ЛЕ: Напред Партизан!

Фудбалери Партизана отпутовали у Истанбул на реванш меч Бешикташу у плеј-офу за улазак у групну фазу Лиге Европе. "Да не рушимо традицију", порука је Зорана Бате Мирковића.  Мирковић: Спремни смо за пакао, вежбаћемо пенале, па нек буде као у Бриселу.  Тренер Партизана опрезни оптимиста уочи пута у Истанбул на реванш плеј-офа Лиге Европе са Бешикташом.  Партизанов списак за Бешикташ - ту су Шеховић и Сума.  Као што је најављено, Јанковић остао у Београду.

Фудбал 29.08.2018 | 13:00
ЛЕ: Напред Партизан!
Партизан има прилику да против моћног Бешикташа у четвртак увече поново уђе у групну фазу Лиге Европе, поправи клупски коефицијент у Европи и донесе у касу још новца од УЕФА.

У теорији то лепо звучи, али треба то показати и у пракси. Без двојице црногорских репрезентативаца Марка Јанковића и Небојше Косовића, црно-бели су кренули за Истанбул, у нади да ће после београдских 1:1, успети да затресу мрежу истанбулских црно-белих, а да притом сачувају своју.

"Играмо против велике екипе, не знам да ли је добра ствар то што Бешикташ у последње време белези лоше резултате. Играмо без Јанковића, Косовића, фалиће нам, али кога нема без њега се мора. Тражицемо своју шансу. Треба да будемо одговорни, дисциплиновани, да играмо брзо. Немир у њиховим редовима може да буде наша шанса, али не мора да значи. Више се фокусирам на своју екипу. Знам шта нас тамо очекује, јак противник и јака атмосфера", каже пред укрцавање у авион тренер Партизана Зоран Бата Мирковић, додајући да "нема дилему око састава".

Партизан обично или је до сада у већини случајева било тако пролазио у групну фазу неког европског такмичења када је другу утакмицу играо као гост. Подсетимо се Њукасла, Андерлехта...

"Традиција је да пролазимо кад играмо у гостима, па да онда не рушимо традицију", каже Мирковић, уз поруке:

"Играмо на страни и то не може да буде предност. Ипак верујемо да можемо да прођемо".

Партизан ће у Истанбулу против Бешикташа изаћи на терен без страха, свестан да га чека паклена атмосфера на трибинама, али са јасном намером да покуша да искористе све проблеме и притисак са којим се уочи реванш меча плеј-офа за Лигу Европе суочавају фудбалери турске екипе.

После прошлонедељних 1:1 у Београду, резултатска предност свакако је на страни Бешикташа, али пораз истанбулских Орлова на домаћем терену у првенству прошле недеље још један је доказа да је ова екипа, иако скупа и искусна, итекако ранива.

“Играмо против велике екипе јаког противника. Нимало није добра ствар који у последње време бележи слабе резултате. Питање је дана када ће почети да постижу и добре резултате”, рекао је Мирковић новинарима на београдском аеродрому Никола Тесла уочи пута у Истанбул.

Он неће моћи у реваншу да рачуна на суспендованог Небојшу Косовића, као ни на Марка Јанковића који се још није опоравио од повреде задње ложе.

Где би Партизан могао да тражи шансу у четвртак?

“Треба да будемо одговорни, дисциплиновани, да играмо брзо и покушамо да угрозимо Бешикташ”.

Да ли је тај “немир” који постоји код турске екипе ових дана прилика за Партизан?

“Може да буде, а и не мора. Питање је дана када ће проиграти”.

Свестан је тренер београдских црно-белих колико тежак задатак чека освајача купа Србије на Водафон парку.

“Више се фокусирам на своју екипу. Знам шта нас очекује тамо, паклена атмсофера, јак противник. Гледам да припремим свој тим за то. Мислим да је чак и Ленс тренирао јуче, верујем и он ће бити у конкуренцији за тим”

Бешикташ има проблем са повредом голмана Толге Зенгина, па ће бранити 20-годишњи Утку Јувакуран, можда је Партизанова шанса да што више шутира и тестира колико је сигуран?

“Шутираћемо”.

Шта је Партизанова предност у овој утакмици?

“Ми верујемо да можемо да прођемо великог противника и хоћемо да останемо у овом такмичењу”.

Новија традиција каже да је Партизан углавном до групних фаза европских такмичења долазио када је реванш мечеве играо у гостима.

“Нека буде тако и овај пут, да не рушимо традицију”.

Пре осам година Партизан је гостина после пенала избацио Андерлехт и прошао у Лигу шампиона. Да ли сте ових дана вежбали пенале?

“Можда ћемо вечерас да шутнемо неки”, закључио је Мирковић.

Партизанов списак за Бешикташ - ту су Шеховић и Сума. Као што је најављено, Јанковић остао у Београду.

Фудбалери Партизана тачно у 10 сати одлетели су са београдског аеродрома Никола Тесла за Истанбул, где их у четвртак увече очекује реванш меч плеј-офа за Лигу Европе са Бешикташом.

Тренер Зоран Мирковић на пут је повео 22 играча, а као што је и најављено, на списку се није нашао Марко Јанковић јер се није опоравио од повреде задње ложе.

Шансу би уместо њега могао да добије Сејдуба Сума, а први пут после опоравка од повреде у конкуренцији за тим је млади леви бек Златан Шеховић.

Мирковић је у 17.30 одржати конференцију за медије, а пола сата касније фудбалери Партизана одрадиће тренинг на Водафон арена.

Утакмица се игра у четвртак од 20 сати по средњеевропском времену, а меч ће директно преносити РТС 1 и Арена спорт 1.

Голмани: Кљајић, Стојковић, Јовичић.

Одбрана: Немање Г. Милетић, Марковић, Немања Р. Милетић, Валијенте, Енаке, Шеховић, Урошевић.

Везни ред: Сума, Пантић, Ивановић, Илић, Здјелар, Ђерлек, Шћекић, Смиљанић, Закарић.

Напад: Ожеговић, Рикардо, Николић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар