Интервју: Ђоковић о Имазу и исхрани...

Људи, имам 31 годину и нико не може да утиче на мене! Новак је дао интервју за Спорт Клуб и отворено причао о свим темама које су биле везане за њега у претходном периоду.  Новак: Имас ми је и даље близак иако људи мисле да је део секте! Новак Ђоковић отворио се јавности причајући од свом пријатељу Пепеу Имасу, тренеру Марјану Вајду, али и свему што му се дешавало у скоријој прошлости.

Тенис 30.08.2018 | 23:45
Интервју: Ђоковић о Имазу и исхрани...
Ђоковић је дуго био на мети критика јавности због лоших резултата и лоше игре, а за то је ретко био кривац он, а чешће људи који га окружују.

Српски тенисер се сада дотакао и гуруа Пепеа Имаса, човека који је, по мишљењу многих, био главни кривац Новакових лоших игара и неко ко је представљао проблем у његовом животу.

Ђоковић се, у интервјуу за Спорт Клуб, осврнуо на значај Пепеа Имаса, последице које су настале због тешких критика на његов рачун, интервјуа који је за словачки Шпорт дао Марјан Вајда, али и своје исхране.

"Разговарао сам после тога са Марјаном јер је и мени искрено било мало чудно да су те ствари које су написане биле у форми Марошевог цитата, дакле да је Марош то рекао. Чудно ми је зато што проводимо доста времена заједно, десет година смо скупа – кад год смо причали о исхрани и Пепеу, тим ‘деликатним‘ темама које сви воле да читају посебно у Србији, никада није истицао такво мишљење. Једноставно ми није одавао такав утисак – разговарао сам с њим после тога и није баш тако речено, новинар је мало изокренуо причу", рекао је Ђоковић за СК.

Новак је нагласио да му је исхрана непромењена последње три године и да га Вајда и кондициони тренер Гебхард Фил-Грич нису приморавали да ишта драстично промени.

"У суштини – у вези са исхраном није тачно да су ме Марјан и Ђиђи (кондициони тренер Гебхард Фил-Грич) условили, моја исхрана је таква каква јесте већ три године уназад, наставио сам са том исхраном. Пепе је и даље блиска особа у мом животу, у животу мог брата, моје фамилије, моје жене. Сад смо били у Марбељи, Марјан је био са Пепеом, ручали су заједно, били смо на терену, најнормалнији и пријатељски однос".

Новак је целу причу расчистио са Вајдом, коме су речи извучене из контекста од стране словачког новинара, и још једанпут поновио да никаквих проблема нема између свог тренера и пријатеља Имаса.

Некада најбољи тенисер планете је истакао да је он кривац за свој пад у каријери и да не би требало сваљивати кривицу на њему блиске људе, као што је нпр. Пепе Имас.

"Када сам изгубио прво место, људи су почели да пишу о Пепеу, о исхрани, о свима и свему осим о мени самом, као да су сви други кривци што ја играм овако или онако. Или да ми жена не дâ да једем месо, то је нешто на шта стварно немам коментар, на те ствари… Већина људи у тим тренуцима бира, барем је такав мој утисак, да тражи кривца у другима, а ја нисам такав и нисам одрастао на таквим принципима. Увек преузимам одговорност за све своје одлуке, имам 31 годину и не може нико да утиче на мене у тој мери да ме потпуно поремети и да ми потпуно промени живот. Сматрам да сам довољно карактерно чврст и зрео да доносим сопствене одлуке у животу и да се окружим људима за које сматрам да заслужују да ми буду близу. Људи који су моментално око мене, укључујући Марјана, подржавају то", изјавио је Ђоковић.

Ђоковић је додао да је негативан публицитет јако лоше утицао на Имаса и његову академију, на којој иначе борави и Новаков брат Марко.

"Шта ће новине да пишу о свему, на то не могу да утичем. Свако има право да истакне своје мишљење, ја то поштујем, али сматрам да је беспотребно стварати искривљену и неистиниту слику о мени и људима око мене. На тај начин се тим људима загорчава живот јер Пепеу су ти наслови, не само код нас, те рубрике и фељтони о њему и у шпанским и у светским медијима направили су му тешку ситуацију. Он је човек који исто живи од тениса, мој брат ради са њим у тениској школи већ три године. Имали су преко 80 деце, сада имају мање јер је створена некаква слика у јавности и људи су престали да шаљу децу тамо јер мисле да је то, не знам, нека секта, шта се већ све писало о њима, како су они људи који ће погрешно утицати на ту децу“.

А затим је позвао медије да мало "смире лопту".

"Зато бих замолио све медије да мало поведу рачуна, да се информишу, да мало слушају ово што ја кажем, а не оно што други спекулишу и оно што се пише по разним блоговима. Новинари треба да знају колико далеко допире то њихово писање и које су последице тога – последице су те да се одузима људима ‘хлеб‘ и загорчава им се живот јер други почињу потпуно другачије да их гледају“.

Србин је јако лепо причао и о свом некадашњем тренеру Немцу Борису Бекеру, са којим се и даље чује, када им то време дозволи.

"Апсолутно јесмо у контакту, видео сам га неколико пута у Лондону. Били смо у посети његовој кући, били смо са Стефаном који се играо са његовим сином. Наши односи су блиски и пријатељски, Борис је човек који је са мном, мојом породицом и мојим тимом провео три јако лепе године у којима смо имали много успеха на терену и у којима смо се зближили приватно", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар