Полицајци из Фоче спасили дјечаке

Двојицу дјечака, који су пецајући рибу испод моста на ријеци Дрини након наглог пораста нивоа воде остали заробљени на бетонском постољу једног од стубова моста, спасили су Немања Тривун и Ђорђе Елек, припадници Јединице за подршку Полицијске управе Фоча.

Република Српска 29.08.2018 | 08:46
Полицајци из Фоче спасили дјечаке
Драма се одвијала у понедјељак, када је дванаестогодишњака и тринаестогодишњака одједном опколила вода пуштена из Хидроелектране Мратиње на ријеци Пиви у Црној Гори.

За свега неколико минута водостај Дрине порастао је за готово метар, па су мали риболовци почели да галаме и паниче, а родитељи су покушавали да их умире.

Тада на сцену израњају храброст и пожртвованост двојице полицајаца, који су брзо пронашли гумени чамац и успјешно окончали поприлично тешку акцију.



"Од комшије смо позајмили чамац и довеслали до стуба. Ставили смо преплашене дјечаке у чамац и пребацили их на обалу, гдје су их сачекали родитељи. Заиста је било опасно. Обрадовали смо се када је све прошло", препричава спасилачку мисију Тривун, полицајац који је познат и као хуманиста, али и инструктор крав маге.

Он и Елек имају и дугогодишње искуство у управљању чамцем на брзим ријекама, јер се рекреативно баве рафтингом.

"Због тога знамо како треба да се приђе мјесту гдје је судар матица и гдје су јаке струје", присјећа се Елек.

Обојица полицајаца овај подвиг тумаче као своју редовну активност, оно што само по себи доноси занимање за које су се опредијелили. Овим подвигом се не хвале.

Скромно кажу да су овакви поступци њихова дужност и да су се за то и школовали. Увијек су ту, поручују, за све којима је помоћ потребна.

(Независне новине)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Е

29.08.2018 06:55

Браво за полицајце а и за мале риболовце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требава

29.08.2018 07:29

Браво момци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка.

29.08.2018 07:31

Свака част..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дирк Кујт

29.08.2018 08:56

Људе треба некако наградити. Ипак су ризиковали и своје зивоте.

ОДГОВОРИТЕ