Нема више правила!

НБА играчи у свим бојама на терену! Први пут у историји НБА лиге играчи ће моћи да носе патике комбинације било којих боја током утакмица у сезони.

Кошарка 31.08.2018 | 16:30
Нема више правила!
Ово правило је донесено због вишегодишњег напора НБА да играчима омогући да се слободно изражавају.

Произвођач спортксе опреме Најки је прошле сезоне, прве у којој су производили дресове за свих 30 тимова, у своје колекције додао дресове које су сами тимови осмислили, а многи су се поприлично допали јавности.

Током своје историје у НБА су углавном постојале рестрикције што се тиче боје обуће. Доста дуго играчи су били лимитирани на патике које су морали бити 51 одсто или беле или црне, са "трунком" боје своје екипе.

Један од најупечатљивих примера ригорозних правила десио се током сезоне 1984/85 када је Мајкл Џордан добио забрану да носи своје црно-црвене "Аир Јордан 1" патике.

Контраст тога се десио прошле године када је Леброн Џејмс носио 51 различиту верзију свог "Нике Леброн 15" модела.

Рестрикције ће и даље постојати, а односиће се на неке рекламне материјале које ће лига морати да одобри. НБА лига ће пратити све патике које играчи буду хтели да обују, и и даље ће имати право да забрани неке дизајне који не буду у складу са њиховим правилима, али ће играчи имати много више слободе.

Највећа промена ће доћи око боја, а сви знамо колико неки НБА играчи умеју да буду креативни. Очекујте све боје и њихове комбинације.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар