијима и новинарством. Ко је власник чије су паре чији је интерес тако пишу и новинари. Због тога нетреба тући новинаре нису они криви и они су само људи који раде за плату. Не постоји слободно новинарство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта сад радиш?!

30.08.2018 14:38

Како нико није дигао руку на поквареног начелника са пресице конференције у којој је лагао бесомучно?! он је од многих полицајаца направио своје полтроне, слуге, које му ни за какве новце не раде корист већ су у борби да задрже свој посао и позицију на коју их је он углавном довео! Зашто и даље такви полицајци газе своју част и пљују сами себе због туђег злочина??? Такви "купљени појединци радници" су спремни ићи и бити људе који говоре истину шта се дешава, људе који преносе живу ријеч народа, људе који више не ћуте! Владимир није ништа измишљао, јадни сте ви који се залуђујете и сакупљате туђи неред, жалосно је за нас све.

Name

БОБА

30.08.2018 19:55

ПОДРШКА СВИМ ЧАСНИМ И ПОШТЕНИМ НОВИНАРИМА ИМАЈУ ВЕОМА ТЕЖАК ПОСАО.ВЕОМА ЈЕ ВАЖНА УРЕЂИВАЧКА КУЋА У КОЈОЈ РАДИТЕ, НАРАВНО ПОЗДРАВ И СНИМАТЕЉИМА .СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ