ЛЕ: Партизан - тим за Бешикташ...

Бата први пут мења тим? Зоран Мирковић морао је да направи промене у стартној постави, јер црногорски тандем "Јанковић-Косовић" није у могућности да помогне против Бешикташа.  Ивановићу први пут главна улога, Закарић десно, црногорски осигурач на средини.  Две промене у односу на састав из Београда. . .

Фудбал 29.08.2018 | 23:42
ЛЕ: Партизан - тим за Бешикташ...
Повреда Марка Јанковића и суспензија Небојше Косовића, приморали су тренера Партизана да за меч одлуке у плеј-офу за Лигу Европе против Бешикташа, направи неколико измена у почетној постави.

Овај пут Мирковић неће извести исте поставе као на претходна три меча у Европи!

Шеф стручног штаба црно-белих донео је одлуку да на месту задењег везног, уместо Косовића, буде Александар Шћекић. Црногорски репрезентативац је недавно дошао управо из Генчлербирлигија, добро познаје прилике у турском фудбалу и могао би у четвртак да буде од велике помоћи црно-белима на Водафон арени.

Сејдуба Сума, ипак, неће добити шансу од почетка.

Њу ће имати Ђорђе Ивановић, који је као и Шћекић, у последњој првенственој утакмици против Мачве био међу стартерима. Ивановић се у Шапцу истакао асистенцијом за Немању Николић код изједначујућег гола Партизана.

Офанзивни фудбалер црно-белих заузеће позицију на левом крилу, док ће се на десно преселити врло добри Горан Закарић. Некадашњем фудбалеру Жељезничара највише и прија игра по десном крилу, мада је и на левом једнако успешно одговарао задацима. Између њих требало би да дејствује Данило Пантић, а најистуреније место у тиму резервисано је за Рикарда Гомеш.

Према очекивањима, Саша Здјелар требало би у пару са Шћекићем да попуњава простор између одбране.

После рођења ћерке и пропуштене утакмице против Мачве, Владимир Стојковић се враћа међу стативе Партизановог гола.

У задњој линији очекују су на бековским позицијама имењаци и презимењаци Милетићи. Немања Р. на десном боку, а Немања Г. на левом. Штоперски тандем требало би да чине Марк Ваљенте и Светозар Марковић.

Прошле јесени нико боље од њега фудбал није играо у Суперлиги. Тако су рекле његове колеге прогласивши га за најбољег појединца првог дела првенства. Пролетос је имао неколико партија којима је наговестио велике могућности. А у четвртак вече (20.00, ТВ Аренаспорт 1, РТС 1) добиће прилику Ђорђе Ивановић да се трајно усели у срца Гробара.

Промовисао је Зоран Мирковић некадашњег капитена Спартака у стартера утакмице која би, по много чему, могла да обликује Партизанову сезону, јер ће ако се елиминише Бешикташ (први меч 1:1) добити импулс успешне већ на почетку. Још ако Ивановић буде човек одлуке...

Шанса да игра указала му се после повреде Марка Јанковића просле седмице, чињеница да је почео суперлигашки меч у Шапцу јасно је показала идеју стручног штаба, а како је досад имао углавном споредну, ево прилике Ивановићу да премијерно у главној улози одушеви црно-бели аудиторијум.

Ивановићев задатак биће да дејствује по левој страни маневра у формацији 4-2-3-1, јер ће супротно од њега играти Горан Закарић, коме се та позиција отворила бас повредом Јанковића. Новајлију из Жељезничара досад смо махом гледали на левој страни, међутим, прекоманда десно можда донесе бенефит црно-белима, пошто се од Закарића очекује да ударцима са дистанце намучи принудно решење међу стативама домаћина...

Леђа трилингу офанзиваца - који ће чинити још Данило Пантић, чуваће Саша Здјелар и последњи новајлијаАлександар Шћекић. Репрезентативац Црне Горе одмениће суспендованог колегу из државног тима,Небојшу Косовића и заједно са Здјеларом имати задатак да, као осигурач, амортизује атаке домаћина.

Промоције Ивановића и Шћекића су једине две рокаде у односу на стартере из Хумске. Остатак тима је исти, искристалисао се под командом Зорана Мирковића, што значи да ће на "Водафон парку" пласман у Лигу Европе напасти: Стојковић - Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Н. Р. Милетић - Здјелар, Шћекић - Закарић, Пантић, Ивановић - Рикардо.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар